Metode contraceptive combinate sau locale?
Care-s cele mai eficiente metode contraceptive? Combinate sau locale?
Pana acum am folosit numai prezervativul dar sunt intr-o relatie de 3 ani si cum amandoi ne-am plictisit de prezervativ si vrem sa incercam fara, nu prea stiu daca sa aleg metode combinate precum pilule sau inel vaginal sau metode locale precum pelicule contraceptive, diafragma etc.
Ce e mai eficient?
Pana acum am folosit numai prezervativul dar sunt intr-o relatie de 3 ani si cum amandoi ne-am plictisit de prezervativ si vrem sa incercam fara, nu prea stiu daca sa aleg metode combinate precum pilule sau inel vaginal sau metode locale precum pelicule contraceptive, diafragma etc.
Ce e mai eficient?
4 comentarii
Contraceptivele orale combinate au aceeasi eficienta cu prezervativul. In comparatie cu ele, spermicidele (contraceptivele locale) sunt considerabil mai putin eficiente.
Pe de alta parte, atunci cand alegem un tratament, trebuie sa avem in vedere raportul beneficiu/risc. Deci, trebuie luat in calcul si faptul ca spermicidele au mai putine reactii adverse si nu pun viata in pericol, in comparatie cu anticonceptionalele combinate.
Pe de alta parte, atunci cand alegem un tratament, trebuie sa avem in vedere raportul beneficiu/risc. Deci, trebuie luat in calcul si faptul ca spermicidele au mai putine reactii adverse si nu pun viata in pericol, in comparatie cu anticonceptionalele combinate.
Pai cele combinate sunt mai sigure.. si au si beneficii (iti regleaza menstruatia, daca ai menstruatii dureroase, rezolva si aceasta problema etc).
Daca ti-e teama de efectele adverse, atunci informeaza-te despre metodele combinate cu doza f mica de estrogen (cea mai mica este detinuta de Nuvaring) ca sa fii sigura ca nu vei avea probleme. De asemenea, intreaba si medicul ginecolog ce si cum.
Daca ti-e teama de efectele adverse, atunci informeaza-te despre metodele combinate cu doza f mica de estrogen (cea mai mica este detinuta de Nuvaring) ca sa fii sigura ca nu vei avea probleme. De asemenea, intreaba si medicul ginecolog ce si cum.
Deci spermicidele nu sunt foarte sigure nu? De diafragma ce ziceti? Am auzit ca ar putea provoca totusi rani pe colul uterin.
Melissa.dean, folosesti inelul? Ce ai mai folosit si ce-mi poti spune despre eficienta?
Melissa.dean, folosesti inelul? Ce ai mai folosit si ce-mi poti spune despre eficienta?
Eficiente sunt toate asstea combinate. Eu folosesc inelul deja de un an si sunt foarte multumita de el..cam din toate punctele de vedere..comoditate, eficienta..
diafragma n-am folosit niciodata, nici spermicide, pentru ca mi-e teama sincer sa nu raman insarcinata.
diafragma n-am folosit niciodata, nici spermicide, pentru ca mi-e teama sincer sa nu raman insarcinata.
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 12Probleme sexuale: durere in timpul penetrarii
- 1E mai sigur prezervativul?
- 3am folosit prezervativul si nu s-a rupt, sunt insarcinata?
- 2durere de ochi dupa folosirea prezervativiului
- 3in viitor daca as face-o fara prezervativ exista sanse sa mi se rupa ata?
- 1despre prezervativ...si altele
- 4nelamurire in legatura cu contactul sexual protejat
- 10Insarcinata sau nu?
- 6esecul prezervativului. va rog frumos sa ma lamuriti. multumesc!
- 0Prezervativ rupt!
- 2Poate iesi sperma din prezervativ?
- 1Sex cu prezervativ
- 9Sex cu prezervativ si fara
- 4Frica de sex..
- 0Probleme rulare prezervativ
- 2Marime prezervativ
- 1Probleme cu prezervativul.
- 0Cu ce se poate înlocui Microgynon?
Mai multe informații despre: Prezervativul Contraceptivele combinate
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: