nu pot inghiti mancarea decat pasata
Am un priete disperat de faptul ca de un an nu mai poate inghiti mancarea decat pasata.A facut tot felul de investigatii in urma carora s-a vazut ca organele sunt fizic sanatoase, insa nu a primit un diagnostic neurologic.S-a mai confruntat cineva cu asa ceva?Multumesc!
2 comentarii
A facut si manometria sfinterului esofagian? (evalueaza presiunea la nivelul sfincterului esofagian si, indirect, functionarea nervilor de la respectivul nivel) Nu stiu daca acolo este cauza, dar ar trebui verificat. Presupun ca a facut radiografii baritate care sa excluda o tumora ce comprima esogagul sau /si o endoscopie care poate decela si alte cauze.
Prietenul meu are aceeasi problema de cateva luni, inghite foarte greu. Din cate am inteles muscultura esofagului nu mai functioneaza cum trebuie si sfinterul. Boala se cheama acalazie si nu prea se poate rezolva decat prin interventie chirurgicala (care nu e o operatie foarte complicata...cica). A facut extrem de multe analize pana ca medicii sa ajunga la concluzia asta, practic, cam tot ce se putea legat de sistemul digestiv. Ii recomand sa incerce la spitalul fundeni, este un medic care a mai operat asa ceva si are experienta. Boala am inteles ca e fff rara şi experienta medicilor e limitata. Operatia se face laparoscopic.
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 6secretie se agraveaza, imi infecteaza intregul aparat respirator si am probleme si cu inghititul
- 2nu pot inghiti un sfat de la un medic va rog
- 4nu pot sa inghit mancarea, am nevoie de ajutor
- 3Durere in gat, gat uscat si umflat + durere la inghitire
- 6ma doare foarte rau in gat, cand inghit
- 2dureri la inghitire
- 6dificultati la inghitire
- 4Nas infundat, tiuit in urechea dreapta, pocnitura la inghitire
- 4dificultate la inghitit
- 1Dificultate la inghitire...
- 6Durere in gat la inghitire !
- 0durere in gat la inghitire
- 2nod in gat, senzatie ca nu pot inghite
- 4nod în gat, disconfort la inghitire
- 2Nu mai pot inghiti saliva! senzatie de strangere a gatului cand inghit
- 0Durere la inghitire+ mica papula(vegetatie)
- 1Durere gat la inghitire
- 1Va rog ajutati-ma - dureri de gat la inghitire
- 8Trecutul meu
Mai multe informații despre: inghitire cu dificultate
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm: