ma puteti ajuta cu niste sfaturi

96 comentarii 1 2 34 Înainte ›
0
25-10-2011, ora 18:11
flav1us
Nu este medic/terapeut
flav1us
si ma doare dupa cap ingrozitor (asta aveam si inainte sa incep tratamentul)am luat un algocalmin pastile mi-a scazut tensiunea vreo 1, 2 ore dar a revenit, am luat si extraveral la fel imi scade un timp iar apoi urca
0
25-10-2011, ora 18:13
flav1us
Nu este medic/terapeut
flav1us
nu se supara ca a facut cateva sute de euro dupa mine si noaptea pot sa o sun daca e ceva dar problema e ca nu am incredere in ea
0
25-10-2011, ora 19:46
flav1us
Nu este medic/terapeut
flav1us
acuma seara iar am avut flegma alba spre maronie cu sange dar nu din plamani din gat
0
25-10-2011, ora 21:37
tema
Nu este medic/terapeut
tema
Inseamna ca nu a mers tratamentul.
Mergi la un cardiolog sa iti dea ceva pentru tensiunea asta, dar eu cred ca ar fi mai bine sa te internezi.
Trebuie sa ti se refaca analizele si nu ai posibilitatea sa le faci in privat, mai ales ca trebuie sa astepti.
In spital se fac analize mai complexe, au antibiotice cu alte concentratii decat ce gasim in farmacii si esti sub supraveghere medicala.
Daca faci tratament injectabil, nu mai ai probleme digestive.
Este posibil ca antibioticul luat sa fi dezvoltat tulpini rezistente sau mai ai si altceva de ti-a crescut tensiunea.
Nu faci bine daca stai acasa si iei pastile pentru durere.
Gandeste-te la un spital de infectioase unde poti sa mergi.
In bucuresti ar fi Institutul de boli infectioase Matei Bals ( Bals cu s de la Stefan!).
Eventual, suna acolo si intreaba ce sa faci.
Trebuie neaparat sa te vada un cardiolog, chiar daca problema este din alta parte. Macar sa iti dea un tratament de sustinere pana rezolvi cu infectia.
Eu iarasi iti zic sa mergi in urgenta. Lasa doctorita aia si du-te sa te consulte alti medici!
0
26-10-2011, ora 00:31
flav1us
Nu este medic/terapeut
flav1us
problema e ca eu sunt din arad iar aici spitalele sunt...termin tratamentul sa vad poate scade tensiunea iar daca nu nu stiu ce sa mai fac o sa ma duc la pshiatru sa vad macar incerc ca la doctori am umblat destul
0
26-10-2011, ora 00:40
tema
Nu este medic/terapeut
tema
Nu se poate sa stai cu tensiunea asta! Si cu pulsul asa marit...Vrei sa patesti cine stie ce?
Nu poti astepta sa treaca 10 zile ca sa repeti analizele.
Sa iti dea ceva macar pentru inima. Corpul lupta cu ceva acum si se forteaza inima. Durerea de cap poate de la tensiune este.
0
26-10-2011, ora 00:42
tema
Nu este medic/terapeut
tema
Nu te trata singur!
0
26-10-2011, ora 11:33
flav1us
Nu este medic/terapeut
flav1us
astazi cand m-am trezit aveam 130 cu 86 puls 62 era buna acum e 144 96 puls 104, de dimineata ma apucat o tusa si am simtit din cosul pieptului ca ceva sa desprins sau rupt foarte dureros la fel si aseara cand am avut flegma aia cu sange
0
26-10-2011, ora 14:06
flav1us
Nu este medic/terapeut
flav1us
e ca un muc mai moale putin asa am mai avut dar in nas atunci cand ma ustura
0
26-10-2011, ora 14:20
tema
Nu este medic/terapeut
tema
Mergi la spital!
0
26-10-2011, ora 16:25
tema
Nu este medic/terapeut
tema
Nu ti-ai facut analiza sa vezi daca ai micoza in nas sau plamani!
La exudat, daca ai cerut doar antibiograma, ti-a dat rezultatul doar la bacterii. Trebuia sa ceri si antifungigrama.
Eu iti spusesem sa vezi daca ai si fungi, avand in vedere ca ai avut candidoza bucala.
Iar la exudatul faringian, trebuia sa nu te speli in gura si sa nu bei apa, deoarece acesta trebuia facut dimineata, cum te trezeai.
Nu stiu cum l-ai facut, dar daca nu ai respectat aceste reguli, poate este fals negativ si nu ai gasit streptococul.
De aceea spun ca trebuie sa mergi la spital. Trebuie sa te vada un doctor - si spun sa te vada fizic - pentru a aprecia si starea ta de sanatate.
Gaseste pe net un doctor despre care se spune ca este bun si are rabdare cu pacientii si mergi la el.
uite un link cu doctori de boli infectioase din Arad:
http://www.doctorbun.ro/doctori/specializare/boli-infectioase/judetul/arad/
cauti in josul paginii si vezi ca iti da mai multi doctori - te uiti care lucreaza intr-un spital aproape de tine
Dai click pe nume si iti apare unde lucreaza.
Daca nu merge link-ul, scrii pe google - doctor infectii arad - si este primul care apare.
Daca vrei, ma uit si eu la cativa doctori sa vad daca sunt ceva comentarii bune.
0
26-10-2011, ora 17:18
tema
Nu este medic/terapeut
tema
In primul rand, trebuie sa mergi la cardiolog sa vada de ce sunt oscilatiile acelea mari de tensiune si puls.
Poate ar trebui sa iti puna un aparat Holter sa iti urmareasca inima 24-48 de ore, in caz ca nu are legatura cu infectia.
Trebuie sa urmaresti ce anume iti provoaca aceste salturi de tensiune - poate mananci sarat sau apar cand te enervezi sau te sperii.
Vezi ca tensiunea nu se masoara imediat ce mananci, tusesti sau mergi la wc. Trebuie sa astebti cateva minute.
Scrie si in instructiunile aparatului.
0
26-10-2011, ora 20:22
flav1us
Nu este medic/terapeut
flav1us
tensiune nu mai am am luat 2 pastile de tertentif si metropol acum e 120 cu 80 puls 80 dar am avut temperatura 37 cu 2 si simt in cosul pieptului ceva flegma care ma deranjeaza la respiratie, maine o sun sa vad daca pot sa continui cu klacid, eurospal 10 zile fara aspirina
0
26-10-2011, ora 20:24
flav1us
Nu este medic/terapeut
flav1us
exudatul l-am facut pe stomacul gol nici macar o tigara atunci mi-am facut aslo sputa
0
26-10-2011, ora 20:27
flav1us
Nu este medic/terapeut
flav1us
nu stiam aparatul e din germania da e bun cel putin mi-a dat la fel tensiunea ca la farmacie
0
26-10-2011, ora 20:34
flav1us
Nu este medic/terapeut
flav1us
in legatura cu doctori am cam fost aproape pe la toti mai renumiti exista unul care e sef pe sectia de interne din 1994 si e la un spital mare din arad(cel mai mare)si tot degeaba pe mine ma ustura nasul iar el ar fi vrut sa imi faca rectonoscopie sau cum ii zice unul nu sa gandit sa imi dea sa imi fac exudat nazal chiar si la un spital privat renumit dar degeaba
0
26-10-2011, ora 23:55
tema
Nu este medic/terapeut
tema
Tertensif nu se ia decat o singura data pe zi- dimineata, deoarece actioneaza toata ziua. Este foarte bun si se foloseste cand ai tensiune.
Vezi ca daca iei o concentratie mare, iti scade tensiunea mult si nu e bine.
Daca ai facut temperatura cand deja esti sub tratament, poate inseamna ca antibioticul acesta nu este potrivit sau unele bacterii rezistente s-au dezvoltat.
Sau, poate era temperatura si inainte dar aspirina a redus-o. Ar fi bine sa nu iti mai dea aspirina, eventual sa iti dea altceva care sa scada temperatura. Bine ar fi sa nu mai faci temperatura de maine!
La nas te simti mai bine sau tot te ustura?
Vezi daca iti mai da klacid, Eurespalul cred ca o sa ti-l mai dea, deoarece trebuie sa expectorezi. A mai iesit maro? Sper ca nu.
Cand tusesti, incearca sa nu te fortezi ca de aceea se irita si mai iese sange. Se rupe un capilar, probabil.
Daca vezi ca nu iese imediat, mai stai putin, chiar daca este neplacut si incerci usor dupa cateva minute.
Sa nu stai in frig ca se contracta plamanii si nu mai poti sa expectorezi.
Chiar daca te imbraci bine, afara este aer rece si intra direct in plamani, racindu-i prin interior. Eventual iti pui fular la nas si gura.
Dar nici sa nu iti pui cumva ceva cald pe piept sau spate sau sa bei seva fierbinte, ca faci si mai rau...se coace ceva pe acolo. Bacteriile atat asteapta.
Iti spun asta stiind ca se obisnuieste sa se faca aceasta gresala si snu cumva sa iti dea careva ideea asta !
In legatura cu exudatul faringian, ma refeream la faptul ca nu trebuie nici sa te speli in gura si nici sa bei apa, inainte de recoltare, nu numai sa nu mananci, ca - se mai duc din bacteriile de acolo si nu iese rezultatul corect.
0
27-10-2011, ora 00:07
tema
Nu este medic/terapeut
tema
Scuze, am vrut sa scriu - sa nu bei ceva fierbinte...
La stomac ai mai avut asa probleme? sau tulburari intestinale?
0
27-10-2011, ora 06:29
flav1us
Nu este medic/terapeut
flav1us
am luat ieri odata 1 din fiecare si e tot 120 70 puls80 iar seara mai trebuia sa iau unul dar nu am mai luat ca era buna temperatura nu mai am dar simt ca e incarcat gatul si cosul pieptului mai ales acuma dimineata
0
27-10-2011, ora 10:50
tema
Nu este medic/terapeut
tema
Tensiunea este buna, iar pana se curata plamanii mai dureaza.
Poate ar trebui sa te asculte d-na doctor la plamani, sa nu fi facut ceva de la tensiunea aceea mare.
Dar acum, ca iei tratamentul acesta, cred ca o sa fie bine.
Sa nu mai stai cu tensiunea mare fara sa iei pastile ca iti strici si plamanii. Cand se intampla, mergi urgent la doctor.
Sa nu mananci sarat, ca sarea retine apa in corp si creste tensiunea.
Evita si mezelurile si alimentele cu tot felul de conservanti. Si painea integrala poate creste tensiunea. mai buna este graham.
Probabil ca va trebui sa iei mereu tratament pentru hipertensiune.
Daca iti merge bine cu asesta, nu il intrerupe. Nu faci nici o schimbare fara fara sa iti spuna doctorul.
Iti merge bine pentru ca functioneaza, nu ca nu mai ai nevoie, intelegi? Unii, cand vad ca se simt bine, intrerup tratamentul, crezand ca s-au facut bine. Gresit!
Daca il intrerupi, iar iti creste tensiunea.
Poti totusi sa urmaresti sa nu scada pulsul sub 59 batai/min.
Daca scade, mergi la doctor sa modifice tratamentul.
0
27-10-2011, ora 10:50
tema
Nu este medic/terapeut
tema
Ti-a mai dat Klacid?
0
27-10-2011, ora 11:15
tema
Nu este medic/terapeut
tema
Uite aici noutati despre dieta in hipertensiune:
http://www.farmaciiledona.ro/dona-info/dieta-dash-un-nou-stil-de-viata-I92
Se numeste - Dieta DASH (Dietary Approaches to Stop Hypertension)
Adica - recomandaril dietetice pentru stoparea Hipertensiunii
Poate este de folos si pentru cineva din familie.
0
27-10-2011, ora 16:42
tema
Nu este medic/terapeut
tema
In legatura cu tratamentul de inima, trebuia sa intrebi doctorul daca iei metoprololul si seara.
Nu inseamna ca iti scade mai mult tensiunea daca iei de 2 ori pe zi, ci o regleaza si poate doctorul a considerat ca trebuie sa fii acoperit si diminieata si seara cu doze mai mici pentru inceput.
Ai avut o oscilatie mare de tensiune.
Doar tertensif-ul daca il iei seara...te cam scoate la wc toata noaptea. De aceea scrie ca este de preferat sa il iei dimineata.
Dar daca ai tensiune mare si doctorul spune sa il iei, atunci faci cum spune doctorul, indiferent de ora.
Dr. Cardiolog stie care este urgenta.
Daca nu esti sigur, mai ceri o a doua parere sau suni si intrebi din nou.
0
28-10-2011, ora 01:07
flav1us
Nu este medic/terapeut
flav1us
am fost azi la o dr si a zis ca nu sunt hipertensiv sa uitat si la film ekg eco sunt ok iar in legatura cu tensiunea mi-a interzis sa mai iau metropol a zis ca se regleaza singura si sa mananc fara sare si la regim eventual un distonocalm extraveral la nevoie, mi-a zis ca dupa analize am o infectie si ma trimis la orl ca aia stiu, daca ma duc e al 4lea pana acum
0
28-10-2011, ora 01:14
flav1us
Nu este medic/terapeut
flav1us
klacid nu mai iau nici eurospal cum imi pot da seama daca mi-a trecut stafilococul fara exudat ca nasul mai ma ustura cand trag aer (uneori)iar dureri de cap mai am nu de aceasi intensitate dar mai am, sa nu mai astept 12 zile pana la analiza, in schimb a reaparut candida nu stiu ce sa mai ma fac daca iau tratamentul pt candida dupa exudat si nu mi-a trecut stafilococul nu am facut nimic il fac si mai rezistent asa ca nu prea am variante
0
28-10-2011, ora 01:17
flav1us
Nu este medic/terapeut
flav1us
ma ascultat si nu am nimic nu tot timpul gronhaie dar nu stiu exact e in plamani sau mai jos
0
28-10-2011, ora 01:21
tema
Nu este medic/terapeut
tema
Eu o tin una si buna...cu streptococul. El da tensiune mare si trebuie sa fie pe undeva.
Nu ai unde sa cauti decat in nas, gat si urina. Ar mai fi posibil sa fie ceva genital.
A spus doctorita daca poti astepta 10 zile? Mai ai flegme cu sance sau maro? Iti mai bolboroseste burta?
0
28-10-2011, ora 11:56
tema
Nu este medic/terapeut
tema
Hmmm, nu stiu cum au aparut comentariile tale inaintea mea, aseara nu erau...Probabil am scris in acelasi timp.
Eu banuiam ca nu ti-a trecut candida, ti-am si spus in cateva randuri ca nu cred ca a fost eficient tratamentul.
Deasemenea, este posibil sa fie candida si in nas si de aceea sa te usture
Intreaba la laborator daca poti sa faci acum un exudat nazal cu -antifungigrama, avand in vedere ca ai luat antibiotice. Este posibil sa nu influenteze. Sau intrebi care este timpul minim de asteptare.
Ar fi trebuit sa faci si exudat nazal si faringian cu antibiograma, asta dupa ce trec 10 zile. Te consulti cu doctorul.
Vezi ca - antifungiframa - este pentru ciuperci, se face o cultura la fel ca la bacterii, dar la antifungigrama o sa se vada la ce antifungic este sensibila candida asta.
Eu iti scrisesem ca un tratament mai eficient ar fi cu Diflucan, dar trebuie sa vezi intai daca este sensibila la - fluconazol Mai sunt si alte medicamente antifungice cu alte substante.
Vorbesti cu doctorul daca merge cu Diflucan, sa iti stabileasca ce concentratie trebuie sa iei si cat.
0
25-12-2011, ora 17:51
flav1us
Nu este medic/terapeut
flav1us
dupa vreo 2, 3 saptamani de la tratamentul cu klacid mi-a trecut starile alea aproape in totalitate mai putin 1 care si la momentul actual ma supara din cand in cand imi gronhaie plamani dar e in stomac sau mai sus si cateodata scot flegme albe sau maroni, nodul acela in gat cred ca era o flegma din nas ce mi-a ajuns in gat fiindca intr-o seara ma apucat o tuse cu gronhait iar dupa un timp si chin sa desprins din gat o flegma mare maronie cu sange lipicioasa si foarte dureroasa ca si cum sa rupt ceva iar de atunci nu am mai simtit nod in gat iar acum ce ma supara e ca flegma asta cand ma apuca uneori ajung sa vars de la tusit cum se misca flegma si imi provoaca greata dar nu ii mare problema nu imi fac grij de vreo luna beau propolis de 3 ori pe zi si multe fructe ca ma simt putin slabit de fiecare data cand ies afara si nu sunt imbracat bine a 2 zi am nasul infundat vreo 2, 3 zile dar nu ma racesc iar vaccin nu imi fac nu am incredere in el si nu cred ca am nevoie SARBATORI FERICITE si va multumesc pt sfaturi
0
26-12-2011, ora 19:41
tema
Nu este medic/terapeut
tema
Chiar nu este bine ce ai. Este posibil sa fie o infectie fungica la plamani.
Fa-ti neaparat o analiza la sputa pe care o expectorezi si cere sa se faca antibiograma si antifungigrama (mai ales).
In antifungigrama iti va scrie la ce antifungic este sensibila ciuperca gasita, ca sa stii cu ce sa te tratezi.
Nu amana si mergi imediat dupa sarbatori sa faci analiza.
Sarbatori Fericite si multa sanatate iti doresc!
Adaugă un comentariu / răspuns
96 comentarii 1 2 34 Înainte ›

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: