Melanom malign gradul 3
Va rog mult sa imi dati cat mai multe lamuriri in ceea ce priveste acest diagnostic.Tatal meu care are 70 de ani a fost operat la sfarsitul lunii august iar rezultatul biopsiei a fost cel de mai sus.Deja i-au aparut 2 noduli pe gat.
De astazi a inceput tratamentul cu citostatice.Ma intereseaza sansele lui de supravietuire in acest caz.
De astazi a inceput tratamentul cu citostatice.Ma intereseaza sansele lui de supravietuire in acest caz.
3 comentarii
Trebuie mai multe amanunte despre ex.histopatologic.Aparitia nodulilor (? ganglioni) agraveaza prognosticul.Chimioterapia, radioterapia au rezultate limitate si de scurta durata.Conteaza ritmul de progresie al bolii, care se vede in timp, localizarea eventualelor metastaze, boli asociate si posibilitatile de interventii chirurgicale.
I s-au facut examene la abdomen si plamani si totul e normal.Acolo tot este " curat".Deja a trecut azi peste prima sedinta de chimioterapie.Azi i s-a facut si examenul RMN la cap.Urmeaza maine sa primim rezultatul.Dr. oncolog la programat peste 3 saptamani la o noua vizualizare a celor 2 ganglioni si la o noua sedinta de chimioterapie!
Alte pb. de sanatate nu are.
Credeti ca e bine?Va rog din suflet sa imi da-ti lamuriri vis-a vis de diagnostic !Multumesc anticipat!
Alte pb. de sanatate nu are.
Credeti ca e bine?Va rog din suflet sa imi da-ti lamuriri vis-a vis de diagnostic !Multumesc anticipat!
Imi cer scuze de intarziere. La melanom conteaza invazia in profunzime, in grosimea pielii. Exista o clasificare Clark, Clark III fiind invazie in dermul papilar. Exista o clasificare Breslow, grosimea III fiind intre 1, 5 si 4 mm.Mai exista clasificarea TNM, stadiul III fiind invazie in profunzime peste 4 mm, metastaze in tranzit si ganglioni regionali invadati. Datele sunt tehnice si nu cred ca ati inteles complet, ce observati totusi este ca exista o diferenta consistenta intre, , gradul 3" al fiecareia.De aceea am cerut ex. HP. Unde a fost melanomul si unde au aparut ganglionii, pentru a aprecia daca sunt regoinali sau metastatici.Tratamentul nr. unu in melanom este cel chirurgical.In caz de complicatii (ganglioni, metastaze ), supravietuirea este numai pe termen scurt,.
Discuțiile despre tumori benigne și cancer au fost transferate pe:
Forumul Ghid-Cancer.ro - un proiect ROmedic destinat exclusiv acestui subiect.
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 5am foarte multe semne pe spate.. melanom?
- 7melanom malign acral
- 1048melanom malign
- 10melanom malign, lamurire
- 10melanom malign operat
- 12melanom malign
- 3melanom malign gradul 4 dupa extirparea chirurgicala a unei alunite
- 17o alunita diagnosticata ca fiind melanom malign
- 12diagnostic melanom malign coroid operat, ce se intampla mai departe?
- 73Ipilimubab!
- 5pot avea un copil si sau face stimulari hormonale?
- 5Diagnostic: Melanom cutanat regiunea lombara stanga
- 34melanom malign
- 8Melanom malign cu metastaze limfatice
- 1Melanom?
- 2Interpretare rezultat biopsie
- 0Interpretare examen histopatologic
- 2Cancer piele
- 0S100 crescut
- 1Papilom care își modifică culoarea - se transforma in melanom?
Mai multe informații despre: Melanomul
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: