vdrl echivoc +-- ce inseamna?

va rog, poate imi raspunde cineva, ce inseamna ca vdrl este echivoc +/-? Stie cineva de ce la 2 policlinici diferite vdrl mi-a iesit negativ si la o alta policlinica mi-a iesit echivoc +/- la dilutie 1/1?ce inseamna ca tpha este la dilutie 1/80 cu 4 cruci?
13 comentarii

Rezultat echivoc inseamna ca nu se poate spune daca este pozitiv sau negativ.
TPHA pozitiv Inseamna ca in trecut ati facut o infectie cu sifilis.Trebuie sa mergeti sa va vada un dermato-venerolog, pentrua va prescrie un tratament.
TPHA pozitiv Inseamna ca in trecut ati facut o infectie cu sifilis.Trebuie sa mergeti sa va vada un dermato-venerolog, pentrua va prescrie un tratament.

multumesc pentru raspuns DR.Tirneci, dar vdrl la colentina a iesit negativ iar tpha pozitiv la un an de la tratament cu moldamin.Va intreb trebuie sa fac iar tratament cu moldamin daca tpha este pozitiv si vdrl negativ?

Nu, nu mai trebuie sa faceti niciun tratament.

multumescu DR. mihalache pentru raspuns.Dupa catia ani pot avea un copil?

Daca sunteti intr-o perioada fertila si de luna aceasta. Succes!

am avut sifilis acun 4 ani am facut tratament cu moldamin 2 ani si ceva dupa care am fost la bucuresti la doctor si mia zis ca de la 1/2 cat mai aveam eu nu mai scade si sa ma opresc cu tratamentul. acum dupa 8 luni miam facut analizele din nou si mia iesit vdrl pozitiv+ si tpha+ si numi vine sa cred ce se intampla?

Cereti sa vi se dea rezultatul tot prin titru de anticorpi, adica exprimat in fractie( 1/2, 1/4, etc).
Daca rezultatul este tot 1/2, nu trebuie sa faceti niciun tratament pentru ca sunteti sanatos.
Daca rezultatul este tot 1/2, nu trebuie sa faceti niciun tratament pentru ca sunteti sanatos.

buna ziua am si eu o nelamurire sunt insarcinata in 5 luni si acum o saptamana am facut niste analize si mi-a iesit ca am 3 cruci in sanga doctorul ginecolog mi-a spus ca este sifilis am facut din nou analizele si acum mi-a iesit ca am 2 cruci iar la particular mi-a iesit mie vdrl reactiv si tpha reactiv sotului ia iesit vdrl negativ si thpa reactiv ce inseamna asta dr. nu mi-a spus mare lucru fatul este afectat sau nu
rezultatul prin tritru este 1/16 va rog sa-mi raspundeti cat mai repede ca sunt disperata
rezultatul prin tritru este 1/16 va rog sa-mi raspundeti cat mai repede ca sunt disperata

Ginecologul care v-a luat in evidenta are OBLIGATIA de a va trimite la dermatolog pentru a stabili daca este necesar vreun tratament sau nu !

buna ziua ginecologul ma trimis la un dermatolog
si mi-a dat tratament cu penicilina g dar nu mi sa spus nimic concret despre copil daca va fi afectat
si mi-a dat tratament cu penicilina g dar nu mi sa spus nimic concret despre copil daca va fi afectat

Eu cred ca la acest titru (1/16) copilul nu va avea de suferit.

buna ziua mi-am facut analizele din nou si acum mi-au iesit 1/32minus iar rpr pozitivsi tpha negativ minus

buna ziua. va rog sa ma ajutati pentru elucidarea unei probleme privind vdrl. acum 10-11 ani am contactat o boala venerica. am fost la dermatolog si mi-a spus ca am sifilis. am inceput tratament cu moldamin plus cateva vaccinuri recomandate si chiar facute de catre doctorul fermatolog. de atunci si pana astazi am mai facut 3 analize vdrl, unul dintre ele iesind negativ, bun bazat ca nu mai e nimik a ramas asa. acum o luna in urma am observat o iritatie rosiatica urata la pe penis in zona de sus, pe care am tratat-o cu aciclovir crema, iritatia retragandu-se dar au ramas mancarimi la nivelul acestuia. Am facut analiza vdrl aceasta iesind cu +-. M-am programat ptr analize mai sensibile ptr ca sa vad stadiul. Va rog sa-mi spuneti ce trebuie sa fac mai exact pentru ca sincer imi e destul de teama.

Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 6Test VDRL
- 111VDRL - analizele pentru angajare
- 14Vaccinul antitetanos influentiaza examenul VDRL?
- 2Depre sifilis
- 0Vdrl pozitiv Rpr negativ
- 4Nu inteleg! test depistare a LUES (Sifilis) neconcludent, iar cel de confirmare, negativ
- 0AJUTOR- Rezultat VDRL si TPHA
- 0Vdrl si tpha interpretare analize
- 2Analize vdrl
- 1RPR cantitativ 1/8. Trebuie sa continui tratamentul cu moldamin?
- 0Rpr pozitiv in sarcina
- 4VDRL pozitiv pot alapta ?
Mai multe informații despre: testul vdrl
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm: