nu pot sa inghit
de cateva luni am dificultati la inghitit alimente mai solide sau chiar saliva...un fel de disconfort.
De 1 luna am avut trei crize de spasmofilie, si probleme cu respiratia si inghititul. Am facut taote analizele posibile: la tiroida nu am nimic, curios e ca valoarea la Ca e absolut normala( la toat tipurile de calciu), etc
Ultimul diagnostic la ORL este rinita cronica si hipertrofiere amigdale, cu reflux gastric. Problema e ca nu ma doare nimic la stomac si "ragai" doar aer.
Trebuie sa iau picaturi de nas dar nu mai mult de 5 zile, si pe urma ce fac? Ma poate ajuta cineva? Sa iau ceva si sa se termine odata cu toate
De 1 luna am avut trei crize de spasmofilie, si probleme cu respiratia si inghititul. Am facut taote analizele posibile: la tiroida nu am nimic, curios e ca valoarea la Ca e absolut normala( la toat tipurile de calciu), etc
Ultimul diagnostic la ORL este rinita cronica si hipertrofiere amigdale, cu reflux gastric. Problema e ca nu ma doare nimic la stomac si "ragai" doar aer.
Trebuie sa iau picaturi de nas dar nu mai mult de 5 zile, si pe urma ce fac? Ma poate ajuta cineva? Sa iau ceva si sa se termine odata cu toate
4 comentarii
Chiar daca nivelul calciului este normal, acesta poate fi scazut in situatii de stress, mai ales daca exista episoade de spasmofilie. Urmati un tratament de durata cu calciu, magneziu si complexe de vitamina B. Refluxul esofagian de obicei determina usturimi la nivelul esofagului. Eventual, efectuati un exudat faringian pentru a vedea daca hipertrofia amigdaliana se datoreaza unei infectii. Daca aceste cauze se exclud, nu mai ramane decat sa faceti o endoscopie gastro-esofagiana, care poate identifica o cauza a disfagiei (incapacitatea de a inghiti).
Stimata d-na doctor,
Va multumesc foarte mult pt raspunsul dvs.
Pe mine nu ma ustura nimic cu exceptia zonei superioare a gatului(probabil in zona amigdalelor, nu stiu)
Mi-am facut exudatul faringian singura, pe care dr. de la ORL a omis sa mi-l recomande, in baza a ce am auzit de la altii, si da, am stafilococ auriu si acuma iau antibiotice in baza antibiogramei. Deja ma simt mai bine si sper sa se termine aici problemele.
Va multumesc foarte mult pt raspunsul dvs.
Pe mine nu ma ustura nimic cu exceptia zonei superioare a gatului(probabil in zona amigdalelor, nu stiu)
Mi-am facut exudatul faringian singura, pe care dr. de la ORL a omis sa mi-l recomande, in baza a ce am auzit de la altii, si da, am stafilococ auriu si acuma iau antibiotice in baza antibiogramei. Deja ma simt mai bine si sper sa se termine aici problemele.
Aceasta senzatie de jena la inghitire si greutate in respiratie se poate datora unei faringite si unei infectii cu candida.O infectie mixta cu candida si stafilococ auriu e mult mai severa decat una doar cu stafilococ auriu sau doar cu candida.Sper sa scapi de stafilococul auriu, e foarte agresiv mai ales daca ai imunitatea scazuta.
Aceleasi simptome le.a avut si sora mea si a luat ampicilina, pentru ca nu mai putea nici sa manince, chiar si apa era dificila, si facuse si febra iar dupa citeva zile i.a trecut.
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 5o data la 4-5 luni am dureri foarte mari, raman fara voce si nu pot sa inghit mai nimic
- 3Raceala? Probleme la inghitit
- 2Nu pot inghiti mancarea solida.
- 3E normal sa simt mancarea cum se duce pe gat?
- 3durere in capul pieptului la inghitire
- 6Durere in gat la inghitire !
- 4nod în gat, disconfort la inghitire
- 0Posibil amigdalita
- 0Deglutitie de solide si lichide totala, de la accidend vascular
- 3Durere in gat
- 1Probleme la inghitire
- 2Dificultati la inghitire
- 0Probleme la înghițit
- 3Disfagie, probleme de inghitire, de un an
- 4Senzație ciudată în gură, salivație spumoasă
- 6Nu pot înghiți și nu pot mânca mai nimic
- 1Durere in partea stanga spate la inspiratie si inghitire
- 0Lipsa eructație
- 2Ce diagnostic este corect? pata rosie pe cerul gurii, partea moale din jurul uvulei este alba
Mai multe informații despre: inghitire cu dificultate
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm: