melanom, dupa ce observasem o modificare a unei alunite
va salut... am o intrebare legate de melanom... tatal meu a fost diagnosticat anul trecut in februarie (2004) cu melanom - dupa ce observasem o modificare a unei alunite din octombrie 2003 - (mai multe detalii despre diagnostic nu cunosc) si a fost operat in mai 2004, dupa care a urmat un tratament de 6 luni cu citostatice (5 zile pe luna, lunea si martea facea sedinta dubla)
Nu cunosc rezultatele analizelor de dupa tratament, am in fata doar un certificat de concediu medical pe o perioada de 2 saptamani obtinut zilele astea, pe care scrie cod diagnostic c43, cronic, cod indemnizatie 14...
Fara a cunoaste rezultatul analizelor, puteti sa-mi dati cateva detalii despre care este starea sa... pot sa precizez ca nu au aparut alte modificari vizibile...
Nu cunosc rezultatele analizelor de dupa tratament, am in fata doar un certificat de concediu medical pe o perioada de 2 saptamani obtinut zilele astea, pe care scrie cod diagnostic c43, cronic, cod indemnizatie 14...
Fara a cunoaste rezultatul analizelor, puteti sa-mi dati cateva detalii despre care este starea sa... pot sa precizez ca nu au aparut alte modificari vizibile...
1 comentarii
MELANOMUL este o tumora maligna deosebit de grava prin rapiditatea cu care da metastaze, (adica din tumora pleca celule bolnave in alte locuri din organism).PAcientul trebuie urmarit daca se poate intr-un centru medical universitar dar, din nefericire, daca diagnosticul anatomo-patologic este corect pus nu exista tratament care sa opreasca boala.Daca pacientul este corect urmarit se opereaza cit mai precoce metastazele aparute, chirurgia fiind singura metoda eficienta de incetinire a intinderii leziunilor.Chimioterapia, indiferent de protocolul utilizat este doar paleativa, si, parerea mea este ca in fata unei asemenea boli familia trbuie corect informata despre evolutie, care DACA DIAGNOSTICUL A FOST CORECT PUS are o rata mica de supravietuire la 5 ani.
-
Conf.Dr. Anca Zbranca,
Medic primar dermatologie,
colaborator ROmedic
-
Conf.Dr. Anca Zbranca,
Medic primar dermatologie,
colaborator ROmedic
Discuțiile despre tumori benigne și cancer au fost transferate pe:
Forumul Ghid-Cancer.ro - un proiect ROmedic destinat exclusiv acestui subiect.
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 1Alunita sau punct negru pe penis si scrot
- 4epilarea in zona genitala... bubite asemanatoare cu niste alunite
- 3Alunite de cca.5-6 mm.
- 5alunita rupta
- 12melanom malign
- 1Alunita cancerigena?
- 17o alunita diagnosticata ca fiind melanom malign
- 1ajutor!!! melanom malign
- 73Ipilimubab!
- 17Alunite rosii pe tot corpul
- 5După scoaterea unei alune
- 2Poate fi melanom?
- 1Am rupt o alunita
- 1Alunita neregulata intre degetele de la picioare copil
- 3Neg inflamat dupa ce a fost legat cu fir de par de cal
- 2Alunita de 11 mm
- 3Aluniță - dacă nu este nimic în neregulă de ce sa o scoatem?
- 1Alunite diferite
- 3Aluniță periculoasa?
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: