lovitura la tibie: umflatura si invinetire
Buna! in urma unei lovituri destul de puternice la tibie, prietenului meu dupa 2 zile i s-a umflat glezna si s-a invinetit. Au trecut deja 3 zile si gleza este tot umflata, am fost la medic si a zis ca in urma loviturii un vas de sange s-a spart, iar sangele s-a adunat in jurul gleznei formand un hematom. A zis ca ar fi indicat un antibiotic, pentru a evita infectia. Acum urmeaza sa faca o radiografie si sa i se prescrie un tratament. Vroiam sa va intreb daca este ceva grav? ar trebui sa ne ingrijoram? va multumesc
9 comentarii
Buna ziua!
Antibioticul este nu numai perfect inutil, ci mai ales profund daunator. Nu exista nici o logica medicala a administrarii antibioticului.
Ceea ce conteaza este mai intai examenul clinic local, eventual completat ulterior de o radiografie. Nu este vorba despre un tratament medicamentos, ci doar de imobilizare sau tratament functional.
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg Ante-Picior
Antibioticul este nu numai perfect inutil, ci mai ales profund daunator. Nu exista nici o logica medicala a administrarii antibioticului.
Ceea ce conteaza este mai intai examenul clinic local, eventual completat ulterior de o radiografie. Nu este vorba despre un tratament medicamentos, ci doar de imobilizare sau tratament functional.
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg Ante-Picior
Buna ziua!
Practic un sport de contact si in urma unei lovituri de tibie mi-a aparut o galma, care dupa ce am pus gheata s-a retras, dar nu in totalitate!
Mentionez ca nu este dureroasa de la sine, doar cand ating zona respectiva...
As dori un sfat sau o sugestetie!
Multumesc!
Practic un sport de contact si in urma unei lovituri de tibie mi-a aparut o galma, care dupa ce am pus gheata s-a retras, dar nu in totalitate!
Mentionez ca nu este dureroasa de la sine, doar cand ating zona respectiva...
As dori un sfat sau o sugestetie!
Multumesc!
Buna seara!
Poate fi o fractura, o leziune musculara, un hematom, o herinie musculara, o leziune vasculara, etc etc. sau alte sute de variante posibile.
Fara un examen clinic local este absolut imposibil de emis un aviz terapeutic.
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg Ante-Picior
Poate fi o fractura, o leziune musculara, un hematom, o herinie musculara, o leziune vasculara, etc etc. sau alte sute de variante posibile.
Fara un examen clinic local este absolut imposibil de emis un aviz terapeutic.
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg Ante-Picior
acum 2 saptamani mam lovit la tibie intro teava, s-a umflat si cand atingeam ma durea, i-ar acum s-a umflat mult mai tare si s-a inrosit i-ar uneori ma doare, nu foarte tare da se simte binisor.
ce as putea face?
maine o sa ma duc la spital dar as vrea sa aud si o alta parere
am uitat sa mentinez ca am si febra da nu stiu sigur de la ce pt ma doare si gatul dar umflatura e fierbinte
ce as putea face?
maine o sa ma duc la spital dar as vrea sa aud si o alta parere
am uitat sa mentinez ca am si febra da nu stiu sigur de la ce pt ma doare si gatul dar umflatura e fierbinte
am fost astezi la urgente si a spus ca crede ca e infectat si sa iau oxacilina de 500 la 6 ore si sa imi iau trimitere sa ma duc in policlinica, a spus ca nu crede ca o sa treaca cu antibiotic si s-ar putea sa trebuieasca o incizie sa curete acolo
e poate rezolva cu antibiotice? sau cu altceva in afara de incizie?
zona rosie are cam 6 cm lungime si cam 3-4 latime, e destul de mare si e fierbinte
e poate rezolva cu antibiotice? sau cu altceva in afara de incizie?
zona rosie are cam 6 cm lungime si cam 3-4 latime, e destul de mare si e fierbinte
Buna seara!
Nu antibioticul este esential (adesea este chiar daunator), ci repausul total, pozitia ridicata a membrului afectat si mai ales crioterapia (gheata local).
In functie de evolutia inflamatiei se poate decide sau nu asanarea chirurgicala a potentialului focar septic, prin incizie si lavaj.
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg Ante-Picior
Nu antibioticul este esential (adesea este chiar daunator), ci repausul total, pozitia ridicata a membrului afectat si mai ales crioterapia (gheata local).
In functie de evolutia inflamatiei se poate decide sau nu asanarea chirurgicala a potentialului focar septic, prin incizie si lavaj.
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg Ante-Picior
am luat vreo 3 zile antibiotic i-ar apoi nu am mai apucat sa ma duc la medic deaoarece trebuia sa imi scot tot felu de acte pt asigurarea medicala si s-au ivit alte lucruri, piciorul s-a mai desumflat si nu mai e asa de rosu, cand apas nu ma mai doare decat daca apas mai tare dar inca e o umflatura destul de stravana, numai e fierbine acea umflatura, e posibil sa fie ceva mai grav s-au o sa treaca de la sine, umflatura aceea cand apasa pe ea simt ca cum ar fi un osu umflat, e foarte tare la fel cum e si tibia mai sus
poate sa fie infectie daca numai e rosu si numai e fierbinte?
poate sa fie infectie daca numai e rosu si numai e fierbinte?
Antibioticul nu a facut decat sa "pacaleasca"organismul, motiv pentru care este total contraindicat fara niste reguli clare, bazate pe principiile moderne ale utilizarii antibioticelor (si care difera profund de obisnuinta romanilor de a lua antibiotic pentru orice afectiune).
Semnele unei potentiale inflamatii sau chiar infectii au fost atenuate de catre antibiotic, prin urmare aveti nevoie de un examen clinic atent si competent, care sa cuantifice situatia actuala.
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg Ante-Picior
Semnele unei potentiale inflamatii sau chiar infectii au fost atenuate de catre antibiotic, prin urmare aveti nevoie de un examen clinic atent si competent, care sa cuantifice situatia actuala.
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg Ante-Picior
Buna seara!Acum aproximativ o luna jumătate am fost lovit la fotbal in gamba.După ce am continuat sa joc am observat ca mi-a apărut o umflatura mica(nu este vânat) in acel loc dar și dureri de glezna mai ales când dau in minge.De atunci am făcut fizioterapie, am folosit creme, repaus dar umflatura s-a lăsat maxim 50%.Ce pot face?Imi trece dacă reiau activitatea ușor , ușor?
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 6probleme mari dupa o fractura a gambei
- 6fractura de tibie si peroneu in urma unui accident rutier. Mai pot face sport?
- 42Dureri - sensibilitate tibie
- 8fractura tibie
- 24fractura tibie+peroneu nu caluseaza
- 28Are piciorul scurt cu 2 cm
- 38Fractura tibie si peroneu
- 5Dureri tibie de cateva luni
- 0Durere la peroneu, tibie de la alergat
- 8dureri de tibie
- 6recuperare dupa fractura de tibie si peroneu
- 5diastazis tibio-peronier - problema genunchi
- 17fractura diafiza tibie operata.. cat dureaza recuperarea, pentru a merge fara carje?
- 0durere tibie
- 4Piele dura scrot (piele galbenuie, rosie) + durere tibie
- 1Durere tibie
- 4Durere tibie
- 0Durere tibie + nod
- 2durere picior în zona tibiei
- 1Durere tibie.
Mai multe informații despre: tibia
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm: