Mi-am inceput viata sexuala.

08-07-2018
cami01
Nu este medic/terapeut
cami01
Acum cateva zile am facut o prima oara.am 21 ani. A fost putin dureros, pentru ca sunt destul de stramta. Am sangerat chiar si la al 2-lea contact.
Cand ma penetreaza prima oara, simt putina usturime, dar apoi dispare putin, insa tot simt putina jena. Ideea e ca stau cu teama sa nu ma doara sau ma concentrez pe disconfort. Dar chiar si asa, dupa ce acesta trece..nu prea simt placere vaginala. Tin sa mentionez ca am facut-o cam de 4 ori. In schimb, nu am probleme cu clitorisul, simt.

Intrebarea e mea? Ma stresez prea devreme si ar trebui sa mai astept pana trece tot discofortul si apare placerea? e normal? cum ati rezolvat problema? Mi-e frica ca nu o sa simt nimic niciodata.

Multumesc
2 comentarii
0
08-07-2018, ora 22:10
Psiholog Pescaru Valentin
Psihologie, Bucuresti
Psiholog Pescaru Valentin
Buna seara,
Este normal ca la inceputul vietii sexuale sa nu fie prea multa placere: teama, emotia, durerea se opun placerii. Pentru a obtine placere este nevoie sa va relaxati, sa puneti accent pe preludiu si pe autostimulare pentru a afla ce va place, cum si...unde.
Lasati timp intre actele sexuale pentru ca rana dezvirginarii sa se vindece si pentru ca usturimea sa dispara si sa va puteti bucura de alte senzatii.
Descoperirea placerii vine cu timpul si cu...experienta. Relaxati-va, jucati-va, descoperiti, experimentati. Desigur, in conditii de siguranta (masuri contraceptive).
Rabdare si totul va fi bine!
0
18-07-2018, ora 16:20
Dr. Rares Ignat
Psihologie, Bucuresti
Dr. Rares Ignat
Pentru o interactiune sexuala de calitatea e necesar sa existe atat o stare psihica adecvata, cat si o umezire suficienta a mucoasei vaginale. Daca ‘zaboviti’ mai mult pe preludiu cresc sansele de umezire a mucoasei vaginale.

In plus, atat timp cat ‘stai cu teama sa nu doara’ sau ‘te concentrezi pe disconfort’ indepartezi senzatiile ce te apropie de placere. Daca problema continua, poti apela la sprijinul unui psihosexolog si al unui endocrinolog cu specializarea sexologie.

Dr Rares Ignat
Terapeut de cuplu – Psihosexolog
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
06-06-2023, ora 10:15
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Clinicaon
Impotența, erecția slabă și ejacularea precoce pot fi rezolvate de către medicii noștri. Am tratat mii de pacienți, iar DISCREȚIA este asigurată! Detalii aici
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: