Menstruatie intarziata

11-05-2021
RalCorbu
Nu este medic/terapeut
RalCorbu
Buna ziua! Nu stiu ce sa mai fac...
Pe 27 martie mi-a inceput menstruatia care a durat pana 1 aprilie (o durata obisnuita pentru mine). In seara de 2 aprilie am avut contact sexual protejat, insa dupa retragere varful prezervativului a ramas in interior. L-am scos fara probleme (prezervativul nu s-a rupt) si o buna cantitate de lichid seminal a ramas inauntrul prezervativului, dar s-a si scurs pe cearsaf. Din teama unei sarcine, a doua zi de dimineata am luat Postinor-2 (cu respectarea indicatiilor de pe prospect, a doua pastila la 12 ore de la prima). Mi-a fost teama de o sarcina deoarece in ultimele luni CM-ul meu este foarte dereglat din cauza stresului (ma afecteaza foarte usor de cand ani buni) si m-am temut ca nu cumva, in caz ca s-a scurs ceva si in mine, sa am o ovulatie mai devreme decat e normal. Nu am avut niciun efect secundar al pastilei, nici greata, nici dureri, nici acel spotting despre care am citit pe aici). De atunci inca nu mi-a venit menstruatia, azi fiind 11 mai. Mi-am facut pe 22 aprilie un test de sarcina ultrasensibil si a iesit negativ si alte doua teste pe 7 si 9 mai (negative de asemenea). Nu stiu ce sa cred despre aceasta intarziere... Nu am niciun semn specific de sarcina pana acum, nu greata, nu dureri, nu tensiune in sani...
Tin sa mentionez ca pe 19 aprilie am avut vaccin anticovid (Comirnaty de la Pfizer-BioNTech). Am mai auzit pe la alte femei ca au avut menstruatia intarziata dupa vaccin, insa nu stiu sa un studiu care sa confirme un asemenea efect secundar.
Incep din ce in ce mai mult sa ma tem de o sarcina extrauterina. Ar aparea o asemenea sarcina la un test simplu din urina? Nu stiu ce sa mai fac... Imi este rusine sa ma duc la un ginecolog fiindca nu vreau sa se creada despre mine ca sunt vreo usuratica careia nu ii pasa de consecinte... Am partener stabil, m-am protejat mereu, este prima oara cand mi se intampla un astfel de accident, iar un copil in acest stadiu al vietii m-ar termina... Daca ma poate ajuta cineva ori daca i s-a intamplat cuiva ceva asemanator, va raman recunoscatoare.
8 comentarii
0
13-05-2021, ora 08:21
Psiholog Niculina Ciuperca
Psihologie, București
Psiholog Niculina Ciuperca
Cel mai sigur e un control ginecologic, nu înțeleg de ce îți este teamă. Poți merge la un cabinet particular unde nu te cunoaște nimeni, dacă ai astfel de convingeri. Meseria ginecologului nu e să judece, ci să constate și să te ajute.
Lasă convingerile limitatoare la o parte, pentru că e vorba de sănătatea ta, iar ginecologul e medic și-și face datoria, dacă ai avea o altă problemă tot așa ai evita să mergi la medic?
Absența menstruației se poate datora și altor motive, nu neapărat sarcină, dar nu e mai bine să ai un diagnostic sigur decât să-ți faci tot felul de probleme?
0
03-11-2021, ora 02:47
Crs18
Nu este medic/terapeut
Crs18
Si eu am aceeași problema, mi am făcut prima doza pe 21 oct iar pe 28 ar fi trebuit sa îmi vina menstruatia, hai 1 noiembrie...însă nimic.Am facut un test de sarcina și a ieșit negativ, parca a început sa am unele simptome ca si cum ar trebui sa imi vina menstruatia..aștept sa vad ce se mai întâmplă și dacă nu merg la un ginecolog. Sper sa nu am probleme pe viitor de la vaccin mai sunt persoane cărora le a întârziat din cauza asta?
1
07-11-2021, ora 01:07
Forum166
Nu este medic/terapeut
Forum166
Buna! Am aceeasi problema si sper mult sa mi revina la normal
Ti-a venit pana la urma? Intreb deoarece ai postat comentariul acum cateva zile
Multa sanatate!
0
07-11-2021, ora 02:03
Crs18
Nu este medic/terapeut
Crs18
Da, mi a venit azi menstruatia dupa vreo săptămână...si cu dureri destul de mari și fluxul la fel.Eu cred ca e de la vaccin..săptămână viitoare merg sa fac a2a doza si o sa le si spun.Multa sănătate!:)
0
24-11-2021, ora 17:25
DanielaCo
Nu este medic/terapeut
DanielaCo
Pe 28 Oct am făcut a doua doză Pfizer, zi ce a coincis cu data la care trebuia să îmi vină menstruația, plus minus câteva zile. Începând cu 3 noiembrie am început să fac teste de sarcina, unul la două zile și ultrasensibil și pentru orice moment al zilei și pentru prima urina din zi, am încercat toate testele posibile, unul singur a ieșit cu o linie pozitiva foarte foarte slabă, undeva la 30 de min după ce l-am făcut, următoarele teste fiind tot negative. Am fost și la ginecolog, pe 21 noiembrie unde mi s-a spus ca uterul meu nu arată ca și cum as fi însărcinată, că într-adevăr se vede un punct micuț, dar să mai vin peste doua săptămâni și atunci îmi spune sigur. Mi-a prescris progesteron și a spus că dacă sunt însărcinată, ajuta sarcina, dacă nu, ajută la reglarea menstruației. Am luat prima pastilă in seara controlului, a doua după 12 ore adică a doua zi de dimineață și pe la prânz am început sa sângerez, mai întâi foarte puțin și începând cu a treia zi pe progesteron mult mai abundent. Durerile sunt crunte, abia pot sa ma ridic din pat. După aproape o luna de întârziere a menstruației, după vaccinul Pfizer, a venit doar cu ajutorul progesteronului
0
24-11-2021, ora 18:06
Crs18
Nu este medic/terapeut
Crs18
Si mie mi a întârziat vreo 9 zile...aveam ceva dureri insa nimic, am tot asteptat si cand mi a venit tot asa am avut dureri plus flux abundent...a2a doza am facut o pe 11 noiembrie, acum poate nu o mai întârzia..cel mai bn e sa mai așteptați câteva zile și sa mai faceți un test, dacă nu vine mergeți la un control ginecologic ca trebuie sa sa vada:)
0
28-11-2021, ora 18:35
Psiholog Niculina Ciuperca
Psihologie, București
Psiholog Niculina Ciuperca
Poate fi o coincidență, nu neapărat de la vaccin. Au fost schimbări climatice și se poate răci în această perioadă sau întârzierea poate avea și alte cauze. Singurul în măsură să se pronunțe poate fi ginecologul, pentru că are posibilitatea să facă investigații.
0
28-11-2021, ora 19:09
Crs18
Nu este medic/terapeut
Crs18
De la vaccin este
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
06-06-2023, ora 10:15
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Clinicaon
Impotența, erecția slabă și ejacularea precoce pot fi rezolvate de către medicii noștri. Am tratat mii de pacienți, iar DISCREȚIA este asigurată! Detalii aici
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: