Obsesie.. nume de actori si comportament ciudat | Forumul Medical ROmedic

Obsesie.. nume de actori si comportament ciudat

19-02-2014
carte77
Nu este medic/terapeut
carte77
Va salut, acum cateva zile tatal meu a plecat in strainatate.In dimineata zilei cand trebuia sa plece a inceput de la 3 dimineata sa ma trezeasca pentru a-i spune tot felul de nume de actori si vedete de televiziune pe care a inceput sa le noteze pe o foaie.De fiecare data cand uita un nume nu poate respira si se panicheaza, a intors chiar si un Taxi din drum pentru a lua o foaie pe care a uitat-o acasa. Se intoarce in cateva zile si ne vom duce cu el la un medic, dar pana atunci el tot imi da mesaje sa caut nume de actori si nu se comporta normal.
Cam ce ar putea avea?
2 comentarii
0
19-02-2014, ora 23:16
Psiholog Cristian Andrei Nica
Psihologie, Cluj-Napoca
Psiholog Cristian Andrei Nica
Bună ziua,
Ceea ce descrieţi este întradevăr un comportament patologic. Aţi remarcat cumva şi alte obsesii? M-ar ajuta să cunosc vârsta tatălui dvs precum şi câteva informaţii despre starea generală de sănătate (eventual în privat). Observ că acest comportament este asociat cu problemele de memorie, uneori odată cu înaintarea în vârstă apare şi teama faţă de deteriorarea funcţiilor cognitive, ceea ce favorizează anxietatea. Probabil pentru dânsul uitarea este ceva indezirabil, asociat cu boala mentală, de aici apare surpriza, urmată de şocul somatic.

C.A.N.
0
20-02-2014, ora 20:05
carte77
Nu este medic/terapeut
carte77
Tatal meu are 56 de ani.Acum cateva zile si-a facut o ecografie si au iesit toate organele santoase.
De asemenea nu a dat niciodata semne de asa ceva.Fumeaza dar nu consuma alcool.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Psihologi, psihiatri, psihoterapeuti
Recomandă un Psihoterapeut sau caută unul!
La-Psiholog.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 3900 de terapeuți din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor psihologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. În plus, există o secțiune cu o mulțime de articole interesante și teste psihologice. Accesați site-ul