lipsa un ovar
buna ziua, doresc sa stiu daca in urma unei operatii facute acum 3 ani si anume - chist ovarian torsionat sau dermoid, mai pot avea copii.
de atunci timp de 2 ani de zile am luat Laurina, - prescris de doamna doctor. iar de 1 an de aile am schimbat pe Marvelon.
Ovarul ramas este functional, insa la un consult medical mi s-a spus ca pana in varsta de 24 de ani ar fi bine sa am un copil deoarece ovarul ramas preia functiile celui lipsa iar acesta imbatraneste foarte repede.
in prezent doresc sa fac o pauza ceva mai lunga in care sa nu mai iau anticonceptionale. insa marea mea taeama este aceea de a nu a mai putea face copii. cei de la Craiova (acolo m-am operat ) mi-au spus ca nu se pune problema dar nu stiu ce sa zic. imi este teama.
va multumesc
de atunci timp de 2 ani de zile am luat Laurina, - prescris de doamna doctor. iar de 1 an de aile am schimbat pe Marvelon.
Ovarul ramas este functional, insa la un consult medical mi s-a spus ca pana in varsta de 24 de ani ar fi bine sa am un copil deoarece ovarul ramas preia functiile celui lipsa iar acesta imbatraneste foarte repede.
in prezent doresc sa fac o pauza ceva mai lunga in care sa nu mai iau anticonceptionale. insa marea mea taeama este aceea de a nu a mai putea face copii. cei de la Craiova (acolo m-am operat ) mi-au spus ca nu se pune problema dar nu stiu ce sa zic. imi este teama.
va multumesc
2 comentarii
Deocamdată nu puteţi face copii nu din cauză caă aveţi un singur ovar, ci din cauză că luaţi anticoncepţionale. Ar fi bine să le întrerupeţi, eventual apelând la alte metode contraceptive, ca de exemplu mijloace de barieră sau naturale.
de curand ma spalam si am introdus degetul in vagin si am dat de ceva sa zic ca o mingiuca ar putea fi ovarul sau sa fie altceva?am gresie in toata casa si ma gandeam ca poate am racit si e putin inflamat va rog daca imi puteti raspunde
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 3chist de ovar torsionat
- 6ovarul stang ma doare cumplit in urma unui act sexua! Ce sa fac?
- 3intepaturi la ovarul stang!
- 3am un singur ovar... doar contraceptie prin fertilizarea in vitro?
- 6nodul hipoecogen (VA ROG MULT)
- 10Dimensiuni normale
- 6de ce se imbolnavesc femeile de cancer ovarian?
- 4stimulare ovariana
- 6Am facut o ecografie abdominala generala si va rog sa-mi explicati rezultatul..
- 3nu am chist pe ovar ci intre ovar si trompa de 8-10cm!
- 7chist ovarian seros
- 13Adenocarcinom de ovar
- 4chist ovarian si ovar foarte mare
- 14Durere de ovare
- 9Durere mare ovar stang, (endometru 10mm, nodul fibromatos 14mm) Nu am primit tratament
- 6operata de tumora beligna a ovarului drept, dupa ciclul nu mi-a venit regulat.. sunt insarcinata?
- 1senzatie de arsura si usturime in zona ovarului drept
- 5endometriom ovar drept
Mai multe informații despre: Ovarul
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: