nu pot inghiti mancarea decat pasata

25-10-2005
costi70
Nu este medic/terapeut
costi70
Am un priete disperat de faptul ca de un an nu mai poate inghiti mancarea decat pasata.A facut tot felul de investigatii in urma carora s-a vazut ca organele sunt fizic sanatoase, insa nu a primit un diagnostic neurologic.S-a mai confruntat cineva cu asa ceva?Multumesc!
2 comentarii
0
07-11-2005, ora 00:00
dr. mihaela
Identitate neconfirmată
dr. mihaela
A facut si manometria sfinterului esofagian? (evalueaza presiunea la nivelul sfincterului esofagian si, indirect, functionarea nervilor de la respectivul nivel) Nu stiu daca acolo este cauza, dar ar trebui verificat. Presupun ca a facut radiografii baritate care sa excluda o tumora ce comprima esogagul sau /si o endoscopie care poate decela si alte cauze.
0
04-09-2008, ora 00:00
ramonapuia
Nu este medic/terapeut
ramonapuia
Prietenul meu are aceeasi problema de cateva luni, inghite foarte greu. Din cate am inteles muscultura esofagului nu mai functioneaza cum trebuie si sfinterul. Boala se cheama acalazie si nu prea se poate rezolva decat prin interventie chirurgicala (care nu e o operatie foarte complicata...cica). A facut extrem de multe analize pana ca medicii sa ajunga la concluzia asta, practic, cam tot ce se putea legat de sistemul digestiv. Ii recomand sa incerce la spitalul fundeni, este un medic care a mai operat asa ceva si are experienta. Boala am inteles ca e fff rara şi experienta medicilor e limitata. Operatia se face laparoscopic.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
06-06-2023, ora 10:15
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Proctoline
HEMOROIZI? FISURI ANALE? Tratament fără operație și fără internare!
Clinicile Proctoline sunt centre medicale specializate în tratarea eficientă a hemoroizilor și a fisurilor anale. Ne găsiți în 14 orase din țară! Detalii aici