Olanzapina si Cymbalta

18-10-2018
Dana1601
Nu este medic/terapeut
Dana1601
Buna, tocmai mi-a fost schimbat tratamentul din cipralex in cymbalta 1 dimineata si unul seara si olanzapina 2, 5 mg seara, am anxietate atacuri de panica si agorafobie si frica de boli si moarte, problema este ca in prospect la olanzapina scrie la reactii adverse moarte subita inexplicabila si ma tem foarte tare sa o iau pentru ca panica mea este tocmai frica de moarte dar nici nu vreau sa raman cu starile acestea, ce sa fac?pot sa mor de la olanzapina?
8 comentarii
1
18-10-2018, ora 22:58
Verno
Nu este medic/terapeut
Verno
Ai de luat o doza foarte mica de olanzapina, nu se va intampla nimic rau.Poate chiar te va ajuta.Eu zic sa o iei.
1
19-10-2018, ora 10:38
Dr. Diaconu Lavinia
Psihiatrie, Bucuresti
Dr. Diaconu Lavinia
Bună ziua.

Doza de Olanzapina este mica. Continuati tratamentul recomandat de medic.
1
19-10-2018, ora 11:46
Marcus Aurelius
Nu este medic/terapeut
Marcus Aurelius
Eu iau olanzapina de vreo 6 ani si n-am murit. :) Tot 2.5 mg iau si eu.
1
19-10-2018, ora 12:10
Dana1601
Nu este medic/terapeut
Dana1601
Nu mai pot da inapoi, astazi am inceput, am luat la ora 10 cymbalta dar am o stare de somnolenta, este normal?
1
19-10-2018, ora 14:17
Marcus Aurelius
Nu este medic/terapeut
Marcus Aurelius
Da, medicamentele astea psihiatrice iti fac somn la inceput pana se obisnuieste corpul cu ele.
Eu iti recomand ca in paralel cu medicamentele sa apelezi si la un psiholog. Eventual iti poti alege chiar de aici de pe site unul.
1
19-10-2018, ora 17:41
Dr. Diaconu Lavinia
Psihiatrie, Bucuresti
Dr. Diaconu Lavinia
La începutul tratamentului pot sa apară câteva efecte adverse care se diminuează treptat pe măsură ce organismul se acomodează cu medicamentele.
Cum s-a spus deja, puteți face în paralel psihoterapie. Căutați un psihoterapeut cu formare în psihoterapie cognitiv-comportamentala.
1
21-10-2018, ora 15:56
Dana1601
Nu este medic/terapeut
Dana1601
O sa incep si psihoterapia din nou, problema este ca ieri si astazi m-am simtit rau, somnolenta, obosesc super repede, ameteli, abea stau in picioare, nu as vrea sa intrerup tratamentul, oare trec starile in cateva zile?
1
03-11-2018, ora 22:24
Psiholog Cristina-Mihaela Stoian
Psihologie, Bucuresti, sector 1
Psiholog Cristina-Mihaela Stoian
De obicei, creierul se obisnuieste cu substanta dupa aproximativ 3-4 saptamani - la fiecare om difera.
Ai rabdare sa se adapteze creierul. Somnolenta este normala la inceput, chiar daca nu toti pacientii o resimt.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Psihologi, psihiatri, psihoterapeuti
Recomandă un Psihoterapeut sau caută unul!
La-Psiholog.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 3900 de terapeuți din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor psihologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. În plus, există o secțiune cu o mulțime de articole interesante și teste psihologice. Accesați site-ul
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm: