amigdalectomie fetita 4 ani

07-12-2008
gabriela loredana
Nu este medic/terapeut
gabriela loredana
fetita mea are 4 ani si in ultima; luna si jumatate a facut un episod pultaceu in gat, apoi un rosu in gat mai usor dupa antibiotic la 2 saptamaani, iar la o saptamana iar a recidivat puroiul pe amigdale. este pe antibiotic injectabiol( cefort la 12 ore cu gentamicina- 5 zile, apoi continuam cu 4 zile de ospen suspensie). acestea le-a prescris orelistul pediatru, care mi-a reomandat si o operatie de scoatere a amigdalelor si a polipilor. nu prea stiu ce sa fac, deoarece stiu ca amigdalele fac parte den sistemul de aparare al organismului, sata cand sunt sanatoase. a mai trecut cineva printr-o experienta asemanatoare. cum a fost copilulu dupa operatie, cum a decurs aceasta?poate un alt medic ma poate ajuta cu un raspuns. sau o alta mamica "patita". Multumesc!
3 comentarii
0
07-12-2008, ora 14:31
ellla222
Nu este medic/terapeut
ellla222
Cand eram mica aveam aceeasi problema ca si fetita dvs.Dupa o excursie pe Ceahlau pe o vreme f rece, vreau sa va spun ca niciodata din acel moment nu am avut probleme cu amigdalele.Mergeti pe munte cu ea si veti vedea ca nu va mai raci,
Daca hotarati sa o operati, tot aerul rece va patrunde direct in plmani si riscati s-o aveti mereu bolnava de pneumonie.
Sanatae multa!
0
07-12-2008, ora 19:37
ganomiracle
Nu este medic/terapeut
ganomiracle
Nu sunt medic, dar iti spun ca eu am fost operata de amigdale si polipi de la 5 ani si in timp am avut foarte multe probleme de sanatate. Din aceasta cauza am ajuns sa citesc destul de mult in speranta de a intelege ce se intampla cu corpul meu. Am ajuns la concluzia ca declinul sanatatii mele a inceput dupa acea operatie. Amigdalele sunt intr-adevar foarte importante in sistemul imunitar, pe langa apendice si splina. La 25 de ani am fost operata si de apenticita si asa am mai sters de pe lista un organ important. Daca aveam atunci cunostintele de acum nu m-as fi operat niciodata. Cu un regim alimentar si o curatire corespunzatoare a colonului as fi putut evita operatia de apenticita. Revenind la amigdale vreau sa-ti spun ca am aflat ca sunt f. important in crestere. Eu nu am putut sa depasesc 1, 50 m motiv pt. care am avut mult timp complexe de inferioritate. Apoi am avut multe dereglari hormonale si am citit ca amigdalele joaca un rol important si in reglare sistemului endocrin. Ani la rand m-am chinuit cu mastoza fibrochistica, chisturi pe ovare si uter fibromatos. Apoi am descoperit adenom pe glanda hipofiza si am gasit undeva ca o cauza poate sa fie tot lipsa amigdalelor. Dumnezeu ne-a creat perfecti si fiecare particica din corpul nostru este pusa acolo cu un scop. Suntem un intreg si doar asa putem functiona bine. Nu cred ca este indicata operatia. Te rog sa ii faci fetitei o cura de sucuri naturale, sa-i dai suplimente si sa ai grija sa manance numai natural, fare dulciuri, sucuri din comert. fare mezeluri si alte alimente daunatoare. Este f. important sa aiba o buna evacuare intestinala cel putin o data pe zi. Sanatate multa si intelepciune. Nu a fost intentia mea sa te sperii, ci doar mi-am exprimat propria mea parere. Decizia iti apartine.
0
29-08-2009, ora 08:01
danielab
Nu este medic/terapeut
danielab
as dori sfatul unui medic: sotul meui a fost operat de amigdale acu o saptamana si are dureri groaznice noaptea; este normal? ce ceai ar trebui sa bea..sau e indiferent?
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
10-10-2016, ora 10:00
Publicitate ROmedic
Administrator forum
La-Pediatru.ro
Căutați un pediatru bun?
La-Pediatru.ro este un proiect ROmedic unde găsiți cea mai completă listă de medici pediatri din România. Alegeți din peste 4000 de pediatri - cu date de contact, prezentări și recomandări de la părinți.
Cunoașteți un pediatru bun? Oferiți-i o recomandare aici! Accesați site-ul
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm: