Ce se intampla daca iau prea mult imigran?

28-04-2023
al3xz3t
Nu este medic/terapeut
al3xz3t
Buna ziua, de vre-o 10 ani am niste dureri de cap insuportabile, acum 2 ani dupa multe analize, rmn, tomograf, etc. Am fost diagnosticat cu Cefalee cluster...durerea apare odata pe an si dureaza undeva la 1 luna - 2 apoi se opreste pana anul urmator...crizele le am de 4-5 ori / zi, ma trezesc din somn, fac febra, SUNT INSUPORTABILE...ultimul doctor neurolog mi-a prescris pastilele imigran, si mi-a spus sa iau una la 24 ore dar nu mai mult de 4 / luna.dar eu am cate 4-5 crize / zi, practic, ma scapa doar de 4 crize / luna.In ultima luna cred ca am luat peste 8 pastile, fara ele nu cred ca as putea trece peste crizele de durere.Imi puteti spune va rog frumos la ce riscuri ma expun daca iau mai mult de 4 / luna? Ce se poate intampla?

Si inca o intrebare...daca sunt atat de periculoase aceste pastile, o alta modalitate de a ameliora durerile mai exista? Tin sa precizez ca pastilele gen Nurofen, algolcalmin si alte multe calmante pe care le-am incercat, nu isi fac nici un efect, singura care isi face, este imigran-ul, la o criza daca iau o pastila, undeva la 12 ore nu mai apare nici o criza. Va rog sa ma ajutati cu aceste informatii si cateva sfaturi daca doriti. Va multumesc din suflet anticipat si va doresc sanatate tuturor.
2 comentarii
0
29-04-2023, ora 16:58
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
Puteti face alte boli.
Incercati si un control amanuntit la ochi.
Eu am avut dureri puternice de cap aproximativ un an. Am luat medicamente in continuu pentru durere.
Dar dupa un an am facut un control mai amanuntit la ochi si am descoperit un astigmatism miopic foarte mic.
Durerile au disparut din prima zi de purtat ochelari.
0
30-04-2023, ora 15:28
al3xz3t
Nu este medic/terapeut
al3xz3t
Va multumesc de raspuns...am probleme cu ochii, am strabism si boala ochiului lenes, am purtat o perioada foarte lunga ochelari iar acum port lentile de contact, durerile le am de cand purtam ochelari, deci problema nu poate fi de la lentile
Adaugă un comentariu / răspuns

Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Durerile de cap severe sporesc riscul de boli cardiovasculare, mintale sau neurologice, cât și de absenteism de la locul de muncă
  • Perturbarea ritmurilor circadiene poate fi un factor important în declanșarea simptomelor migrenei
  • Cefaleea afectează aproape 3 miliarde de persoane la nivel mondial – fără progrese semnificative în ultimii 30 de ani
  •