Metamizolul efecte adverse la copii

24-02-2011
lilianapop78
Nu este medic/terapeut
lilianapop78
Buna ziua, am o fetita de 7 ani si deoarece a facut o viroza i-am administrat pe langa Nurofen sirop pentru copii si Panadol si cate un supozitor de Novocalmin doua seri consecutiv. Acum nu mai are febra, insa mai tuseste productiv dar ce ma ingrijoreaza este faptul ca o dor foarte tare articulatiile picioarelor si ale mainilor, asa de tare ca de abia mai merge. Nu este prima oara cand aceste simptome apar, am mai patit acelasi lucru si in trecut cand racea foarte des (in perioada gradinitei) insa nu-mi amintesc daca doar cand ii administram aceste supozitoare. Ea nu prea suporta sa-i administrez supozitoare si de aceea mai evitam cand nu facea febra foarte mare sa-i pun aceste supozitoare. Este posibil sa fie aceasta inflamare a articulatiilor un efect secundar la metamizol? Va multumesc.
2 comentarii
0
25-02-2011, ora 09:07
Dr. Greblescu Raluca
Alergologie si imunologie clinica, Bucuresti
Dr. Greblescu Raluca
Mai degraba durerile articulare au aparut in cadrul virozei si vor trece odata cu ea. Nu sunt o reactie adversa la metamizol. Dar, oricum este bine sa nu-i administrati copilului mai multe zile la rand acest medicament! Va recomand sa continuati cu ibuprofen si paracetamol alternativ pana dispar durerile si, bineinteles un sirop de tuse! Sanatate si va stau la dispozitie pentru intrebari!
0
25-02-2011, ora 09:25
lilianapop78
Nu este medic/terapeut
lilianapop78
Va multumesc mult pentru raspuns. Voi continua tratamentul asa cum mi-ati recomandat inca 2 zile. Sper ca luni sa fim apti de scoala. Ce bine e cand copilul este sanatos si face numai prostioare! :) Multa sanatate.
Adaugă un comentariu / răspuns