Nu inteleg! test depistare a LUES (Sifilis) neconcludent, iar cel de confirmare, negativ

26-02-2019
Delmar
Nu este medic/terapeut
Delmar
Buna ziua! Am donat sange acum trei saptamani si am fost anuntata ca primul test, cel de depistare a LUES (Sifilis), este neconcludent, iar cel de confirmare, negativ. A doua zi am repetat testul pentru VDRL la un laborator privat unde a iesit negativ.
Este cazul sa-mi fac griji? Este vorba despre reactivii utilizati sau tehnica de laborator?
O iau razana.
4 comentarii
1
26-02-2019, ora 18:20
Dr. Dumitru Florin
Dermatovenerologie, Bucuresti
Dr. Dumitru Florin
Buna ziua!
Testul VDRL poate fi uneori fals pozitiv. Inteleg ca la a doua repetare a fost negativ, iar testul de confirmare ( presupun ca TPHA) a fost de asemeni negativ. In acest context nu sunt motive sa va ingrijorati.
Pentru mai multa siguranta repetati peste cateva saptamani atat VDRL cat si TPHA.
0
26-02-2019, ora 19:17
Delmar
Nu este medic/terapeut
Delmar
Multumesc!
0
20-03-2019, ora 20:52
Alinasz
Nu este medic/terapeut
Alinasz
Buna seara, dl doctor! Acum 7 luni, am depistat ca port aceasta urata boala! Am urmat trat cu doxiciclina, 14 zile, au scazut un pic valorile... Dupa o cura de 10 zile d penicilina intramuscular, 1 la 6h, au scazut d la 1/1+, 1/2+, 1/4-, la 1/1+, 1/2+ -, 1/4- , asta in ianuarie. Acum am refacut analizele, dar nu au mai scazut deloc, au ramas aceleasi valori. Ma gandeam k, la 2 luni d la trat cu penicilina, scad si mai mult. Nu stiu ce pot sa mai fac. Sa mai repet trat cu penicilina??? Multumesc mult si va rog din inima, ast un raspuns, sunt disperata!! Vreau un bebe! Seara frumoasa!!
0
21-03-2019, ora 09:37
Dr. Dumitru Florin
Dermatovenerologie, Bucuresti
Dr. Dumitru Florin
Buna ziua !
Banuiesc ca aceste valori sunt ale VDRL sau RPR.
Ideal ar fi ca analiza sa o faceti la un laborator care face determinare cantitativa si nu calitativa, adica valoarea in cifre fara fractii sau plus si minus; in felul acesta este mai usor de apreciat evolutia.
Scaderea valorilor poate fi destul de lenta, in special in cazul pacientilor care au mai de mult timp afectiunea; este bine sa repetati anliza la 3 luni in urmatorii 2 ani ( unele protocoale recomanda la 6 luni). O problema ar fi daca in loc de scadere ( chiar daca lenta) apare o crestere a valorilor.
Ar fi bine sa faceti si testul HIV; de asemeni este recomandat ca partenerul dumneavoastra sa faca si el analiza pentru sifilis.
Exista un test si mai specific care arata daca infectia este activa sau nu; acesta se numeste FTA Abs-Ig-M; daca aveti posibilitatea il puteti face.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: