Reacții adverse medicament
Bună seara. Am 28 de ani. Am fost diagnosticata cu tulburare anxios depresiva în 2016. Terminasem facultatea, nu am reușit sa mi găsesc un job stabil, fapt ce a determinat aceasta cădere psihica. Am încercat diverse modalități de a ma incuraja singura, însa nu am reușit, astfel ca am apelat la un psihiatru. Doamna doctora mi a recomandat stimulaton. Timp de 5 ani de zile m am simtit mult mai bine, eram stăpâna pe mine, eram la fel ca inainte. Însă, din iunie am avut o decădere mai urata, diagnosticul fiind tulburare anxios depresiva majora. La început mi a prescris cipralex, dar nu l am tolerat, astfel ca mi a schimbat schema de tratament cu venlafaxina, trittico, pentru somn și anxiar. Mi a mărit doza de venlafaxina, m am simtit mai ok. Însă stările de tristețe au reapărut. Acum mi a schimbat cu seroxat, o pastila și mirtazina, jumătate. Iau și suplimente de omega 3, magne B6. Problema e ca ma simt din ce în ce mai rău, nu mai reususesc sa mi țin echilibrul, când merg, simt ca amețesc, am un tremur incontrolabil, simt capul greu, ca și o presiune in creier, de parca nu mi s ar mai oxigena cum trebuie, simt ca efectiv nu mai sunt stăpâna pe mine., sentiment de discontinuitate. Mi am pierdut și pofta de mâncare, nu ma mai bucura nimic, ma simt și mai nelinistita. Nu mai vreau sa vad pe nimeni. Simt ca nu mai pot sa mi țin ochii deschiși. La serviciu nu ma mai pot concentra, a trebuit sa mi iau concediu medical pentru ca nu mai făceam fata. Uit lucruri. Nu știu ce sa mai fac. Am luat câte jum de pastila de xanax, în considerarea ca mai imi calmează tremurul și ma mai liniștește, dar nimic. Doamna doctor mi a zis sa strâng din dinți la începutul tratamentului, dar îmi e teama sa nu se agraveze și sa ajung sa leșin. Încerc sa ma încurajez ca totul va fi bine, dar îmi este foarte greu.
15 comentarii
Aveti rabdare primele 2-5 saptamani de tratament. Apoi se retrag efectele adverse. Luati la nevoie Xanax in tot acest timp pentru a putea face mai usor aceasta trecere.
Nu prea ma ajuta xanax ul. Iau jum de pastila dar tot agitata sunt. Am o săptămână de când iau seroxat, dar îmi este prea rău.
Se ia o pastila de Xanax de 0, 25 mg de 3 ori pe zi pentru a putea sa depasiti reactiile secundare din prima luna de tratament.
Am luat câte jumătate de pastila la prânz și jum seara. Prima data când am luat ma mai linistisem, după parca nu mai avea același efect.
Clara, este posibil ca medicamentul sa nu fie potrivit pentru mine. Astfel nu vad de ce nu scad în intensitate stările acestea. Totuși a trecut o săptămână, măcar sa fi simțit vreo ameliorare.
Starile se inrautatesc in prima luna de tratament. Asa e normal. Asa functioneaza antidepresivele. Luati Xanaxul o pastila intreaga de 3 ori pe zi si dupa ce se termina efectele secundare renuntati la el.
Seroxatul e cel mai bun medicament pe anxietate. Mai rezistati un pic ca sa vedeti efectele pozitive.
Seroxatul e cel mai bun medicament pe anxietate. Mai rezistati un pic ca sa vedeti efectele pozitive.
Clara, cred ca depinde de organismul fiecăruia. Este posibil sa nu l tolerez. In privința xanax ului, doctora nu mi a recomandat benzodiazepamine întrucât creează dependenta. Te simți oarecum bine pe moment dar nu în general, la mine a funcționat la început, cu o jumătate de pastila, apoi cu o pastila nu a mai funcționat. Când am luat venlafaxina nu s au înrăutățit stările ca în cazul seroxat ului, doar ca doctora a decis sa l scoată întrucât nu a tratat depresia.
Doar dupa o luna poti sa iti dai seama daca il tolerezi sau nu. In prima luna e posibil sa se inrautateasca simptomele, apoi te stabilizezi. Citeste prospectul. Daca ai rezistat atat, eu zic sa rezistipana la capat.
Ok. Dar nu înțeleg de ce simptomele nu s au înrăutățit și în cazul venlafaxinei? Acum îmi este mai rău decât îmi era inainte
Nu conteaza cum te simti in prima luna, chiar e posibil sa te simti mai rau ca inainte de tratament, poate fi normal, dupa o luna de la inceperea tratamentului apare sau nu apare efectul benefic.
Vom vedea atunci, pana atunci suporta.
Si nu conteaza nici ca, cu venlafaxina nu au aparut aceste simptome, au aparut ca efect secundar la trat actual, insa dupa o luna vedem adevarul, acuma e irelevant.
Simptomele astea de le ai acuma sunt de la mirtazapina, cand lual venlafaxina nu luai si asta, si de aia nu aveai simptomele astea. Mirtazapina asta sedeaza in general, nu cred ca de la seroxat te simti asa.
Daca si dupa o luna e la fel, atunci nu e bun, se schimba tratamentul.
Vom vedea atunci, pana atunci suporta.
Si nu conteaza nici ca, cu venlafaxina nu au aparut aceste simptome, au aparut ca efect secundar la trat actual, insa dupa o luna vedem adevarul, acuma e irelevant.
Simptomele astea de le ai acuma sunt de la mirtazapina, cand lual venlafaxina nu luai si asta, si de aia nu aveai simptomele astea. Mirtazapina asta sedeaza in general, nu cred ca de la seroxat te simti asa.
Daca si dupa o luna e la fel, atunci nu e bun, se schimba tratamentul.
Costi, îți mulțumesc pentru răspuns. Dar nu mai puteam sa suport acele stări de rău. Am fost la doctora, a înțeles ca nu pot tolera medicamentul și mi a prescris cymbalta 30 mg, pentru 7 zile, apoi o pastila dim și una la prânz, mirtazapina, o pastila seara, anxiar, jum de pastila, depakine 300, tot jum de pastila una la dim și una seara, pentru tremur mi a zis ca mi a recomandat acest medicament plus olanzapina. Sunt doua săptămâni de când iau acest tratament. Nu mi a fost rău că și în cazul când luam seroxat și mirtazapina. Problema este ca pe lângă depresie și anxietate, am dezvoltat un fel de toc, o teama de anu face rău cuiva sau mie insemi, i am zis doctorei, și mi s zis ca aceste gânduri trec după ce cymbalta își va face efectul. Nu înțeleg de ce am aceste gânduri care parca ma paralizează, sunt o persoana prea blândă. Pentru mine aceste gânduri sunt ca și un chin, pentru ca nu înțeleg de mi se intampla asa ceva. În capul meu simt doar confuzie. Am început și serviciul, încerc sa ma concentrez pe ceea ce fac, dar gândurile sunt tot acolo, deși fac tot posibilul sa nu ma gândesc. Nu știu ce sa mai fac, am acceptat ca sunt doar gânduri, ca trec, dar simt ca nu ma relaxez deloc, parca sunt încordată tot timpul.
In ce sens ti-e frica sa nu-ti faci rau tie sau altuia ? Simt nevoia sa faci rau, sau cum ?
Ai rabdare 3-4 saptamani pana isi face cymbalta efectul, si vei scapa de asta. Pai cam asa apar in TOC, cica ganduri din astea, pai si TOC are la baza tot anxietate, deci e de la anxietate, doar ai dezvoltat si o alta forma de anxietate, poate ca efect secundar de la medicatie.
Ai rabdare 3-4 saptamani pana isi face cymbalta efectul, si vei scapa de asta. Pai cam asa apar in TOC, cica ganduri din astea, pai si TOC are la baza tot anxietate, deci e de la anxietate, doar ai dezvoltat si o alta forma de anxietate, poate ca efect secundar de la medicatie.
Nu simt nevoia, ci simt doar frica, o neliniște interioara care parca ma paralizează efectiv, și pe care nu o înțeleg, ca și cum imi e teama sa nu îmi pierd gândirea logica. Din cate m am documentat este o lupta între conștient și subconștient, cel puțin asta tind și eu sa cred. Anxietatea o am mai de mult, dar reușeam sa o gestionez cât de cât, problema e ca am apelat la ajutor specializat, când am văzut ca nu reușesc sa mai fac fata, în loc sa apelez la un psihoterapeut, și sa tratez cauza. Lucrez în domeniul juridic, este mult stres, care implica multă atenție și responsabilitate, și totodată multă presiune. Însă, îmi place ceea ce fac, nu m as vedea făcând altceva. Tind sa cred ca din cauza stresului s a produs aceasta decădere psihica, și din asta a ieșit la suprafata o anxietate mult mai accentuata fata de cum era înainte. Cam asta este problema cu medicamentele tratează simptomele o perioada, însă nu și cauza.
Și încă ceva, Costi, cum sa stai o luna pana își face efectul acel medicament? Într o luna situația se poate înrăutăți. Înțeleg ca depinde de organismul fiecăruia, și ca trebuie răbdare pana își face efectul acel medicament, dar dacă te simți rău pe zi ce trece, este normal sa discuți cu doctorul aceste simptome. Nu sa suporți o luna pana își face efectul.
Pai daca nu iti vine sa faci rau, cum sa ai frica sa nu faci ceva care nu iti vine sa faci ?! De ce n-ai frica sa nu vina un cutremur ?! De ce sa ai frica sa nu faci rau altuia ? Daca tot nu simti ca ai tenta sa faci rau. Nu e nici o lupta intre constient si inconstient, e doar rezultatul unor dereglari chimice, unei defectiuni care poate sa fabrice frici, trairi urate si asa mai departe. Sigur ca se mai foloseste si de ce e in inconstient si sa amplifice ce e rau acolo, insa nu mereu, poate sa inventeze scenarii, ganduri, etc urate.
Si acele defectiuni cihimice sunt si cauza, la psiholog era tare posibil sa pierzi banii si timpul si riscai doar sa se agraveze boala, dar sigur, medicul decide daca era bine sau nu sa te duci la psiholog.
Aceasta decadere psihica a avut loc ptr ca ai vulnerabilitate genetica, ca unu sanatos nu are nici pe dracu nici la stres, doar poate em ai agitat, mai nervos, mai neodihnit dar cam atat.
Pai stai 3-4 sapt sa-si faca medicamentul efectul, asta e, nu avem ce face, asa functioneaza desi nu se stie de ce, dat fiind ca modificarile chimice apar din prima zi, ar trebui efectul sa-l simtim atunci.
Nu se agraveaza problema, se agraveaza fals in sens ca doar pana isi face efectul medicamentul.
Bine, e normal sa nu mai iei daca te simti prea rau, dar si asta tot medicul decide, ce efecte secundare-s de suportat si care nu.
Ca e posibil sa te simti rau mereu cu acel trat si niciodata bine, deci sa nu fie trat bun, dar asta se constata dupa 3-4 sapt, si daca nu merge, se schimba trat, asta e, nu exista alta cale din pacate.
Mie medicul mi-a zis ca daca in 4 sapt nu avem efect deloc, nu e bun trat.
La unii se poate agrava treaba pana in 4 sapt desi trat poate fi bun, si dupa 4 sapt sa fie bine, la altii nu se agraveaza, deci depinde de om.
Si acele defectiuni cihimice sunt si cauza, la psiholog era tare posibil sa pierzi banii si timpul si riscai doar sa se agraveze boala, dar sigur, medicul decide daca era bine sau nu sa te duci la psiholog.
Aceasta decadere psihica a avut loc ptr ca ai vulnerabilitate genetica, ca unu sanatos nu are nici pe dracu nici la stres, doar poate em ai agitat, mai nervos, mai neodihnit dar cam atat.
Pai stai 3-4 sapt sa-si faca medicamentul efectul, asta e, nu avem ce face, asa functioneaza desi nu se stie de ce, dat fiind ca modificarile chimice apar din prima zi, ar trebui efectul sa-l simtim atunci.
Nu se agraveaza problema, se agraveaza fals in sens ca doar pana isi face efectul medicamentul.
Bine, e normal sa nu mai iei daca te simti prea rau, dar si asta tot medicul decide, ce efecte secundare-s de suportat si care nu.
Ca e posibil sa te simti rau mereu cu acel trat si niciodata bine, deci sa nu fie trat bun, dar asta se constata dupa 3-4 sapt, si daca nu merge, se schimba trat, asta e, nu exista alta cale din pacate.
Mie medicul mi-a zis ca daca in 4 sapt nu avem efect deloc, nu e bun trat.
La unii se poate agrava treaba pana in 4 sapt desi trat poate fi bun, si dupa 4 sapt sa fie bine, la altii nu se agraveaza, deci depinde de om.
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 54Intreruperea tratamentului cu seroxat
- 2Psihoza
- 3inca putin :) iau jumatate de abilify si jumat escitalopram
- 2Intrebare Anxiar
- 3magneziu si medicatia psihotropa?
- 3A folosit cineva Piportil L4 pentru schizofrenie si deliruri cronice ?
- 0Bromazepam inainte de operație?
- 10Mirzaten
- 6Ingrasat
- 15Sindrom anxios-depresiv, pierdere memorie
- 2De la tratament?
- 1Trevicta, invega, xeplion
- 2Maleat de levomepromazina
- 1Cum se poate renunța la tratament cu Xeplion?
- 4Elontril dimineața /olanzapina 5 mg + carbamazepina seara la somn.Merg împreuna ?
- 5Sevraj de la pastile
- 34Se vor scoate neurolepticele din uz în psihiatrie în viitor?Care e viitorul psihiatriei?
- 2Renunțare tratament
- 5Inlocuire Rivotri cu Bromazepam
- 3Avc?
Mai multe informații despre: medicamente psihiatrice tulburare anxios depresiva
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: