anticonceptionale vs antibiotice
Am 18 ani si am inceput sa folosesc anticonceptionale acum 3 zile. Medicul mi-a recomandat Marvelon. Am cateva intrebari:
Dupa cat timp pot avea contact sexual fara alte metode de contraceptie?
As vrea sa stiu care sunt antibioticele care scad efectul Marvelonului? Pe prospect se dau doar 2 exemple. In afara de antibiotice, barbiturice si carbune mai exista alte medicamente sau alimente care pot afecta eficienta lor?
Multumesc!
Dupa cat timp pot avea contact sexual fara alte metode de contraceptie?
As vrea sa stiu care sunt antibioticele care scad efectul Marvelonului? Pe prospect se dau doar 2 exemple. In afara de antibiotice, barbiturice si carbune mai exista alte medicamente sau alimente care pot afecta eficienta lor?
Multumesc!
3 comentarii
Dupa 7 zile de la inceperea administrarii de anticonceptionale nu mai este nevoie de metoda suplimentara de contraceptie.
Sunt mai multe clase de antibiotice care interfera cu eficienta anticonceptionalelor (cele metabolizate hepatic). Alte exemple de medicamente care fac acest lucru sunt unele antidepresive, sedative, antiepileptice, antituberculoase etc.
De fiecare data cand folosesti un antibiotic (sau oricare alt medicament) citeste cu atentie prospectul pt. a vedea daca scad eficienta contraceptivelor.
Sunt mai multe clase de antibiotice care interfera cu eficienta anticonceptionalelor (cele metabolizate hepatic). Alte exemple de medicamente care fac acest lucru sunt unele antidepresive, sedative, antiepileptice, antituberculoase etc.
De fiecare data cand folosesti un antibiotic (sau oricare alt medicament) citeste cu atentie prospectul pt. a vedea daca scad eficienta contraceptivelor.
Multumesc mult pt raspuns! Foarte promt! Acum am alta problema si nu stiu ce sa fac. Simt un disconfort la nivelul pieptului, ca niste junghiuri, dar nu dureroase, mai mult deranjante si in plus nu mi se mai opreste menstra! E deja a 7-a zi, iar mie de obicei (pana sa iau anticonceptionale) imi tinea max 5 zile! Sunt ingrijorata si as vrea sa apelez la un medic, dar nu stiu la care: la cel care mi le-a prescris (nu prea am incredere pt ca nu mi-a pus nici o intrebare, nu mi-a facut nici o analiza) sau la un cab de planning?!
gata s-a rezolvat! Sunt fericita si linistita! Am fost la un cabinet de planning familial S.E.C.S! Foarte multumita si-l recomand tuturor! Acele junghiuri nu sunt d la contraceptive, iar menstra e normal sa mi se prelungeasca putin acum!
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 409Postinor?
- 3tratament pt metroanexita bilaterala si cervico veginita, am uitat sa-i spun de anticonceptionale
- 3urgent.antibiotice si marvelon 28
- 4anticonceptionale si antibiotice
- 3anticonceptionale-antibiotice
- 3Escapelle si antibioticele
- 3Anticonceptionalele si Trachisan, Eurespal si Zinat
- 7karissa+ augumentin+ oscilococcilum, va rog ajutati-ma:( !!!
- 3anticonceptionale + antibiotic in perioada de pauza
- 5Heeelp! Eficef si Karissa
- 4Ospamox metronidazol vs cerazette
- 3Nu stiu cum sa procedez... am abces dentar si iau anticontraceptive
- 0antibioticul azitrox si anticonceptionalele
- 1Menstruatie peste marvelon 21
- 1Anticonceptionale si antibiotice, ce sa fac, ajutati-ma va rog
- 0Belara + Clindamycin
- 0Anticonceptionale Logest+antibiotic Augmentin (amoxicilina)
- 1Anticonceptionale si extractie molar de minte
- 4Sunt sanse sa fiu gravida?
Mai multe informații despre: anticonceptionalele si antibioticele