Mi-e frica mult de moarte și chiar și sa adorm în fiecare noapte

13-06-2022
Verno
Nu este medic/terapeut
Verno
Mi-e frica sa mă culc în fiecare noapte că " dacă mor și nu mă mai trezesc ", mi-e frica sa nu mor in somn
Am clar tanatofobie, frica de moarte patologica, am schizo și toc, astm, diabet(încă neconfirmat), obezitate, merg la psihiatru și iau tratament însă de când sunt eu copil mi-e frica mare de moarte.De Crăciun era sa moara tara că s-a înecat și acum mi-e frica sa mai mănânc și de care ori mănânc stau cu frica.
Am frica extrema de moarte, îmi doresc din suflet s mai trăiesc că am doar 28 de ani, vreau să mă mai bucur de micile bucurii ale verii dar nu pot căci frica de moarte mă paralizează.Acum de exemplu e ora 4 noaptea și mi-e frica sa dorm, Oana acum am atât pe telefon că sa amâne culcarea.
Fie are zi gândul că aș putea muri mă termina.
Ce sa fac?La cine sa apelez?Cinea poate ajuta?.
Că nu cred că doctorii au mai auzit de un om căreia îi e frica să adoarmă sau să mănânce.
Am probleme grave pe toate planurile va rog ajutati-ma!
3 comentarii
2
13-06-2022, ora 11:01
NNN7
Nu este medic/terapeut
NNN7
Ma mir ca Rispoleptul nu ti a rezolvat problema asta.Eu înainte aveam o teama de moarte fireasca sa zic, nu ma obseda, dar când eram în episod simțeam efectiv ca mor și aveam o frica iminenta de moarte, și am pățit ca tine, nu dormeam de frica ca mor.Dar odată ce am început sa iau risperidona mi a trecut de tot într atat încât acum nu mi e frica absolut deloc de moarte.Adiica dacă mi ar zice cineva ca mâine as muri nu as avea nici o problema:)).Nici asa nu e normal.Ai vorbit cu medicul despre obsesia asta a ta legata de moarte ?
3
13-06-2022, ora 14:23
Lena8
Nu este medic/terapeut
Lena8
Vernus, Dumnezeu ne ia viata doar cand avem potential maxim de mantuire. Nu mai devreme nu mai tarziu. Nu ajuta sa ne facem griji prematur.
1
13-06-2022, ora 21:37
Costy2008
Nu este medic/terapeut
Costy2008
Si daca nu te mai trezesti ce ? Nu traim nici unul la infinit, odata si odata tot murim, asa ca ce mai conteaza cand ? Asta asa ca idee, nu ar avea de ce sa-ti fie frica. Dar na, stiu ca nu poti controla frica aia.
Insa real nu are de ce sa-ti fie frica, nu exista inca nici un motiv sa mori, asta este simptom serioa de anxietate, trebuie sa o tratezi, altfel nu scapi de ea. Frica de moarte e tipic simptom de anxietate.
Asa ca discuta cu medicul sa rezolvi asta, adica frica ta e data de boala, nu e normala.

Asa ca ai de ales:
1 - Nu te duci la medic, nu rezolvi, nici nu o sa mori dar te chinui in prostie
2 - Te duci si incerci sa rezolvi.
A treia posibilitate nu exista, deci alege una din cele doua si iti asumi alegerea.

Dar de multe ori observ ca ceri ajutor, dar nu prea aplici nici un sfat dat ca sa rezolvi diverse probleme, dar na, noi te ajutam.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Psihologi, psihiatri, psihoterapeuti
Recomandă un Psihoterapeut sau caută unul!
La-Psiholog.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 3900 de terapeuți din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor psihologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. În plus, există o secțiune cu o mulțime de articole interesante și teste psihologice. Accesați site-ul
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm: