operatie de strabism. Se poate face inca una dupa un an?

29-05-2009
kozma eniko
Nu este medic/terapeut
kozma eniko
am 39 de ani iar anul trecut am fost operat de strabism.operatia nu a reusit perfect dar se vede o ameliorare.As vrea sa va intreb dupa cat timp este recomandat ca sa mi se faca o alta interventie.Se poate dupa un an.? este posibil ca corectarea sa dureze doar o perioada dupa care ochiul iara sa ia razna???? cu multumiri eni
6 comentarii
0
30-05-2009, ora 18:11
Dr. Alina Maria Bălţăţeanu
Oftalmologie, Bucuresti
Cele mai bune raspunsuri, vi le va da medicul care v-a operat; daca ochiul este ambliop, dupa un timp de la operatie, deviaza ;
0
30-05-2009, ora 19:11
kozma eniko
Nu este medic/terapeut
kozma eniko
multumesc pentru raspuns! din pacate ochiul este ambliop.inseamna ca din nou o sa fuga???mentionez ca in 1986 am mai fost operata tot de strabism,.operatia a reusit foarte bine, si dupa 20 de ani s-a stricat.medicul a zis ca mai poate incerca dar nu stie cat o sa tina.Ce spuneti sa-l las asa ? sincer mi frica sa nu devieze si mai rau.
0
01-06-2009, ora 21:46
Oftalmologie, Bucuresti
Eventual, puteti astepta pana ce deviatia este accentuata, nu va place cum arata ochiul si va operati atunci; numai bine
0
28-10-2009, ora 23:59
oanaandrei
Identitate neconfirmată
oanaandrei
se poate reinterveni chirurgical la cateva luni dupa o prealabila operatie in strabism.
Este bine ca cel/cea care face reinterventia sa fie o persoana cu experienta in chirurgia strabismelor. Ar fi bine daca ati avea biletele dupa interventiile chirurgicale anterioare, in care se mentioneaza cat anume s-au mutat/scurtat muschii, si pe care muschi s-a intervenit.
Cat despre durata rezultatului primei operatii-20 de ani, a fost foarte bine, avand in vedere ca ochiul este ambliop.
Multa sanatate!
0
29-10-2009, ora 12:47
kozma eniko
Nu este medic/terapeut
kozma eniko
Cea care mi-a facut interventia e doctor in stiinte medicale.Dupa auzite e cea mai buna, dar de data asta nu i-a iesit perfect operatia.Alti medici nu mi-au garantat din prima.Daca m-as opera din nou, cat o sa ma tina??? nu e o operatie usoara, asa ca m-ai astept, si daca deviaza, o sa ma duc din nou.
0
29-10-2009, ora 13:45
oanaandrei
Identitate neconfirmată
oanaandrei
Nimeni nu va poate garanta rezulatul sau durata rezultatului operatiei, mai ales ca este vorba de o re-/reinterventie. Acestea tin de fiecare pacient in parte. Rezultatul poate dura din nou 20 ani, sau mai putin.
Dumneavoastra decideti in functie de necesitatea aspectului cosmetic daca e momentul sa faceti operatia acum sau mai tarziu.
Multa sanatate!
Dr Oana Andrei
-*

(*modificat de administrator)
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Curiozitate: cum cresc ochii?
  •