Mica hemoragie dupa operatia de amigdale

14-08-2021
simonthetemplar
Nu este medic/terapeut
simonthetemplar
Buna ziua,

Fiica mea in varsta de 30 de ani a fost operata de amigdale saptamana aceasta (au trecut 5-6 zile de la operatie).

Din pacate astazi, din senin, a inceput sa ii curga sange dintr-o regiune unde a fost amigdala operata; ne-am cam speriat putin fiindca i se umpluse gura de sange.

Nu am avut pe moment gheata ca sa ii pun dar am rugat-o ca sa se calmeze, sa faca putina gargara cu apa si sa elimine usor sangele care curgea; intre timp s-a oprit hemoragia si i s-a format din ce am observat la lumina, o "punga" (nu stiu cum sa o numesc; o perdea???) de sange inchegat in regiunea respectiva.

Ce imi recomandati sa fac?

Sa ma duc maine de urgenta cu ea la spital sau sa incerc sa ii pun gheata in seara acesta? Si daca ii pun gheata, i-o pun intr-un gen de fular si il pun la gat sau ii dau un cub de gheata sa tina in gat?

Acesta hemoragie poate afecta in vreun fel operatia realizata de domnul doctor?

Va multumesc frumos si astept parerile dumneavoastra.

P. S. din pacate domnul doctor care a operat-o nu mai este in tara pentru a lua legatura cu dansul; am inteles ca a plecat de urgenta.
4 comentarii
0
15-08-2021, ora 07:51
Dr. Flueraru Valeriu
ORL - Otorinolaringologie, Pascani
Dr. Flueraru Valeriu
1. Acolo s-a format un cheag.
Dacă se alimentează ușor. Cu alimente doar lichide și moi.. Timp de 7 zile. Poate sa nu se mai repete sangerarea
2. Dacă se repeta hemoragie se merge la Urgente orl
0
15-08-2021, ora 09:52
simonthetemplar
Nu este medic/terapeut
simonthetemplar
Buna ziua dl. Dr. Flueraru Valeriu,

Poate afecta acest episod buna refacerea a operatiei? Este un proces normal sau anormal?

Am citit pareri pro si contra: sunt si cazuri in care se intampla acest lucru, apar mici hemoragii. Probabil vremea de afara favorizeaza acest lucru?

Din pacate nu prea am dormit deloc si am monitorizat-o toata seara...

Va multumesc frumos!

Cu stima!
0
15-08-2021, ora 10:16
Dr. Flueraru Valeriu
ORL - Otorinolaringologie, Pascani
Dr. Flueraru Valeriu
1. Nu afectează hemoragia locul și cicatrizarea.
2. Dacă sa vorbim despre Cauza. Sa ajuns la operația de amigdalectomie din cauza ca este o problema pe digestie care favoriza refluxul în somn de la anumite alimente consumate incorect seara. La cina după cina.
Și acum.. Acel reflux în somn poate întreține inflamația pe faringe..
0
15-08-2021, ora 11:42
simonthetemplar
Nu este medic/terapeut
simonthetemplar
Dumneavoastra ce recomandati, ca tot ce mananca sa fie dat prin blender?

Ma refer aici la banane, legume fierte s.a.m.d.

Multumesc frumos!
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm: