Mancarimi ale pielii va rog ajutor

27-11-2023
Beek
Nu este medic/terapeut
Beek
In urma cu 7 luni a inceput sa ma manace pielea periodic in diferite zone ale corpului (picioare, brate, spate), dar fara a aparea vreo iritatie. Cu timpul acestea au devenit tot mai frecvente, chiar zilnice, foarte intense, mai ales pe timpul noptii, rezultand in lipsa somnului. La alergologie nu am iesit alergica la nimic si am efectuat chiar si niste analize mai neobisnuite (pt Borellia s.a). La dermatologie mi s-a spus ca poate fi de natura psihica. Acum merg la terapie cu un psiholog, dar nu a existat nici o imbunatatire. Zona unde senzatia este cea mai puternica si aproape de nesuportat este zona picioarelor.Ce mai pot face? Aceste mancarimi sunt foarte intense si imi afecteaza viata cotidiana provocand stres si un disconfort major. Nu sunt fumatoare. Analizele mi-au iesit bune.
4 comentarii
0
28-11-2023, ora 09:07
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
Ce varsta aveti? Aveti pielea uscata?
Ati incercat o crema hidratanta?
0
28-11-2023, ora 11:11
Beek
Nu este medic/terapeut
Beek
Am 18 ani si folosesc la recomandarea dermatologului o crema hidratanta
0
28-11-2023, ora 11:20
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
Atunci rugati-l sa va dea si niste pastilute pentru stres. Vedeti daca trec mancarimile.
0
28-11-2023, ora 21:08
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
2. Faceti si un test coproparazitologic sa nu fie vorba de niste viermisori intestinali.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • O cercetare recentă dezvăluie structura receptorilor care determină mâncărimile pielii
  • Oamenii de știință identifică senzorul care stă la baza pruritului (mâncărimii)
  • Femeile prezintă prurit mai rar decât bărbații
  • Uleiul de lavandă ar putea fi răspunsul la tratamentul mâncărimii pielii
  • Cercetătorii identifică mecanismul care stă la baza mâncărimii alergice și cum poate fi blocat
  •