masa musculara
Buna ziua:)
Am 21 de ani;1:63 si oscilez intre 45-47 kg de vreo 4 ani. Imi puteti spune cam cum ar trebui sa arate o dieta zilnica pt mine. Mentionez ca nu mi se pare ca sunt foarte slaba si nu as vrea sa pun masa de grasime ci masa musculara predominant+ ca am fost de curand la dermatolog care mi-a spus ca am ph-acid. Banuiesc ca aceasta inseamna ca am aciditate in organism, de aceea daca ati putea sa-mi indicati niste alimente mai putin acide preferabil bazice.
Acum sa va spun cam ce mananc si cam ce nu-mi place dintre alimente: nu prea consum carne de porc fripturi-nu-mi plac, prefer carnea mai uscata( piept pui) sau muschi fara grasime; ouale nu-mi prea plac desi mai mananc cate 2 /luna asa de bun simt, in schimb imi plac lactatele, beau cate un bol de lapte /zi cu cereale sau cu nutella/creme de ciocolata, inafara de creme de ciocolata si miere-ca indulcitor nu prea mananc alte dulciuri, nu am pofta de ducliuri-bomboane de astea. Din cauza programului foarte diferit de la facultate, nu am un program fix in ceea ce priveste mesele. Oricum mananc destul de mult, ieri de exemplu: o cana mare de ceai induclita cu miere si cu lamaie, paine cu unt si salam; la pranz supa si felul 2 orez' cartofi fierti cu varza si carnatz; seara ciuperci fierte cu salam si mozarella. Din pacate nu consum foarte multa apa pt ca uit pur si simplu.
Am 21 de ani;1:63 si oscilez intre 45-47 kg de vreo 4 ani. Imi puteti spune cam cum ar trebui sa arate o dieta zilnica pt mine. Mentionez ca nu mi se pare ca sunt foarte slaba si nu as vrea sa pun masa de grasime ci masa musculara predominant+ ca am fost de curand la dermatolog care mi-a spus ca am ph-acid. Banuiesc ca aceasta inseamna ca am aciditate in organism, de aceea daca ati putea sa-mi indicati niste alimente mai putin acide preferabil bazice.
Acum sa va spun cam ce mananc si cam ce nu-mi place dintre alimente: nu prea consum carne de porc fripturi-nu-mi plac, prefer carnea mai uscata( piept pui) sau muschi fara grasime; ouale nu-mi prea plac desi mai mananc cate 2 /luna asa de bun simt, in schimb imi plac lactatele, beau cate un bol de lapte /zi cu cereale sau cu nutella/creme de ciocolata, inafara de creme de ciocolata si miere-ca indulcitor nu prea mananc alte dulciuri, nu am pofta de ducliuri-bomboane de astea. Din cauza programului foarte diferit de la facultate, nu am un program fix in ceea ce priveste mesele. Oricum mananc destul de mult, ieri de exemplu: o cana mare de ceai induclita cu miere si cu lamaie, paine cu unt si salam; la pranz supa si felul 2 orez' cartofi fierti cu varza si carnatz; seara ciuperci fierte cu salam si mozarella. Din pacate nu consum foarte multa apa pt ca uit pur si simplu.
4 comentarii
Masa musculara se face cu ajutorul proteinelor.Faptul ca nu bei apa nu este imbucurator. Adreseazate unui nutritionist care sa te ajute cu o dieta sanatoasa si personalizata-* dr.DIANA
(*modificat de administrator)
(*modificat de administrator)
Multumesc pentru informatie, dar nu sunt din Iasi + ca nu am vreo problema, doar ca mie mi-ar placea sa arat si mai bine decat acum. Am facut 5 ani atletism plus vreo 2 dansuri sportive, deci nu e vorba ca n-as avea deloc muschi pe mine si as fi foarte ingrijorata...intre timp am aflat cateva despre diferite tipuri de alimente, cum sunt bazice sau acide... eu vroiam sa aud doar cam ce si cat ar fi indicat sa mananc la varsta mea avand in vedere ca am un metabolism foarte activ, iar alimentele sa fie predominant bazice.
Conteaza si ce faci in sala aia de antrenament:), pt ca poti sa stai si sa faci doar genoflexiuni. Glumesc! Ideea e ca exercitiile trebuiesc alternate si trebuie sa se treaca progresiv la exercitii cu dificultate mai mare. Mancarea are si ea un rol important si toti culturistii stiu acest lucru. Stilul de viata e si el important. Suplimentele reprezinta doar o parte din tot angrenajul asta care va duce in final la acumularea de masa musculara! E important sa urmezi programul corespunzator!
Pana la urma fiecare stie ce are de facut si fiecare e responsabil de ceea ce face!
Sper sa ne auzim cu bine!
Pana la urma fiecare stie ce are de facut si fiecare e responsabil de ceea ce face!
Sper sa ne auzim cu bine!
Pentru acumularea de masa musculara cele mai importante elemente sunt exercitiile fizice intense si alimentatia. Fara acestea doua muschii nu se vor acumula.
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 4blocare muschi
- 11Crestere musculara si suplimente...
- 4Inot si culturism
- 4Proteine pentru masa musculara
- 25Dezvoltare masa musculara
- 3Regim pentru sala
- 0diete pentru cresterea masei musculare si tonifiere
- 1Fitness, definire, masa musculara, alimentatie sanatoasa
- 6Marire masa musculara
- 0dieta acumulare masa musculara
- 1Proteine pt densitatea masei musculare.
- 0crestere masa musculara ?
- 4masa musculara
- 2Scadere masa musculara
- 0Pierd masă musculară
- 0Regim alimentar pentru creșterea în masă musculară și suplimente
Mai multe informații despre: Masa musculara
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: