regim alimentar in urticarie acuta la copil..
va rog daca puteti sa imi raspundeti urgent.acum cateva zile copilul meu a venit de la joaca scarpinandu-se.cand m-am uitat am vazut ca aproape pe tot corpul avea blande si erau rosii pana si urechile.am mers urgent la spitalul de copii, mi-a prescris aerius, insa cum era zi de wekend erau toate farmaciile inchise si la singura farmacie care era non stop mi-au dat claritine.ii dau o lingurita pe zi, o fiola de gluconat de calciu iar cand are mancarimi il dau cu calamine.i-au disparut petele din prima seara.ce ma igrijoreaza pe mn e ce fel de regim sa tina pt ca medicul a spus doar fara salamuri, prajituri, inghetata, doar ce fac in casa.asta as dori foarte mult sa imi spuneti:ce poate manca si ce nu.i-am dat 2 zile doar carne la gratar, de la lapte facea diaree si nu i-am mai dat.tot am cautat pe internet insa ce spune intr-o parte ca e interzis, in alta parte gasesc ca nu e.ajutati-ma va rog!multumesc
6 comentarii
chiar nu este nimeni sa imi spuna si mie ce regim trebuie sa tina baietelul meu?
In principiu trebuie excluse din alimentatie:
1. Alimentele conservate (semipreparate din carne, conserve, inghetate, sucuri, etc)
2.Alimentele fermentate (brnza, smantana, iaurt, lapte acru, cas, muraturi, etc).
3. Ciocolata, cacao.
4.Citrice(lamai, portocale, grfe, etc)
Se pot manca:
1. Supe, ciorbe
2. Carne de vita, pasare, oaie, porc
3.Cartofi, fasole, orez, paste, varza, legume
4.Salate
5, Mere, pere, cirese, caise, piersici, pepeni
6. Lapte dulce si unt.
1. Alimentele conservate (semipreparate din carne, conserve, inghetate, sucuri, etc)
2.Alimentele fermentate (brnza, smantana, iaurt, lapte acru, cas, muraturi, etc).
3. Ciocolata, cacao.
4.Citrice(lamai, portocale, grfe, etc)
Se pot manca:
1. Supe, ciorbe
2. Carne de vita, pasare, oaie, porc
3.Cartofi, fasole, orez, paste, varza, legume
4.Salate
5, Mere, pere, cirese, caise, piersici, pepeni
6. Lapte dulce si unt.
multumesc pentru raspuns.ii dau claritine de 2 saptamini.cat timp ar trebui sa ii mai dau?c-am acelaeasi mincare ii dau doar ca ii dadeam si branza.ou nu ii dau decat galbenusul prajit, nici un fel de dulce din comert.multumesc inca odata pt raspuns
Buna seara. De o luna ma confrunt cu o problema destul de grava, zic eu. Mi-au aparut niste pete pe corp ( am fost la o consultatie unde mi s-a zis ca as avea urticarie ) Am facut deja 10 injectii cu hidrocortizon ( 1 /zi ), iau in fiecare dimineata Prednison ( 6 pastile ) plus o pastila de xyzal seara..si fara niciun efect, petele tot apar. Analizele au iesit foarte bine. Ce imi recomandati sa fac ? Multumesc anticipat
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 5mancarime, besicute care se usuca, pielea crapata
- 4urticarie, fetita de 5 ani
- 3ce se intampla pe pielea mea?
- 2Ma mananca pielea foarte tare iar dupa ce ma scarpin iar ma mananca, iar si iar
- 4am mancarimi pe cap...
- 7bubite rosii care se extind pe corp
- 3bube rosiatice dar fara lichid care ma mananca... e urticarie?
- 4disperat.. cum fac ceva stau jos ca obosesc si ma maninca tot corpul
- 7mancarimi ingrozitoarea:(( help
- 4negi sau altceva??
- 21bubite rosii si mancarime rog rasp urgent
- 7mancarime si intepaturi in dreapta la mijloc
- 0mancarimi ale palmelor si laba picioarelor!
- 3mancarime mainii
- 6Mancarimi si urticarie in special noaptea. Imi ies bube de 1 cm in diametru noaptea
- 0Cosuri pe picioare provoaca mancarimi si devin rani.
- 1Am o boala de piele
- 1Mancarime laba piciorului
- 0Mancarime cu umflaturi
Mai multe informații despre: Urticaria Mancarimea pielii
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: