nas care curge si infundat
Buna seara domnule DOCTOR..AM SI EU O INTREBARE...CE SI CAT DOZAJ POT SA II PUN IN APARATUL CU AEROSOL PT NASUL INFUNDAT SI CARE CURGE? PT FETITAT MEA are 1 AN SI 8 LUNI..
2 comentarii
Buna seara!
Nu ati precizat despre ce medicament este vorba; ati intrebat doar despre dozaj.
Acum...daca doar are nasul infundat si ii curge, nu este nevoie de aerosoli (aerosolii ii utilizam in momentul in care copilul prezinta tuse).
Ce fel de secretii ii curg din nasuc? Sunt transparente, albe, galbene, verzui?
Daca secretiile sunt transparente, nu este nevoie decat de administrarea a cate 2 ml de ser fiziologic in fiecare nara, iar dupa 5 minute de aspirarea secretiilor. Daca insa acestea sunt galbene sau verzui, asta inseamna ca sunt purulente; in acest caz procedati cum v-am explicat mai sus, dar dupa ce aspirati secretiile, folositi picaturi de nas cu antibiotic si antiinflamator (Maxitrol), cate 2 picaturi in fiecare nara, de 3 ori pe zi, maxim timp de 5 zile, NU MAI MULT! Desfundarea nasului este foarte importanta la copii deoarece pot dezvolta destul de usor otita.
Daca va mai pot ajuta cu alte informatii, nu ezitati sa ma contactati!
O seara placuta!
Nu ati precizat despre ce medicament este vorba; ati intrebat doar despre dozaj.
Acum...daca doar are nasul infundat si ii curge, nu este nevoie de aerosoli (aerosolii ii utilizam in momentul in care copilul prezinta tuse).
Ce fel de secretii ii curg din nasuc? Sunt transparente, albe, galbene, verzui?
Daca secretiile sunt transparente, nu este nevoie decat de administrarea a cate 2 ml de ser fiziologic in fiecare nara, iar dupa 5 minute de aspirarea secretiilor. Daca insa acestea sunt galbene sau verzui, asta inseamna ca sunt purulente; in acest caz procedati cum v-am explicat mai sus, dar dupa ce aspirati secretiile, folositi picaturi de nas cu antibiotic si antiinflamator (Maxitrol), cate 2 picaturi in fiecare nara, de 3 ori pe zi, maxim timp de 5 zile, NU MAI MULT! Desfundarea nasului este foarte importanta la copii deoarece pot dezvolta destul de usor otita.
Daca va mai pot ajuta cu alte informatii, nu ezitati sa ma contactati!
O seara placuta!
si noi avem aceeasi problema; un ansuc mic si infundat. baietelul meu are 1 an si 4 luni si de la farmacie ne-au recomandat niste palsturi de hainute...cu eucalipt si camfor...comfort kids...sunt ok? a folosit cineva?
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 17nas infundat, tuse iritativa
- 2Nas infundat in fiecare noapte
- 8nas infundat mereu
- 3Nasuc infundat de 10 zile si nu mai trece
- 7De cateva zile am o mancarime in urechea dreapta
- 9Simt ca ar trebui sa eructez, incerc, dar nu pot.
- 4sinuzita cronica maxilo-fronto-etmoidala
- 4Nasul infundat de 3 ani
- 1aerosoli nas infundat
- 3tiuit in urechi+ nas infundat
- 7nas si urechi infundate, durere in gat mucusuri ingrosate.
- 6Nas infundat-Adenoidita?
- 3Nara infundata dupa operatie
- 4Nas înfundat copil de 1 an si 10 luni..
- 5Nas infundat
- 1Nas înfundat și hârșit in piept
- 1Nas infundat partial in pozitia vertical si aproape total in pozitia orizontala
- 3Nas infundat
- 1Nu scăpăm de mucisori
- 3Buna ziua, pt Domnul Fluieru - copilul respira pe gura cand doarme
Mai multe informații despre: nasul infundat
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: