Nu inteleg ce mi se intampla.Sper sa primesc un raspuns

23-08-2008
id1
Nu este medic/terapeut
id1
Nu stiu daca am postat bine problema insa sper sa primesc un raspuns la ea. Problema este urmatoarea: in permanenta mi se deruleaza in minte imagini din trecut cu precadere din perioada 16-20 rareori dupa aceasta varsta.(ex. daca merg pe o strada, intr-o zona frecventata din aceea perioada imediat dau navala toate amintirile legate de acel loc de pur si simplu nu mai stiu pe ce lume ma aflu sau daca citesc ceva pe langa ca nu retin pana maine plecand de la un cuvant incep sa curga diverse amintiri ).Ideea este ca aceste amintiri nu sunt frumoase ci sunt incarcate cu momentele mele de tristete, depresie traite atunci Visele sunt ba haotice de ma trezesc ingrozinta ca nu cumva sa devina realitate ba sunt cu continut din trecut, NIMIC din ceea ce fac in cursul zilei.Am ajuns la concluiza ca mi se intoarce trecutul.In prezent eu nu mai simt binele, nu mai stiu sa rad din suflet, nu stiu cum mai este senzatia sa te bucuri de moment, sa te bucuri de ce este frumos, sa fii relaxata etc totul e teorie, ceea ce simt insa este doar raul.Traiesc cu o amaraciune in mine groaznica.Ma simt rupta de natura, nimic nu ma impresioneaza sau socheaza.Va rog dati-mi un sfat ce ar trebui sa fac ca sa scap.Va multumesc
3 comentarii
0
23-08-2008, ora 00:00
Dr. Andrei Dumitrescu
Psihologie, Bucuresti
Dr. Andrei Dumitrescu
posibil sa te incerce o depresie. Din ce povestesti cu amintirile neplacute - probabil ca le-ai tot compensat de-a lungul timpului, iar acum ca n-o mai poti face ele revin necompensate...
Pe de alta parte, visele de care vorbesti au si un rol de descarcare nervoasa a acumularilor, ceea ce poate fi de bine.
Daca ai posibilitatea, mergi la un psihoterapeut (bun) de la tine din oras.

Toate cele bune,
Andrei Dumitrescu
0
25-08-2008, ora 00:00
sacel
Nu este medic/terapeut
sacel
in+poate mergi si la o sala de gimnastica sau aerobica sau o asociatie de benevolat, sau ceva legat cu arta, sau intr-un grup de copii sa vezi ca viata ta se va schimba, o vei percepe mai senin.
0
31-08-2008, ora 00:00
Psiholog Simina Munteanu
Psihologie, Sibiu
Psiholog Simina Munteanu
id1, din mesajele tale anterioare am inteles ca ai urmat sedinte de psihoterapie. Nu stiu cum a decurs psihoterapia, insa uneori centrarea pe rezolvarea simptomelor actuale nu reuseste in absenta unei prelucrari corecte a istoriei de viata. Cu alte cuvinte, nu lupta impotriva amintirilor este solutia, ci transformarea a ceea ce ai trait intr-o complexa experienta de viata, extrem de valoroasa pentru prezent si viitor.
Continua psihoterapia, inarmeaza-te cu rabdare si pastreaza-ti curiozitatea vie in ceea ce te priveste: oare cum altfel ai putea sa gandesti si sa simti in contextul celor traite de tine?
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Psihologi, psihiatri, psihoterapeuti
Recomandă un Psihoterapeut sau caută unul!
La-Psiholog.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 3900 de terapeuți din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor psihologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. În plus, există o secțiune cu o mulțime de articole interesante și teste psihologice. Accesați site-ul