nas infundat, fumat...

buna seara!
de ceva timp ma confrunt cu aceasta problema..la inceput am zis ca este din cauza fumatului, caci dupa fumat mi se infunda nasul si ma ustura putin gatul, acum m-am lasat..foarte rar mai fumez o tigara caci ma ia iar usturimea si nasul mi se infunda!
acum vreo 2 ani am fost la orl si mi-a pus diagnostic de rinita cronica si laringita cronica..mi-a dat un tratament dupa care mi-am revenit pe moment...dar mi-a spus sa merg sa imi taie cornetele...dar nu am mai ajuns.
in situatia de fata am tot folosit olynth si ulterior otrinase dar nu mai mult de 3 ori pe zi...si spray cu apa de mare..dar totusi mi se infunda nasul foarte tare iar daca incerc sa mi-l suflu parca mai rau nu pot respira.
ce pot folosi sa imi revin?sau trebuie sa ma duc sa imi taie cornetele?
multumesc anticipat!
de ceva timp ma confrunt cu aceasta problema..la inceput am zis ca este din cauza fumatului, caci dupa fumat mi se infunda nasul si ma ustura putin gatul, acum m-am lasat..foarte rar mai fumez o tigara caci ma ia iar usturimea si nasul mi se infunda!
acum vreo 2 ani am fost la orl si mi-a pus diagnostic de rinita cronica si laringita cronica..mi-a dat un tratament dupa care mi-am revenit pe moment...dar mi-a spus sa merg sa imi taie cornetele...dar nu am mai ajuns.
in situatia de fata am tot folosit olynth si ulterior otrinase dar nu mai mult de 3 ori pe zi...si spray cu apa de mare..dar totusi mi se infunda nasul foarte tare iar daca incerc sa mi-l suflu parca mai rau nu pot respira.
ce pot folosi sa imi revin?sau trebuie sa ma duc sa imi taie cornetele?
multumesc anticipat!
5 comentarii

cauta o farmacie care prepara COLARGOL.
cate 3 pic la 8 ore 10 zile.. in pozitie culcat pe spate.. dac nu isi fac efectul o sa mergi la ORL.. sa vada cum au evoluat cornetele.. si poate este cazul de o interventie( NU neaparat clasic.. se poate si cu laser si cu Radiofrecventa!)
cate 3 pic la 8 ore 10 zile.. in pozitie culcat pe spate.. dac nu isi fac efectul o sa mergi la ORL.. sa vada cum au evoluat cornetele.. si poate este cazul de o interventie( NU neaparat clasic.. se poate si cu laser si cu Radiofrecventa!)

multumesc pt raspuns!
picaturile le pot folosi si daca sunt putin racita?
picaturile le pot folosi si daca sunt putin racita?

se pot folosi.. dar este recomandat initial sa desfundati nasul cu alceva( ser. efedrinat, rinofug, s.a) // dupa care sacuratati bine nasul.. si colargolul sa. administratipe nasul curat!

multumesc inca o data!am sa incerc si am sa va anunt cum merg lucrurile!
un sfarsit de sapt cat mai placut!
un sfarsit de sapt cat mai placut!

Buna ziua...am si eu o intrebare...dupa ce fumez...2-3 tigari seara...se infunda nasul a doua zi..chiar si peste noapte..am avut deviatie de sept...( m-am operat) rinita cronica(m-am operat).., , daca stau 1 sapt fara sa fumez nu mi se infunda deloc.Ce as putea sa fac?Multumesc

Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 7De cam un an are o raguseala care se accentueaza
- 88Nas infundat. Micsorare cornete cu radiofrecventa?
- 30nas infundat, dar numai cate o nara, cand se desfunda una se infunda cealalta
- 35polipi nazali la fetita de 4 ani
- 19Frunte si tample umflate
- 3Nas uscat, ochi uscati, gura uscata
- 3nas infundat
- 4sinuzita cronica maxilo-fronto-etmoidala
- 1nas infundat si tuse
- 4Dureri de cap, nas infundat, durere de maxilar, ochi si ureche
- 6De mai bine de un an am anumite simptome pe care eu le asociam cu ale unei raceli
- 5usturime in gat...dureri urechi..usturime limba
- 4nas infundat la fetita de 2 ani jumate
- 3Obosesc repede
- 3Nas infundat
- 6Nas infundat noaptea
- 1Nas foarte infundat!!!
- 1Nas înfundat de 4 zile
- 3Nas infundat copil 6 ani
- 1Nas înfundat, sângerări nazale, mâncărime de piele, strănut
Mai multe informații despre: Fumatul nasul infundat
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: