fractura trimaleolara stanga
Buna ziua, sotul meu si-a rupt piciorul stang la fotbal: tibia in 2 locuri si peroneul intr-un singur loc. Pe 24 martie a fost operat, i-au pus tija si 2 suruburi. Pe 08 iunie a fost scos unul dintre suruburi de la gleyna sa ii poata permite mobilitatea. Problema mea este ca de cateva zile s-a umflat piciorul brusc, a facut febra 38.5. Momentan este internat, ii fac antibiotice la 8 ore insa nimeni nu imi spune nimik de ce s-a intamplat asta, care este problema, daca are infectie, asa va fi mereu???? Am auzit pareri ca materialele din care au fost facute tija si usurburile nu mai sunte buna calitate si organismul nu le mai accepta. Este ceva grav???
9 comentarii
Buna ziua!
Exista zeci, poate sute de posibilitati diagnostice diferite.
Poate fi o intoleranta la materialul metalic, dar poate fi si semnul unei mobilizari a fragmentelor osoase, poate fi o inflamatie locala, poate fi o problema vasculara, infectioasa etc etc.
Antibioterapia este justificata numai de prezenta unei infectii bacteriene certificata clinic si microbiologic, precum si prin analize specifice, in caz contrar antibioticul este extrem de periculos.
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg Glezna si Picior
Exista zeci, poate sute de posibilitati diagnostice diferite.
Poate fi o intoleranta la materialul metalic, dar poate fi si semnul unei mobilizari a fragmentelor osoase, poate fi o inflamatie locala, poate fi o problema vasculara, infectioasa etc etc.
Antibioterapia este justificata numai de prezenta unei infectii bacteriene certificata clinic si microbiologic, precum si prin analize specifice, in caz contrar antibioticul este extrem de periculos.
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg Glezna si Picior
Va multumesc frumos de raspuns. Dar exista vreun aparat care sa poata depista de la ce anume a facut infectia asta sau ma rog ce este acolo, adica sa nu fie nevoie de spitalizare, sa vin la dvs. la un simplu control. Pentru ca la radiografie oasele sunt prinse si nu s-a putut vedea nimic altceva. Va multumesc.
Buna ziua!
Eu nu pot trata fracturile gambei, competenta mea actuala limitatndu-se strict la Glezna si Picior.
Nu este vorrba despre nici un "aparat", ci de un examen clinic, coroborat cu cel radiologic.
Eventual, se poate pune problema prelevarii unor fragmente de tesut, in vederea exmenului microbiologic.
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg Glezna si Picior
Eu nu pot trata fracturile gambei, competenta mea actuala limitatndu-se strict la Glezna si Picior.
Nu este vorrba despre nici un "aparat", ci de un examen clinic, coroborat cu cel radiologic.
Eventual, se poate pune problema prelevarii unor fragmente de tesut, in vederea exmenului microbiologic.
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg Glezna si Picior
Buna ziua, mai am totusi o intrebare. Peroneul este prins cu o tija si 4 "sarme" ultima de sus, unde este umflat si mai rau ca o galma, spune ca s-a infectat. Daca s-a infectat nu o poate scoate mai inainte de termen? il afecteaza cu ceva? Ni s-a spus ca tija si celelalte nu pot fi scoase mai devreme de 6 luni deoarece pot fi probleme cu osul respectiv. dar daca nu i va trece cu antibioce va sta asa? Multumesc.
orice corp strain din organism sustine infectia pentru ca nu este vascularizata, deci bacteriile sunt in siguranta in apropierea ei. in prima faza ar trebui decis ce anume este infectat: numai partile moi sau si osul, daca si osul este infectat, trebuie scos absolut toate materialele de osteosinteza, curatata mecanic sprafata infectata, implantat local ciment medical cu antibiotic, si antibioterapie indelungata iv. sau p.o.
daca fractura devine instabila dupa indepartarea materialeleor de osteosinteza trebuie stabilizat cu un fixator extern.
idea de a astepta vindecarea osoasa intr-un mediu septic este total gresita, va duce la o pseodoarthrosa septica, care nu prea are tendinta de vindecare
daca fractura devine instabila dupa indepartarea materialeleor de osteosinteza trebuie stabilizat cu un fixator extern.
idea de a astepta vindecarea osoasa intr-un mediu septic este total gresita, va duce la o pseodoarthrosa septica, care nu prea are tendinta de vindecare
Buna ziua, cat de grava este osteotita? Il afecteaza pe viitor? daca ii va scoate tija si surubul va ma avea probleme?
osteita si osteomielita sunt infectii grave, greu de tratat. de multe ori infectia devine cronica cu episoade de recidiva. o infectie cronica creaza probleme locale si sistematice.
in acest caz probleme locale ar fi distrugerea osului, deformarea ei, frecturi patologice sau pseudoartroze septice, imposibilitatea protezarii articulatiilor distruse, infirmitate, pierderea membrului
sistematic: primul si cel mai important ar fi generalizarea infectiei si sepsis-ul, alte complicatii ar fi endocardita, amyloidosa si raspandirea infectiei in alte organe pe cale hematogena
in acest caz probleme locale ar fi distrugerea osului, deformarea ei, frecturi patologice sau pseudoartroze septice, imposibilitatea protezarii articulatiilor distruse, infirmitate, pierderea membrului
sistematic: primul si cel mai important ar fi generalizarea infectiei si sepsis-ul, alte complicatii ar fi endocardita, amyloidosa si raspandirea infectiei in alte organe pe cale hematogena
buna ziua.in urma cu 2 luni si jumatate in urma unei caderi m-am ales cu o fractura urata la glezna stanga.diagnostc:fractura trimaleolara tip c cu deplasare.a urmat operatia si mi s-a pus placuta cu 7 suruburi si 2 brose plus o brosa transplantara pe care a scos-o la 1 luna. la control aiesit bine.dar dr care m-a operat mia spus ca daca nu ma deranjeaza montura ramane definitiva.e normal?caci din ce am citit aici majoritatea zic ca se scoate dupa 1 an.precizez ca am 35 ani.sunt obeza si mi s-a spus tot de catre dr care m-a operat ca am oasele cam subtiri.multumesc anticipat
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 5gimnastica pentru picioare
- 12Lovitura la osul tibiei!!
- 8fractura tibie
- 3Fractura de platou tibial
- 3dureri la glezna cand merg
- 3Umflatura glezna deasupra tubiei
- 10poliartrita reumatoid
- 4fractura de platou tibial
- 8Probleme in zona gleznei
- 11glezna cu probleme
- 11Fractura tibie