Nelamuriri in privinta contraceptivului Contracept-M
Buna! Am luat cativa ani pilule contraceptive si de luna aceasta vreau sa renunt la ele si sa iau Contracept-M. Am citit prospectul, dar mai sunt unele nelamuriri despre care nu se pune absolut nimic in prospect:
1. Eficacitatea unui ovul este de 4 ore..in acest interval pot avea mai multe contacte sexuale, sau la fiecare contact trebuie introdus un nou ovul?
2. Daca partenerul meu ejaculeaza inauntru exista riscul unei sarcini?
3. Spalarea cu sapun este contraindicata inainte si dupa contactul sexual..am decis sa folosesc un gel de igiena intima fara sapun, cu 2 ore inainte si 2 ore dupa contactul sexual..sper ca este ok..intrebarea este si daca partenerul meu nu are voie sa foloseasca sapun inainte de contactul sexual?
4. Am citit pe mai multe forumuri si unele fete spuneau ca in unele pozitii sexuale ovulele nu isi mai fac efectul si ca lichidul se scurge din vagin? Acest lucru nu mi se pare chiar ok..
5. Daca contactul sexual are loc in apa, ovulul nu isi mai face efectul?
Astept mesajele voastre..sunt foarte nedumerita, nu stiu ce sa fac si mi-e cam frica..
1. Eficacitatea unui ovul este de 4 ore..in acest interval pot avea mai multe contacte sexuale, sau la fiecare contact trebuie introdus un nou ovul?
2. Daca partenerul meu ejaculeaza inauntru exista riscul unei sarcini?
3. Spalarea cu sapun este contraindicata inainte si dupa contactul sexual..am decis sa folosesc un gel de igiena intima fara sapun, cu 2 ore inainte si 2 ore dupa contactul sexual..sper ca este ok..intrebarea este si daca partenerul meu nu are voie sa foloseasca sapun inainte de contactul sexual?
4. Am citit pe mai multe forumuri si unele fete spuneau ca in unele pozitii sexuale ovulele nu isi mai fac efectul si ca lichidul se scurge din vagin? Acest lucru nu mi se pare chiar ok..
5. Daca contactul sexual are loc in apa, ovulul nu isi mai face efectul?
Astept mesajele voastre..sunt foarte nedumerita, nu stiu ce sa fac si mi-e cam frica..
6 comentarii
Genul acesta de contraceptive au o eficienta scazuta si nu te feresc nici de BTS.
Tu alegi, dar parerea mea este sa nu te bazezi pe ele si nici pe spermicide locale, mai ales in perioada fertila.
Tu alegi, dar parerea mea este sa nu te bazezi pe ele si nici pe spermicide locale, mai ales in perioada fertila.
Am partener stabil si BTS nu e o problema in cazul meu. Vreau sa fac o pauza de la pilulele contractptive si nu stiu ce altceva sa folosesc..de prezervativ nu vreau sa aud..ma asteptam sa mi se raspunda la intrebari daca se poate..
Scrie pe prospect lamuririle la toate intrebarile tale.
Eu ti-am scris ce trebuie "auzit, " daca tu nu vrei sa auzi de prezervativ in perioada fertila, inseamna ca esti pregatita si pentru o sarcina.
Ti le-am spus din grija, nu sa te apostrofez.
Eu ti-am scris ce trebuie "auzit, " daca tu nu vrei sa auzi de prezervativ in perioada fertila, inseamna ca esti pregatita si pentru o sarcina.
Ti le-am spus din grija, nu sa te apostrofez.
Aia era ideea ca pe prospect nu am gasit nimic CLAR legat de intrebarile mele si cautam un forum unde pot sa gasesc lamuriri..nu cred ca in perioada fertila prezervativul e singura solutie..in plus alegerea e a mea, dupa cum ati si spus..eu nu cautam un sfat daca sa le aleg sau nu, eu cautam niste raspunsuri din parte unor persoane avizate, zic..
1.LA FIECARE CONTACT SEXUAL SE FOLOSESTE SEPARAT UN OVUL, chiar daca e in intervalul acela de 4 ore
2.Da, exista riscul de sarcina!
3.ORICE urma de sapun duce la ineficienta spermicidului, deci nu se foloseste nici inainte si nici dupa, 2 ore de la contact. Nici tu, nici el. Va faceti igiena mai inainte. Desi asta nu e prea elegant, , , ,
4.Ovulul se introduce cu numai 10 min inainte, normal ar fi sa ramana in vagin. Dar fiinda el se topeste, normal ca poate curge in anumite pozitii, la fel ca orice lichid.
5. In apa are efect direct proportional cu cat din el se dizolva in apa. Deci si mai mica protectie decat in mediu "uscat".
2.Da, exista riscul de sarcina!
3.ORICE urma de sapun duce la ineficienta spermicidului, deci nu se foloseste nici inainte si nici dupa, 2 ore de la contact. Nici tu, nici el. Va faceti igiena mai inainte. Desi asta nu e prea elegant, , , ,
4.Ovulul se introduce cu numai 10 min inainte, normal ar fi sa ramana in vagin. Dar fiinda el se topeste, normal ca poate curge in anumite pozitii, la fel ca orice lichid.
5. In apa are efect direct proportional cu cat din el se dizolva in apa. Deci si mai mica protectie decat in mediu "uscat".
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 11diane 35
- 4Sa continui administrarea de microgonon?
- 2as vrea sa raman insarcinata, cand trebuie sa renunt la pilule?
- 4chiar trebuie sa merg la dr?
- 9ovule contraceptive (metoda de contraceptie locala)?
- 6Contraceptive si ingrasare
- 2Anticonceptionalele pot schimba mirosul si gustul?
- 7Yasmine - se poate incepe un blister unul dupa altul?
- 11yasmin sau diane?
- 3este adevarat?
- 6yasmin+nizoral
- 4dureri ingrozitoare de sani
- 5sunt insarcinata?
- 7anticonceptionale si diareea
- 6renuntare anticonceptionale si durere in partea dreapta jos
- 4Ciclu dereglat dupa oprirea anticonceptionalelor
- 0Logest pt prima data
- 0menstruatie in timpul administrarii anticonceptionalelor Karissa
- 2marvelon 21 si antibioticele
- 1Anticonceptionale Belara
Mai multe informații despre: Administrarea contraceptivelor renuntarea la anticonceptionale
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: