Masea rupta pana la gingie
Buna ziua! Am intampinat ieri o problema nu prea placuta. Povestea, pe scurt. Acum aproximativ un an am fost la dentist cu o carie banala undeva la o masea in partea de sus mai in spate pe care nu o puteam vedea dar mi-am dat seama de existenta unei gauri in masea deoarece am acel reflex de a da cu limba peste dinti. Din pacate mi-am dat seama prea tarziu de existenta acestei carii si stomatologul meu a fost nevoit sa-mi scoata nervul deoarece ma durea in timpul interventiei. Mi-a scos nervul, mi-a curatat canalul iar apoi mi-a pus o umplutura. Ei bine, acea umplutura a tinut doar un an. Ieri am mancat ceva mai crocant si am simtit cum o parte din acea masea a cazut. Cu doar cateva ore dupa mi-a cazut si celalalt perete, lasandu-ma doar cu partea acea de langa gingie. Intrebarea mea este: avand in vedere ca maseaua e neagra si rupta pana la gingie, s-ar mai putea face ceva sau trebuie extractie? Nu de alta dar interventiile in gura nu le prea indragesc.
4 comentarii
Buna ziua,
Trebuie sa faceti o radiografie si pe baza ei se va pune un diagnostic si se va face un plan de tratament.
Trebuie sa faceti o radiografie si pe baza ei se va pune un diagnostic si se va face un plan de tratament.
Inteleg.. insa ce tip de radiografie dentara ar trebui sa fac? Din cate stiu sunt mai multe tipuri, nu?
Buna ziua,
Radiografie locala retroalveolara centrata pe dintii/maselele care ne intereseaza.
Radiografie locala retroalveolara centrata pe dintii/maselele care ne intereseaza.
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 7maselute rupte
- 2dinte rupt cred
- 3Mi s-a rupt un dinte in timp ce mestecam
- 4Mi s-a rupt o bucata dintr-un dinte
- 2Dinte rupt fracturat
- 4Ciobire dinte
- 1Dinte care s-a rupt
- 2Dinte spart
- 2Dinte ciobit
- 2Se misca un colt din masea
- 2Dinte rupt la copil
- 1Ajutati-ma va rog cu un sfat! Numai ce mi s-a rupt in doua unica masea de sus din dreapta
- 1Dinte rupt la dentist
- 1Recomandare dinte rupt
- 1O măsea stricată mă doare de câteva luni, miroase extraordinar de urât.
- 2Dintisor de lapte
- 1Măsea ruptă
- 1Masea rupta
Mai multe informații despre: dinte rupt