Cine mă scăpa de tanatofobie mă scăpa chiar de moarte

01-02-2021
Verno
Nu este medic/terapeut
Verno
Am o mare frica de moarte numita frica patologica de moarte sau tanatogobie
Cum sa scap de ea?
Cine mă scăpa de tanatofobie mă scăpa chiar de moarte..va rooog
14 comentarii
1
01-02-2021, ora 20:19
tassevasi
Nu este medic/terapeut
tassevasi
Daca ai face ceva folositor si util, sa-ti placa si viata asta sigur nu te-ai mai gindi la moarte, asta iti garantez eu. Atunci cind stai numai pe net si citesti toate prostiile si nu poti discerne ce se spune aici, normal ca ajungi la o asemenea situatie. Cine crezi ca te poate ajuta la cite probleme ai si le-ai postat aici, numai tu te poti ajuta.
2
02-02-2021, ora 15:46
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
Pentru persoanele care duc o viata frumoasa si curata, moartea semnifica intalnirea cu Dumnezeu, cu ingerii si cu sfintii, vindecarea de orice boala si este foarte dorita.
Daca te spovedesti si te impartasesti in cele 4 posturi din an, nu ai de ce sa iti fie frica de moarte. Inseamna ca esti pregatit in orice moment.
Pe de alta parte, frica este un pacat. Trebuie sa iti fie frica doar de Dumnezeu, pentru pacatele tale, sa nu iti pierzi mantuirea. Trebuie sa spovedesti acest pacat al fricii.
Vezi pe youtube canalul Mika Varga, ultimul video postat, vorbeste despre frica.
Pe acelasi canal vezi si episoadele 1, 2, 3 etc despre fetita Ruthie. Sunt motivationale, cum iti plac tie.
0
06-03-2021, ora 19:40
Costy2008
Nu este medic/terapeut
Costy2008
Este f simplu, te duci la medic, zici ca ai asta, se numeste anxietate puternica, iti da tratament adecvat si vei scapa de asta de la sine, deci nu mai pierde timpul si la medic.

Clara, are anxietate in toata regula, sa se duca la medic, Ce ai zis tu deruteaza baiatul si nu stie ce sa faca.
Frica de moarte apare mereu in anxietati.
1
04-11-2021, ora 19:13
Verno
Nu este medic/terapeut
Verno
Se numește tanatofobie nu anxietate puternica E o fobie și cică fobiile nu au tratament.Voi trai toată viața cu asta?:(Într-o teroare continua.Vreau sa obțin pacea inimii cum mi-a zis cineva că trebuie că sa scap de așa ceva.
1
04-11-2021, ora 19:16
Verno
Nu este medic/terapeut
Verno
Mulțumesc de sfaturi
1
04-11-2021, ora 21:37
Costy2008
Nu este medic/terapeut
Costy2008
Ai repetat intrebarea de 3 ori, era deajuns odata.
Si ti-am explicat cum sa scapi in martie, sa te duci la doctor si sa te tratezi si sa scapi, si tu intrebi iara dupa 8 luni, inseamna ca nu vrei sa scapi de asta.
1
04-11-2021, ora 23:17
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
Cred ca frica ta este bazata pe nestiinta. Recomandarea mea este sa citesti literatura ortodoxa accesibila. Iti vei forma astfel un mod de a gandi care va sterge aceasta fobie.
1
05-11-2021, ora 19:22
Costy2008
Nu este medic/terapeut
Costy2008
Eu credeam ca tu Clara il trimiti ca si mine la tratament, nu mai incuraja omul sa nu se trateze si sa citeasca chestii inutile, are o anxietate puternica ce trebuie tratata, altfel s-ar putea sa nu se mai faca bine niciodata si sa nu mai aiba viata niciodata de la frica aia care o are fara sa vrea, dar credeam ca tu sti asta, nu isi poate controla o boala.
Frica lui se bazeaza pe boala in toata regula ! Nu pe nestiinta.

Dar nu s-a dus la medic, a intrebat in Martie, i-am zis sa se duca la medic, nu s-a dus, evident ca starea nu s-a imbunatatit, vine acuma dupa 8 luni iara sa intrebe, pai de ce mai intreaba daca nu ia masuri ?!
1
14-11-2021, ora 23:24
Verno
Nu este medic/terapeut
Verno
Costy, specific aproape peste tot că iau tratament deja pentru toc Rispolept Prozac și Anxiar și tu mă trimiți la medic?Serios?
Am făcut n tratamente și nu am scăpat nici de gândurile de la toc nici de fobia asta, plus că asta e de mic copil cu mult înaintea toc, cred că face parte din personalitatea mea deja, am văzut că când nu am nicio durere și sunt mai bine dispus nu îmi mai este așa frica însă cum apare un disconfort ceva, un pericol minor iar mi-e frica și mi-e cel mai fruca înainte să mă culc că dacă nu mă mai trezesc la fel am văzut că când citesc ceva optimist cum că există viață după moarte și ar fi de bine frica se mai diminuează dar reapare, e deja întipărită în minte, nu știu dacă mai pot scăpa de ea odată ce și oamenii normali au frica destulă de moarte.
0
15-11-2021, ora 08:52
Psiholog Niculina Ciuperca
Psihologie, București
Psiholog Niculina Ciuperca
Psihoterapie ai făcut? Pentru că prin psihoterapie combinat cu medicația poți să-ți schimbi modul de gândire și percepție și să obții rezultate pe termen lung. Vorbește cu psihiatrul să te trimită la un psiholog cu care lucrează prin casa de asigurări ca să nu plătești.
1
15-11-2021, ora 20:20
Costy2008
Nu este medic/terapeut
Costy2008
Stavrio, daca faci tratament inseamna ca trat ce le-ai incercat nu-s bune, trebuie alt trat incercat, sau esti rezistent la tratament si nu te ajuta nici unul.
Dar nu mi-ai explicat desi te-am intrebat de ce ai asa frica ca mori ? Si daca mori, mori si gata, ce e mare chestie ? La o adica zic, deci oricum frica n-ar trebui sa ai.
Cand mori se rupe firu si nu mai sti nimic, si s-a terminat.

Adica incearca sa gandesti si asa pana la urma.

Bine, stiu ca frica ta asta e de fapt de la boala si ca nu o poti controla, dar zic asa doar.
0
17-11-2021, ora 07:14
Verno
Nu este medic/terapeut
Verno
Eu totuși sper sa existe viață după moarte.
0
17-11-2021, ora 12:18
Lena8
Nu este medic/terapeut
Lena8
@Stavrio sigur ca exista viata de dupa moarte. Cartile cu Vietile Sfintilor si cu minuni din vietile lor ajuta si dau multa nadejde. Sunt carti foarte bune in lumea ortodoxa despre acest subiect.
0
17-11-2021, ora 19:08
Costy2008
Nu este medic/terapeut
Costy2008
Viata dupa moarte nu exista Stavrio, nu mai spera aiurea, cine cunoaste cum functioneaza omul, isi da seama de asta, viata din noi e rezultatul a reactiilor chimice din creier, in momentul in care creierul moare, se duce si viata si atat, nu mai exista acea viata, e f simplu, ramane doar corpul fizic.
Ca daca ai putea sa restabilesti functionarea creierului, sa se refaca la loc reactiile alea, ai fi din nou in viata.

Aici e viata, atat. Dar tot nu mi-ai zis de ce te temi asa tare de moarte pana la urma ?! Care e spilu ?
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Psihologi, psihiatri, psihoterapeuti
Recomandă un Psihoterapeut sau caută unul!
La-Psiholog.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 3900 de terapeuți din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor psihologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. În plus, există o secțiune cu o mulțime de articole interesante și teste psihologice. Accesați site-ul
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm: