masea de minte
Buna. Am urmatorul neajuns: acum vreo luna a inceput sa-mi creasca o masea de minte (de fapt, e la a treia 'tentativa' in ultimii ani), am avut dureri in gat, limba rosie si umflata pentru cam o saptamana, dupa care a aparut deja un colt din maseaua respectiva si s-a oprit din crestere. Acum a inceput iar, tot cu durere in gat si o afta in interiorul buzei superioare. Intrebarea mea este daca durerea in gat si afta pot fi asociate cu cresterea maselei sau nu are nicio legatura? Multumesc
3 comentarii
Durerea in gat poate fi asociata cu eruptia molarului de minte, afta poate fi o coincidenta. Sfatul meu este sa mergeti la un dentist si pe baza unei radiografii se poate vedea daca molarul poate sau nu sa erupa. In cazul in care nu sunt sanse sa erupa ( lipsa de spatiu sau pozitie nefavorabila), se recomanda extractia.
Buna ziua.De aprox. 3 luni a inceput sa-mi creasca molarul de minte.Initial, resimteam o usoara durere in zona aceea, care mai tirziu a inceput sa se intensifice si sa iradieze spre ureche si spre barbie, de-a lungul mandibulei.Situatia se repeta cam la 2-3 saptamini, durerea este suportabila, doar ca incepe sa ma calce pe nervi o asemenea periodicitate :) In mod sigur nu e vorba de o infectie. In tot acest timp a aparut cred ca o jumatate de masea si e pozitionata mai spre obraz decit restul molarilor.Dat fiind faptul ca am mai avut niste probleme cu un molar de minte care a fost extras jumatatea de an in urma, l-am rugat pe dr. sa-mi spuna daca ceilalti cresc corect, acesta raspunzindu-mi ca nu voi mai avea probleme de acest gen si ca toti molarii au o pozitie corecta.
Intrebarea mea este daca aceste dureri pot fi cauzate de o pozitie vicioasa a molarului de minte si daca aceasta nu poate fi vizualizata pe radiografie din anumite motive.Multumesc.
Intrebarea mea este daca aceste dureri pot fi cauzate de o pozitie vicioasa a molarului de minte si daca aceasta nu poate fi vizualizata pe radiografie din anumite motive.Multumesc.
Buna ziua. Radiografia reda cateva detalii despre pozitia dintelui in os si pozitia fata de dintii vecini, ceea ce probabil l-a determinat pe dr sa va linisteasca referitor la eventuale probleme. Dar molarul a erupt intre timp si raportul lui cu tesuturile moi din zona nu pot fi evaluate pe radiografie, ci doar clinic. Cealalta jumatate de masea poate fi acoperita de mucoasa si sub aceasta gingie sa se adune resturi alimentare, flora bacteriana si sa produca puseele de durere. In functie de aspectul gingiei si pozitia dintelui ( radiografia uzuala nu arata pozitia in toate planurile ) doctorul va stabili daca are indicatie de extractie sau de mentinere. Asa ca o vizita la dr dumneavoastra este cea mai indicata. Bafta!
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 147maseaua de minte DOARE
- 2extractia molarului de minte
- 4dureri: lucrare premolari, masele de minte si urechi
- 6La radiografie mai aparea o masea, dar mie inca nu mi-a iesit
- 4maseaua de minte...
- 6Se slefuieste pe lucrare metalo-ceramica?
- 7O posibila infectie dupa extractie!
- 1Probleme dentare
- 1extractie masea minte
- 3e greu de extras maseaua de minte?
- 3Incizie masea de minte
- 2extractie molari minte inclusi - probleme
- 1maseaua de minte
- 10dupa extractia molarului de minte.. sangerare si durere puternica
- 1buza amortita dupa extractie molar de minte
- 0durere la cald molar de minte fara nerv
- 6Durere insuportabila (zona maselei de minte)
- 2Gingie sparta in dreptul maselei de minte
- 3Maseaua de minte
- 1Extractie masele de minte
Mai multe informații despre: Maseaua de minte
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: