Daca e virgina poate avea BTS?

14-08-2016
cremit
Nu este medic/terapeut
cremit
Eu si prietena mea vrem sa incepem impreuna (amandoi suntem virgini) viata sexuala si voiam sa stiu daca poate avea vreo BTS (sau chiar si eu) daca nu a facut o cu nimeni inainte. Ma gandeam in principiu ca eu chiar voiam sa i fac oral :D si sa fiu sigur.. Credeti ca ar trebui mai intai niste analize facute?
2 comentarii
0
14-08-2016, ora 16:32
Siux
Nu este medic/terapeut
Siux
Sigur ca este posibil. Hiv, hepatita. sun boli pe care le poti lua si de la salonul de cosmetica. Dar nu neglijati prezervativul. In mod fals s-a creat imaginea unui minus de placere din cauza lipsei de contact intre tesuturi. Nu e carne pe carne frate. Crede-ma confortul fizic si psihologic pe care il ofera prezervativul este net superior.
0
14-08-2016, ora 17:43
Psiholog Pescaru Valentin
Psihologie, Bucuresti
Psiholog Pescaru Valentin
Din pacate in zilele noastre nici macar prezervativul nu mai este suficient, caci exista o multime de boli care se transmit si pe alte cai: spre exemplu virusul HPV se transmite prin simpla atingere a pielii infectate.
Cea mai buna solutie sunt analizele medicale complete si complexe (inclusiv pentru HPV).
Prezenta unor boli, chiar asa numitele BTS-uri nu este dovada a comportamentului sexual riscant, caci, asa cum scriam mai sus, multe dintre ele se transmit si pe alte cai: sex oral, anal, schimb de fluide etc.
Cu alte cuvinte este important, corect si o dovada de respect reciproc sa va faceti amandoi analizele medicale, apoi sa luati masurile contraceptive necesare ca sa nu ajungeti in situatii neplacute sau riscante.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
06-06-2023, ora 10:15
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Clinicaon
Impotența, erecția slabă și ejacularea precoce pot fi rezolvate de către medicii noștri. Am tratat mii de pacienți, iar DISCREȚIA este asigurată! Detalii aici