Daca e virgina poate avea BTS?
Eu si prietena mea vrem sa incepem impreuna (amandoi suntem virgini) viata sexuala si voiam sa stiu daca poate avea vreo BTS (sau chiar si eu) daca nu a facut o cu nimeni inainte. Ma gandeam in principiu ca eu chiar voiam sa i fac oral :D si sa fiu sigur.. Credeti ca ar trebui mai intai niste analize facute?
2 comentarii
Sigur ca este posibil. Hiv, hepatita. sun boli pe care le poti lua si de la salonul de cosmetica. Dar nu neglijati prezervativul. In mod fals s-a creat imaginea unui minus de placere din cauza lipsei de contact intre tesuturi. Nu e carne pe carne frate. Crede-ma confortul fizic si psihologic pe care il ofera prezervativul este net superior.
Din pacate in zilele noastre nici macar prezervativul nu mai este suficient, caci exista o multime de boli care se transmit si pe alte cai: spre exemplu virusul HPV se transmite prin simpla atingere a pielii infectate.
Cea mai buna solutie sunt analizele medicale complete si complexe (inclusiv pentru HPV).
Prezenta unor boli, chiar asa numitele BTS-uri nu este dovada a comportamentului sexual riscant, caci, asa cum scriam mai sus, multe dintre ele se transmit si pe alte cai: sex oral, anal, schimb de fluide etc.
Cu alte cuvinte este important, corect si o dovada de respect reciproc sa va faceti amandoi analizele medicale, apoi sa luati masurile contraceptive necesare ca sa nu ajungeti in situatii neplacute sau riscante.
Cea mai buna solutie sunt analizele medicale complete si complexe (inclusiv pentru HPV).
Prezenta unor boli, chiar asa numitele BTS-uri nu este dovada a comportamentului sexual riscant, caci, asa cum scriam mai sus, multe dintre ele se transmit si pe alte cai: sex oral, anal, schimb de fluide etc.
Cu alte cuvinte este important, corect si o dovada de respect reciproc sa va faceti amandoi analizele medicale, apoi sa luati masurile contraceptive necesare ca sa nu ajungeti in situatii neplacute sau riscante.
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 3cu cat timp inainte de actul sexual trebuie sa iau anticoncepionalele?
- 4despre sex va rog ast rasp urgent
- 4mai trebuie sa simt dureri dupa dezvirginare?
- 7Dezvirginarea!
- 4mai sunt virgina sau nu?
- 3Contraceptie pentru prima experienta sexuala
- 4Prima data.. problema erectie
- 1Cum este recomandat actul sexual...cu sau fără prezervativ ? Cum atenuez din durere ?
- 5Jocuri Riscante... poate ramane insarcinata?
- 4Motiv de ingrijorare dupa primul act sexual?!
- 3Sex oral fara prezervativ
- 3Virgina insarcinata???
- 3Durere după primul act sexual
- 0Se poate sa rămână însărcinată ?
- 1Vă rog, ajutați-mă ! Când am avut primul contact sexual, nu am avut nici o sângerare
- 1Problema in timpul actului sexual
- 2Ejacularea rapidă
- 4Ajutați-mă! Am făcut sex neprotejat, mi-a fost rău după
- 3Sunt însărcinată?
Mai multe informații despre: sexul pentru prima data
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: