fractura de tibie

copilasul meu de 3 ani a suferit o fractura de tibie si i s/a aplicat o atela gipsata urmand ca peste o saptamana sa/l ghipseze integral. Medicul ne/a spus sa/i urmarim temperatura in acesta perioada.Exista cumva riscul unei infectii.Va multumim mult
3 comentarii

o fractura inchisa nu mareste riscul unei infectii (fracturile deschise sunt insa un risc major de infectie)
la fracturile inchise marea intrebare este daca le tratam conzervativ (cu ghips) sau operativ? (fracturile deschise trebuie operate obligatoriu)
in prima perioada dupa aplicarea unui ghips trebuie urmarita daca circulatia si inervatia sunt prezente in picior, un ghips prea stramt poate periclita ambele, de acea la noi pacientii sunt chemati urmatoarea zi pentru un control, insa temperatura sa fie urmarita? de ce?
la fracturile inchise marea intrebare este daca le tratam conzervativ (cu ghips) sau operativ? (fracturile deschise trebuie operate obligatoriu)
in prima perioada dupa aplicarea unui ghips trebuie urmarita daca circulatia si inervatia sunt prezente in picior, un ghips prea stramt poate periclita ambele, de acea la noi pacientii sunt chemati urmatoarea zi pentru un control, insa temperatura sa fie urmarita? de ce?

temperatura ni/i s/a spus sa o urmarim ca nu cumva sa se formeze vreun hematon sau ceva de genu.Suntem speriati de atatea cazuri dramatice de la tv cu copii

formarea unui hematom dupa o fractura este obligatorie, pentru ca tesuturile lezate sangereaza, daca copilul nu are probleme de coagulare atunci acest hematom nu ar trebui sa fie semnificativa. rezorbtia hematomului dureaza 2-3 saptamani, acesta poate produce o usoara crestere a temperaturii, acesta nu este patologica
la aceasta varsta, daca copilul nu are probleme cu coagularea atunci nu folosim substante pentru profilaxa de tromboza (acest lucru trebuie decis individual)
cum am scris cel mai important este
1 decizia: operatie sau nu
2 circulatia si inervatia daca se alege tratamentul cu ghips
daca aveti dubii postati radiografiile
la aceasta varsta, daca copilul nu are probleme cu coagularea atunci nu folosim substante pentru profilaxa de tromboza (acest lucru trebuie decis individual)
cum am scris cel mai important este
1 decizia: operatie sau nu
2 circulatia si inervatia daca se alege tratamentul cu ghips
daca aveti dubii postati radiografiile

Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 12Lovitura la osul tibiei!!
- 131fractura de tibie
- 25fractura tibie si peroneu
- 21Sechele dupa o fractura deschisa grava
- 1Fractura platou tibial cu infundare
- 7Entorsa tibio-peroniera | tibio-fibulara
- 5Dureri tibie de cateva luni
- 10fractura dubla de tibie si peroneu
- 3De vreun an am pe tibie o umflatura mica rotunda
- 0Fractura de tibie si fibula
- 29dubla fractura de tibie si peroneu
- 0fractura epifiza tibiala
- 14Dureri tibie
- 2Fractura tibie neconsolidata, cu deplasare trebuie operata?
- 1Fractura de tibie
- 2Tibie, peroneu fracturat - Tija metalica
- 1Fractură tibia și fibula
- 1Tibie fisurata
Mai multe informații despre: fractura de tibie tibia
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm: