Infectie rezistenta - post amigdalectomie
Buna ziua,
voiam sa va intreb, mi-a fost depistat un nivel mare de Streptococ virindans si stafilococ aureus in gat.Dupa un tratament cu antibiotic, medicul ORL a concluzionat ca amigdalele trebuie inlaturate. Am facut aceasta operatie, dar...am niste intrebari. 1. In urma operatiei, au fost inlaturate infectiile cu Streptococ si stafilococ din gat? 2.Dupa operatie ar fi trebuit sa iau un antibiotic pentru a inlatura aceste infectii? Dupa aceasta operatie, trebuie sa -mi administrez moldamin pentru prevenirea imbolnavirilor de inima, rinichi?
voiam sa va intreb, mi-a fost depistat un nivel mare de Streptococ virindans si stafilococ aureus in gat.Dupa un tratament cu antibiotic, medicul ORL a concluzionat ca amigdalele trebuie inlaturate. Am facut aceasta operatie, dar...am niste intrebari. 1. In urma operatiei, au fost inlaturate infectiile cu Streptococ si stafilococ din gat? 2.Dupa operatie ar fi trebuit sa iau un antibiotic pentru a inlatura aceste infectii? Dupa aceasta operatie, trebuie sa -mi administrez moldamin pentru prevenirea imbolnavirilor de inima, rinichi?
3 comentarii
1.DA.. in ceam ami mare masura infectia era in criptele amigdalelor
2 Daca era cazul.. indica medicul care a operat
NU e cazul de tratament cu MOldaona..fiindca acesti microbi cel mai frecvent nu sunt sensibil la peniciline
se recomanda tratamente profilactice cu antibiotice din grupul fluorochinolone sau biseptol ( e cazul de facut o hemoleucograma si ASLO..si sa vrbiti cu un medic ORL sau cu infectionist)
2 Daca era cazul.. indica medicul care a operat
NU e cazul de tratament cu MOldaona..fiindca acesti microbi cel mai frecvent nu sunt sensibil la peniciline
se recomanda tratamente profilactice cu antibiotice din grupul fluorochinolone sau biseptol ( e cazul de facut o hemoleucograma si ASLO..si sa vrbiti cu un medic ORL sau cu infectionist)
As mai avea o intrebare. Aveam dureri in zona toracica si axilara. Pot fi aceste dureri provocate de infectiile de care spuneam mai sus? daca da, cand ar trebui sa dispara?
Ati scapat de durerile toracice ? Ma confrunt cu aceeasi probl dupa o Mycoplasma pneumonie..de 3 luni am durerile, am primit vreo 30 zile antibiotic, 16 dgb ca nu era corespunzator..apoi si Claritromicina si Doxicilina..parca se mai remiteau simptomele, apoi iar recidivau...totul a început cu ganglion axilar inflamat pe partea stg, durerile tot pe stg...ganglionul se remitea si el, se umfla la loc..am făcut inclusiv mamografie cu rezultat ok. Ce e de facut ? Igm Mycoplasma ramane pozitiv la 3 sapt dupa Doxiciclina, chiar valoare mai mare...deci efectiv sunt plimbata intre spitale fara nicio soluție..ba chiar imi zice dna de la infectioase ca peste Doxiciclina nu are ce mi da..am si greata, dureri de cap, am scazut in greutate..Ct ul pulmonar de acum 2 luni a fost fara subst de contrast si a evidențiat infecția ( focar congestiv tree in bud)..oare ar trebui unul cu substanta? Ma gandesc doar sa nu fie cv mai rau de tot nu se remite infecția...asta chiar mi A sugerat un medic..mentionez ca am 35 ani. Am făcut inclusiv colonoscopie pt a evita cauza durerilor toracice stg, eram si ff balonata, dar și de la tratament. Efectiv nu stiu incotro sa mai apuc cu aceste dureri si gamglion ...dupa ultimul antibiotic am început cu secretii la ochi, tuse inca am, daca nu as lua sprayuri/Prednison nu stiu cum ar fi respiratul..precizez ca zona mi se pare inflmata si la exteriorul ( intersecția coastelor cu abdomenul, de a lungul pleurei, exclusă pleurezie prin Rx ulterior), mai simt si spre spate durerile, coloana..am făcut doar Rmn toracala dupa ce am mers la san cu ganglionul ( la indicația medicului, ca ar fi de acolo durerea ), au iesit 2 mici hernii despre care medicul mi A zis ca nu ar da atâta durere si condensarea pulmonara, practic de acolo m a trimis la CT pulmonar pt ca de la Nasta m au trimis sa stau lin acasa pe niste radiografii..ar mai fi o inflamatie la limita dintre lombara si toracala..si partea stg spate a muschiului la fel mi s a parut mai inflamata, ar putea cauza lombara ?
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 3balanita sau un posibil streptococ
- 9operatia de nevi pigmentari, streptococ, bacil coc, dureri
- 3Dureri in piept de 2 saptamani
- 6moldamin 1-zi 15 zile - gatul umflat
- 4agravare amigdalita
- 7streptococ beta hemolitic grup C
- 13post-amigdalectomie
- 2Streptococ pneumococcic la copil de 4 ani desi a fost vaccinat cu Luivac
- 7Este recomandata in acest caz operatia de amigdale?
- 0amigdalectomie acum 2 saptamani
- 3in urma cu aproape 3 saptamani, am efectuat o operatie de extirpare a amigdalelor
- 2Scoaterea amigdalelor?
- 2streptococ pneumoniae in nas
- 3Puroi pe amigdale luna de luna
- 0Bubite in gura dupa amigdalectomie
- 4infectie Klebsiella spp
- 1Faringita streptococica
- 0Gaura langa uvula
- 5Va rog sa imi răspundeți!! dupa amigdalectomie
Mai multe informații despre: Infectia streptococica amigdalectomia
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: