Nu pot inghiti mancarea solida.
Buna ziua! As vrea un raspuns la intrebarea mea, sunt disperata :-s.
Anul trecut, in septembrie, m-am inecat cu o bucatica ( firmitura) dintr-o caramica :|, era sa mor, daca mama nu era acasa.Deci: mancam caramele :)) si ii povesteam mamei mele ceva, cum e camera unei prietene, si dintr-o data, m-am inecat, si am vrut sa ajung la chiuveta sa iau un pahar de apa, dar n-am mai putut, ii faceam semn mamei, sa ma ajute, ca nu puteam ajunge la chiuveta.Ea a venit speriata catre mine, mi-a dat apa si a inceput sa imi dea cu dosul palmei dupa gat. :-s Nici nu stiti ce oribil a fost. M-am facut rosie, apoi palida, m-am invinetit pe la gura, iar m-am inrosit, pana mi-a sarit din gat. Vai, a fost teribil, infiorator, nu pot descrie in cuvinte cum a fost...
De atunci, nu mai pot inghiti carnea, oricat de facuta ar fi.Legumele, de exemplu varza, la fel, simt o jena in gat si nu o pot inghiti.Morcovul, alunele, nucile, nu le pot inghiti, si in special legumele nefierte. Ce as putea face? Mi-e frica ca o sa ma inec iar si nu am curaj sa inghit. Deci va implor, ajutati-ma cu un raspuns concret, sa stiu ce pot face, unde sa ma duc, cum sa ma tratez?
Aaa, mai am si sinuzita, si presupun ca si polipi :-s Si asta ma jeneaza cand inghit... :(
Anul trecut, in septembrie, m-am inecat cu o bucatica ( firmitura) dintr-o caramica :|, era sa mor, daca mama nu era acasa.Deci: mancam caramele :)) si ii povesteam mamei mele ceva, cum e camera unei prietene, si dintr-o data, m-am inecat, si am vrut sa ajung la chiuveta sa iau un pahar de apa, dar n-am mai putut, ii faceam semn mamei, sa ma ajute, ca nu puteam ajunge la chiuveta.Ea a venit speriata catre mine, mi-a dat apa si a inceput sa imi dea cu dosul palmei dupa gat. :-s Nici nu stiti ce oribil a fost. M-am facut rosie, apoi palida, m-am invinetit pe la gura, iar m-am inrosit, pana mi-a sarit din gat. Vai, a fost teribil, infiorator, nu pot descrie in cuvinte cum a fost...
De atunci, nu mai pot inghiti carnea, oricat de facuta ar fi.Legumele, de exemplu varza, la fel, simt o jena in gat si nu o pot inghiti.Morcovul, alunele, nucile, nu le pot inghiti, si in special legumele nefierte. Ce as putea face? Mi-e frica ca o sa ma inec iar si nu am curaj sa inghit. Deci va implor, ajutati-ma cu un raspuns concret, sa stiu ce pot face, unde sa ma duc, cum sa ma tratez?
Aaa, mai am si sinuzita, si presupun ca si polipi :-s Si asta ma jeneaza cand inghit... :(
2 comentarii
1. faci un consult ORL.. si vezi ce probleme la nas, gat ai si le rezolvi in tocmai cum spune medicul ORL
2 faci la Radiologie o investigatie TRANZIT BARITAT ESOFAGIAN
o sa bei o solutie..si o sa se vada pe aparat daca esofagul este liber sau e vorba de ceva la nivelul esofagului
( banuiesc ca de la stres sa produs o esofagita spastica)
ajuta foarte mult daca ei nospa inainte de mancare cu 30 min
sau Valeriana tab sau valeriana tinctura cate 30 pic la 8 ore 3 saptamani
3 ci rezultatul de la radiologie.. mergi la consult la Gastrologie !
2 faci la Radiologie o investigatie TRANZIT BARITAT ESOFAGIAN
o sa bei o solutie..si o sa se vada pe aparat daca esofagul este liber sau e vorba de ceva la nivelul esofagului
( banuiesc ca de la stres sa produs o esofagita spastica)
ajuta foarte mult daca ei nospa inainte de mancare cu 30 min
sau Valeriana tab sau valeriana tinctura cate 30 pic la 8 ore 3 saptamani
3 ci rezultatul de la radiologie.. mergi la consult la Gastrologie !
Buna ziua, Domnule doctor.
De prin 25 Aug 2018, am inceput sa manac tot mai greu, inghititul, azi suntem pe 8 Sept.
Pe 1 Sept am ajuns la urgente, pt ca gatul mi-a intepenit si am ramas blocat cu el (tremurad). Acolo toate analizele perfect, inima, sange, ect ect (eu lueasem antibiotic la cererea medicul cu 5 zile inainte) tipa de la urgente a zis ca numai trebuie sa iau nimic, din simptome si asa e cervicala.
Am un prieten de 50 de ani ce masor foarte bun, am fost la el (sa imi verifice gatul, si a zis ca nu am nimic deplasat si ect)
Deci nu pot manca mare lucru, supa, ceai, apa. durerile din partea faringelui si laringelui sau diminuat dar inca e un discovorft la inghitire.
Notez: Nu am facut febra deloc sau alte complicati.
Si pot sa zic ca pe 18 Aug am mancat foarte multa inghetata, o fi de la asta?
Luni merg la ORL sa vedem ce spune si acolo.
Ce poate fi domnule doctor, va rog frumos sa imi spuneti. Cu stima, Alex.
De prin 25 Aug 2018, am inceput sa manac tot mai greu, inghititul, azi suntem pe 8 Sept.
Pe 1 Sept am ajuns la urgente, pt ca gatul mi-a intepenit si am ramas blocat cu el (tremurad). Acolo toate analizele perfect, inima, sange, ect ect (eu lueasem antibiotic la cererea medicul cu 5 zile inainte) tipa de la urgente a zis ca numai trebuie sa iau nimic, din simptome si asa e cervicala.
Am un prieten de 50 de ani ce masor foarte bun, am fost la el (sa imi verifice gatul, si a zis ca nu am nimic deplasat si ect)
Deci nu pot manca mare lucru, supa, ceai, apa. durerile din partea faringelui si laringelui sau diminuat dar inca e un discovorft la inghitire.
Notez: Nu am facut febra deloc sau alte complicati.
Si pot sa zic ca pe 18 Aug am mancat foarte multa inghetata, o fi de la asta?
Luni merg la ORL sa vedem ce spune si acolo.
Ce poate fi domnule doctor, va rog frumos sa imi spuneti. Cu stima, Alex.
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 4nu pot sa inghit
- 3Probleme la inghitit!
- 2dureri la inghitire
- 4ma doare cand inghit deasupra de omulet
- 4durere in gat si inghit greu
- 1Dificultate la inghitire...
- 2durere persistenta in gat, de abia pot inghiti
- 2amigdale marite + miros neplacut
- 4Dureri de gat in partea stanga
- 4nod în gat, disconfort la inghitire
- 2Am limba galben verzuie si o puternica durere in gat
- 0inghit greu
- 1Durere gat la inghitire
- 6Nu pot înghiți și nu pot mânca mai nimic
- 1Durere in partea stanga spate la inspiratie si inghitire
- 0Lipsa eructație
- 1Reflex intarziat de înghițire, greutate la înghițire
- 4Depresie, anxietate si fobia de a inghiti, ineca si de a avea ceva in gat.
- 2Ajutor va rog, nod în gat, dificultate la înghițire!
Mai multe informații despre: inghitire cu dificultate
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm: