mamicilor, urgenta grad zero la mine! :-((
Puiutza mea de 5 ani a vomitat in noaptea asta de 6-7 ori in jet!Aseara nu a vrut sa manance nimik pt ca mi-a zis ca o doare burtika.Apoi a adormit si s-a trezit din somn, a tusit putin si a inceput dezastrul...A trebuit sa o schimb de haine de 4 ori:-((, iar asternuturile...fara numar.Intre varsaturi mai adormea cate putin(mai mult se foia).Daca bea 3 guri de apa le varsa in 30 de min si pe alea.Acum, spre dimineata s-a mai potolit, dar a facut si putina diaree.Ce sa incep sa-i dau sa manance sa nu fie prea greu pt stomacelul ei greu incercat in noaptea asta?:-((
8 comentarii
mc mult, dana!M-am mai linistit pt ca azi (pana acum)n-a mai vomat.i-am dat 1/2 de banana, ca m-am gandit ca nu e bn sa stea nici cu stomacelul gol.Acum da sa adoarma ca daca noaptea am avut "party".Te poopam si noi.
morena vezi sa nu aibe vreo viroza stomacala pt ca atunci trebuie regim strict cateva zile!!!
atentie la hidratare!!daca are diaree, scaune dese, febra si varsaturi, pericolul cel mare este deshidratarea!
ca sa eviti acest pericol, ii dai copilului lichide: apa plata, ceai neindulcit (din plante: menta, sunatoare, musetel, tei). daca copilul are varsaturi, nu ii da sa bea cantitati mari, ci trebuie sa ii dai cateva lingurite din 5 in 5 minute - daca bea mult odata, vomita si degeaba!
solutia este un regim alimentar strict!!
1-a zi: doar lichide, date cu lingurita; daca nu vomita, poate sa rontaie sticksuri, biscuiti sarati, paine prajita
a 2-a zi: la meniul de ieri adaugi paine parajita, branza dulce de vaci, orez, supa de morcov (atentie: toate fara grasimi, de nici un fel!)
a 3-a zi (daca deja scaunele s-au redus ca numar, nu mai vomita; daca simptomele astea persista, continui cu regimul din ziua anterioara): adaugi supa de pui, putina carnita fiarta de pui, in supa de morcov poti pune 2-3 felii de cartof
din ziua a 4-a incepi sa-i dai, incet-incet, mere coapte, banana,
pentru a ajunge, treaptat, la alimentatia obisnuita a copilului.
Atentie! laptele, smantana, untul, iaurt, fructe acide (pere, portocale, prune, etc) sunt ultimele pe care i le dai!
sigur, in aceasta saptamana copilul slabeste vizibil, dar nu trebuie sa te ingrijorezi, va recupera rapid astfel ca peste inca 1-2 saptamani va ajunge la aceeasi greutate ca inainte!
pt febra ii dai antitermice - nurofen, panadol, etc.
ca sa eviti acest pericol, ii dai copilului lichide: apa plata, ceai neindulcit (din plante: menta, sunatoare, musetel, tei). daca copilul are varsaturi, nu ii da sa bea cantitati mari, ci trebuie sa ii dai cateva lingurite din 5 in 5 minute - daca bea mult odata, vomita si degeaba!
solutia este un regim alimentar strict!!
1-a zi: doar lichide, date cu lingurita; daca nu vomita, poate sa rontaie sticksuri, biscuiti sarati, paine prajita
a 2-a zi: la meniul de ieri adaugi paine parajita, branza dulce de vaci, orez, supa de morcov (atentie: toate fara grasimi, de nici un fel!)
a 3-a zi (daca deja scaunele s-au redus ca numar, nu mai vomita; daca simptomele astea persista, continui cu regimul din ziua anterioara): adaugi supa de pui, putina carnita fiarta de pui, in supa de morcov poti pune 2-3 felii de cartof
din ziua a 4-a incepi sa-i dai, incet-incet, mere coapte, banana,
pentru a ajunge, treaptat, la alimentatia obisnuita a copilului.
Atentie! laptele, smantana, untul, iaurt, fructe acide (pere, portocale, prune, etc) sunt ultimele pe care i le dai!
sigur, in aceasta saptamana copilul slabeste vizibil, dar nu trebuie sa te ingrijorezi, va recupera rapid astfel ca peste inca 1-2 saptamani va ajunge la aceeasi greutate ca inainte!
pt febra ii dai antitermice - nurofen, panadol, etc.
si fa-i o analiza coproparazitogica eventual!!multa sanatate micutei!!
iar pt diaree mai poti sa ii dai niste pliculete de hidrasec junior, se gasesc in farmacie si sunt foarte bine tolerate!!ii dai cam 3 pe zi timp de cateva zile, nu mai mult de 7!!te pup
mmmm, si-a mai revenit putin.Adika, ieri a mancat o banana dimineata si de-a lungul zilei a mai rontait cateva grisine.Acum..alta:a inceput sa tuseasca si din tuse o da in voma:-((Nu i-am dat sirop de tuse ca nu prea amancat si m-am gandit ca mai e si dulce si sa nu aiba ceva pe stomacelul gol.Azi dimineaza, in schimb, s-a trezit pe la 4(dimineata!)si mi-a zis ca vrea o banana ca o cam doare burtika...A mancat 2 banane si 3 grisine, fara sa le mai vomite...Aseara, in schimb, a atipit putin si s-a trezit tusind si iar a vomitat(cred eu ca de data asta, de la tuse...).Oricum, acum astept sa se trezeasca sa mergem pe la pediatru.Multzumim mult de tot, Jaquelinne, pt sfaturi.Poopam si noi la tn!
o fi luat-o raceala pe micuta!!astept sa imi spui ce ati facut la pediatru!!pup
cel mai bine sa mergeti la doctor, trebuia chiar de cand a vomitat de mai multe ori sa mergeti, poate fi apendicita daca vomita asa des si o doare burta. Insanatosire grabnica.
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 3mancare gatita... voma, greata + crampe
- 12Sa fie anxietate???
- 7Pneumopatie interstitiala
- 2dureri de stomac si voma
- 1vomit verde
- 8interesant
- 4Imi vine sa vomit dupa fiecare masa si sunt foarte obosit in ultimul timp...sugestii?
- 6meningiom cerebelos
- 4Stare de voma persistenta si transpiratie abundenta !
- 124tuse seaca persistenta
- 0senzatie de voma
- 1Voma dupa tratament cu antibiotic?
- 1help.. ameteli, stare de somnolenta, senzatie de voma
- 6Electrocardiograma eronata?
- 6Copil de 10 luni...bronsiolita acuta, anemie, diaree
- 7dureri insuportabile de cap, greata, voma, spondiloza cervicala
- 13Gat uscat dimineata, senzatie ciudata in gat
- 1Ajutati-ma: baietel de 4 ani cu diaree, temperatura si varsaturi
Mai multe informații despre: Varsaturile la copil diareea la copil Voma
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: