Masea rupta
Buna! Mi s-a rupt aproape toată fata anterioară a unui premolar, dar rădăcina a ramas intactă. Mai poate fi salvată și dacă da, care proceduri ar trebui urmate?
1 comentarii
Bună ziua!
Pentru a putea oferi un răspuns clar, trebuie analizat aspectul dintelui fracturat. În principiu, în situația descirsă de dumneavoastră, dintele poate fi salvat.
Dintele trebuie tratat pe canal, eventual trebuie aplicat și un pivot în interiorul rădăcinii, iar apoi coroana sa este reconstruită cu material compozit, șlefuită și acoperită cu o coroană de înveliș.
Trebuie analizat atent și factorul care a cauzat fractura dintelui. Dacă este vorba de un accident, evident, trebuie evitate pe viitor circumstanțele în care acesta s-a produs. Dacă însă, dintele este suprasolicitat în timp ce mestecați, trebuie atent analizată și echilibrată mușcătura dumneavoastră, deoarece, în caz contrar, tratamentul descris va ceda și el la scurt timp după finalizare.
Pentru a putea oferi un răspuns clar, trebuie analizat aspectul dintelui fracturat. În principiu, în situația descirsă de dumneavoastră, dintele poate fi salvat.
Dintele trebuie tratat pe canal, eventual trebuie aplicat și un pivot în interiorul rădăcinii, iar apoi coroana sa este reconstruită cu material compozit, șlefuită și acoperită cu o coroană de înveliș.
Trebuie analizat atent și factorul care a cauzat fractura dintelui. Dacă este vorba de un accident, evident, trebuie evitate pe viitor circumstanțele în care acesta s-a produs. Dacă însă, dintele este suprasolicitat în timp ce mestecați, trebuie atent analizată și echilibrată mușcătura dumneavoastră, deoarece, în caz contrar, tratamentul descris va ceda și el la scurt timp după finalizare.
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 7Dinte ciobit
- 7Masea rupta, durere
- 1Masea rupta pana la gingie
- 1Canin lateral de jos ciobitura
- 4masea rupta pe jumatate.reconstructie sau extractie?
- 3Mi s-a rupt un dinte in timp ce mestecam
- 4Mi s-a rupt o bucata dintr-un dinte
- 2Dinte rupt fracturat
- 4Ciobire dinte
- 2Dinte ciobit
- 1Ajutati-ma va rog cu un sfat! Numai ce mi s-a rupt in doua unica masea de sus din dreapta
- 1Recomandare dinte rupt
- 1O măsea stricată mă doare de câteva luni, miroase extraordinar de urât.
- 1Măsea găurită/perforata
- 3Canin cazut
- 3Masea cu 5 plombe partial rupta pana la gingie
- 2Dintisor de lapte
Mai multe informații despre: dinte rupt