Mancarime mamelon
De ceva vreme am intepaturi si senzatie de arsura la sanul stang. De 4-5 luni am si mancarime la mamelon. Am facut mamografie in ianuarie si a fost buna fara modificari... In August am facut ecografie si aceasta a iesi buna. Tin sa mentionez ca am facut operatie san stang in 2006 si 2007 pt.o scurgere mamara si un nodul pozitionat undeva deasupra mamelonului. Intepaturile si arsura mi s-a spus ca sunt de la operatie, dar de mancarime nu a stiut ce sa-mi spuna. Ce sfat imi puteti da? Pot sta linistita sau sa ma astept la ce e mai rau?
5 comentarii
Daca eco si mamografia nu arata modificari patologice NU ai de ce sa stai cu grija!
Senzatiile le poti avea toata viata intr-o zona operata.
Mancarimile sunt frecvente in zonele in care s-a intervenit, iar la san, multe pot fi pe fond hormonal.
Daca nu ti s-au recomadat alte investigatii (ptr descoperire papilom) si nici scurgeri mamelonare nu mai ai, chiar nu ai de ce sa stai in stres.
Senzatiile le poti avea toata viata intr-o zona operata.
Mancarimile sunt frecvente in zonele in care s-a intervenit, iar la san, multe pot fi pe fond hormonal.
Daca nu ti s-au recomadat alte investigatii (ptr descoperire papilom) si nici scurgeri mamelonare nu mai ai, chiar nu ai de ce sa stai in stres.
Multumesc pt. raspuns! Am 46 de ani. Nu mi s-au recomandat alte investigatii. Imi cer scuze, nu inteleg ce ati vrut sa spuneti prin (descoperire papilom). In 2006 in urma analizei Anatomie patologica, rezultatul la Micro a fost:Parafina placard: Ectazie canaliculara: papilom intraductal. Iar la secretiea mamelonara, Adenom rectomamelonar.
Mancarimile pot fi cauzate si de schimbarile hormonale pe parcursul unei luni, cum iti spuneam, si poate chiar apropierea de menopauza. Nu stiu ce istoric al menstruatiei ai, poate mai ai pana la menopauza, dar schimbarile de care spun tot se pot face simtite.
Papilomatoza este o afectiune virala, ma gandesc sa nu se manifeste virusul. Poate nu iti cresc din nou papiloame, dar virusul ramane cantonat in organism si e posibil sa dea senzatiile de care spui.
Mai poti consulta un senolog/ginecolog chirurg, eventual un RMN daca e recomandat, sa se vada si cu mai mare acuratete zona. Dar cert este ca investigatiile facute arata ca nu este nici o modificare ce poate sa te ingrijoreze.
Papilomatoza este o afectiune virala, ma gandesc sa nu se manifeste virusul. Poate nu iti cresc din nou papiloame, dar virusul ramane cantonat in organism si e posibil sa dea senzatiile de care spui.
Mai poti consulta un senolog/ginecolog chirurg, eventual un RMN daca e recomandat, sa se vada si cu mai mare acuratete zona. Dar cert este ca investigatiile facute arata ca nu este nici o modificare ce poate sa te ingrijoreze.
Multumesc de raspuns. Ciclul menstrual este normal la 26- 28 zile, dar mai scurt ca numar de zile.Sper sa mai am pana la menopauza. Acum sunt mai linistita. La urmatoarea mamografie o sa intreb daca este cazul de RMN.
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 8dezvoltarea sanilor
- 18sani mici la adolescente
- 3Pieptul putin dezvoltat
- 10tensiune in sani
- 5Sensibilitatea sanilor de cand am inceput sa iau anticonceptionale
- 36chirurg bun timisoara pt. san
- 28Stadiul in care se afla cancerul?
- 22fire pe sani
- 4sanii umflati si frica de sarcina
- 3anticonceptionale ajuta la dezvoltarea sanilor?
- 4Sunt disperata! Sunt gravida sau nu? E normal ce se intampla cu sanii mei sau nu?
- 6am 18 ani si am mastita la sanul stang dar mie imi este frica sa nu am cancer
- 3sani lasati si moi
- 11In urma operatiei de sani, am ramas cu cicatrici
- 1glanda mamara accesorie - in interiorul sanului?
- 3durere a sanilor
- 4durere de sani de trei saptamani
- 6virgina-scurgere lichid sani
- 1Interpretare ecografie san
- 0sini prea mari
Mai multe informații despre: Sanii
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm: