nu pot inghiti mancarea decat pasata
Am un priete disperat de faptul ca de un an nu mai poate inghiti mancarea decat pasata.A facut tot felul de investigatii in urma carora s-a vazut ca organele sunt fizic sanatoase, insa nu a primit un diagnostic neurologic.S-a mai confruntat cineva cu asa ceva?Multumesc!
2 comentarii
A facut si manometria sfinterului esofagian? (evalueaza presiunea la nivelul sfincterului esofagian si, indirect, functionarea nervilor de la respectivul nivel) Nu stiu daca acolo este cauza, dar ar trebui verificat. Presupun ca a facut radiografii baritate care sa excluda o tumora ce comprima esogagul sau /si o endoscopie care poate decela si alte cauze.
Prietenul meu are aceeasi problema de cateva luni, inghite foarte greu. Din cate am inteles muscultura esofagului nu mai functioneaza cum trebuie si sfinterul. Boala se cheama acalazie si nu prea se poate rezolva decat prin interventie chirurgicala (care nu e o operatie foarte complicata...cica). A facut extrem de multe analize pana ca medicii sa ajunga la concluzia asta, practic, cam tot ce se putea legat de sistemul digestiv. Ii recomand sa incerce la spitalul fundeni, este un medic care a mai operat asa ceva si are experienta. Boala am inteles ca e fff rara şi experienta medicilor e limitata. Operatia se face laparoscopic.
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 2De ieri, cand incerc sa mananc, ma doare cand inghit
- 4parca mancarea nu ar putea trece prin orificiul dintre esofag si stomac
- 3imi raman alimente in gat
- 3Probleme la inghitit!
- 1Dificultate la inghitire
- 12excrescenta in gat de cateva luni, foarte urgent ajutati-ma!
- 6ma doare foarte rau in gat, cand inghit
- 5Probleme mari la inghitit
- 5Durere la inghitire, imposibilitate de a manca
- 2nod in gat, senzatie ca nu pot inghite
- 1nod in gat si probleme la inghitire
- 3Ceva in gat, nu pot inghiti bine
- 0Posibil amigdalita
- 1Va rog ajutati-ma - dureri de gat la inghitire
- 1Probleme la inghitire
- 2Dificultate la inghitirea propriei salive
- 2Dificultati la inghitire
- 1Durere in partea stanga spate la inspiratie si inghitire