Medicamente care se dau doar seara

02-11-2019
myselfandI
Nu este medic/terapeut
myselfandI
Nu vreau sa mai continui facultatea pt o restanta in anul 3 care cere prelungire de studii și pt asta am venit acasă la părinți, ma simt mai ok cu ei, la facultate mi-e greu in chirie. Ei nu înțeleg din cauza ca nu concep sa nu termin facultatea și e vorba și de banii investiți.
M-au dus la psihiatru și mi-a prescris medicamente care se iau doar seara cica. Chiar nu am habar de care pot fi, cred ca sunt anxiolitice și probabil antidepresive.

Ce părere aveți?

Încă o mare problema e faptul ca ei cred ca o sa îmi schimbe concepția cu medicamentele, când colo mie mi-e frica de efectul lor și chiar nu mi-as dori sa le iau pt ca nu le iau voit și nu e o problema pe care vreau sa o combat prin medicamente.
6 comentarii
0
02-11-2019, ora 20:52
Psiholog Niculina Ciuperca
Psihologie, București
Ce diagnostic ti-a pus psihiatrul? Medicamentele se dau pe baza unui diagnostic. Ti- a facut o evaluare? Medicul pune diagnostic in functie de cum te simti tu, nu in functie de ce spun parinții. Ce scrie pe rețetă? Ce scrie pe flaconul de medicamente? Dacă nu ești multumita de diagnostic, mai consultă un alt medic. E facultatea pe care ti-ai dorit-o? Dacă da, e important sa o termini, o restantă se poate lua. Gândește-te cât timp și muncă ai investit. Dacă ai luat celelalte exameme, imposibil să nu- l iei si pe acesta. Hai ca poți! Curaj!
0
02-11-2019, ora 21:03
myselfandI
Nu este medic/terapeut
myselfandI
E o jumătate din ceva mic și unul pe care scrie 10, atat pot sa va spun
Dacă va puteți da seama orientativ sa îmi spuneti va rog.
0
02-11-2019, ora 21:18
Psihologie, București
Informațiile prezentate sunt vagi. Poate reușeste un medic psihiatru să- ti spună. Tu nu ești minoră, medicul psihiatru avea obligația să te informeze asupra diagnosticului și medicației.
0
02-11-2019, ora 22:02
myselfandI
Nu este medic/terapeut
myselfandI
Așa e..nu am luat-o eu
0
03-11-2019, ora 09:57
Psihologie, București
Medicul dă rețetă după ce îți face evaluare nu după ce spun alții. Orice medicament are și efecte secundare, pe care e nevoie să le cunoști ca să poți discuta cu medicul orice schimbare de dispoziție. Nu-mi vine să cred că un medic psihiatru dă medicamente fără să vadă pacientul.
0
04-11-2019, ora 09:29
Psiholog Chițimuș Cristina
Psihologie, Iași
Psiholog Chițimuș Cristina
Bună ziua,

Interesati-va neaparat ce medicamente luati, e foarte important sa stiti acest lucru. Fiind majoră, puteti merge la alt doctor psihiatru, puteti refuza sa mai luati medicamentele date de părinți. Cum adica sa nu le luati voit?! Nu renunțați la studii din cauza unei restanțe oricat de bine ar fi acasa. In viata va veti confrunta cu mai multe obstacole si va trebuie să le depășiți nu sa fugiti din calea lor. Totul are o soluție, o rezolvare.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Psihologi, psihiatri, psihoterapeuti
Recomandă un Psihoterapeut sau caută unul!
La-Psiholog.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 3900 de terapeuți din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor psihologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. În plus, există o secțiune cu o mulțime de articole interesante și teste psihologice. Accesați site-ul
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm: