nodul hipoecogen (VA ROG MULT)
Am dat de curind niste analize si diagnoza finala este aceasta de mai jos. Va rog din suflet spuneti-mi cam ce ar insemna aceasta? e grav ?
Uterul 98.0 * 66.0 * 43.0 mm. Cavitatea libera. Pe dreapta, nodul hipoecogen instarit intramural - 45.5 * 35.0 mm
endometrium 9.6 mm
ovarul drept 29.0 * 24.0 mm ovarul sting 28.5 * 18.6 mm, atras catre uter, cu folicole pina la 7.8 mm. Spatiul Duglas liber.
G.L. iliaci nu sunt mariti.
Uterul 98.0 * 66.0 * 43.0 mm. Cavitatea libera. Pe dreapta, nodul hipoecogen instarit intramural - 45.5 * 35.0 mm
endometrium 9.6 mm
ovarul drept 29.0 * 24.0 mm ovarul sting 28.5 * 18.6 mm, atras catre uter, cu folicole pina la 7.8 mm. Spatiul Duglas liber.
G.L. iliaci nu sunt mariti.
6 comentarii
Aveti un fibrom uterin.Ce varsta aveti?Aveti sangerari abundente, cheaguri la menstruatie?
Am 39 de ani. Ciclul decurge normal, fara chiaguri sau singerari abundente, dar am dureri (impunsaturi ).
Acest nodul mi s-a depistat cu 2 ani in urma. In acel diagnostic: nodulul ( miomatos ) intramular este de 27.0 mm.
Care este diferenta dintre fibrom si miom uterin ?
Este nevoie de o interventie chirurgicala?
Este interzis lucru fizic in forta ?
Va rog mult mai scrieti-mi despre boala pe care o am. Ce trebuie sa fac ? E grav ?
Acest nodul mi s-a depistat cu 2 ani in urma. In acel diagnostic: nodulul ( miomatos ) intramular este de 27.0 mm.
Care este diferenta dintre fibrom si miom uterin ?
Este nevoie de o interventie chirurgicala?
Este interzis lucru fizic in forta ?
Va rog mult mai scrieti-mi despre boala pe care o am. Ce trebuie sa fac ? E grav ?
Miom intramural si fibrom(nodul fibromatos)reprezinta acelasi lucru.La dimensiunea pe care o are nu necesita interventie chirurgicala.Acest fibrom apare datorita dereglarilor hormonale, nu este grav in situatia dumneavoastra, cand veti intra la menopauza cel mai probabil va involua.Trebuie doar sa faceti monitorizari ecografice la 6 luni pentru a vedea evolutia lui.
Toate cele bune.
Toate cele bune.
buna ziua.am fc eco acum cateba zile deoarece ma durea in partea stg. intra veginal. si mi-a iesit in peretele posterior-iesind din conturul uterin-mic voolul fibromatos hipoecogen usor neomogen cu diam de 2 cm. fara lichid in douglas. spuneti-mi ce inseamna asta. pot mai face copii??? sau e ceva grav???sunt f speriata. va multumesc!!!
buna seara!
astazi am facut un ecograf endo-vaginal si va rog din suflet sa-mi spuneti...nu sunt pre mici dimensiunile uterului?cat de grav este?se poate trata?o sa pot ramane insarcinata dupa un eventual tratament?
UTER:
contur:regulat
endometru: grosime 7, 3 mm
corp uterin: lungime 59, 2 ; diam.transversal 39.7 mm ; diam.AP:28.9;
canal cervical:lungime 22.4 mm
OVARUL DRAPT( cu dimensiuni 36.9 /41.8):polichistic ; cu 14 foliculi cu diametrul de 4-7 mm
OVARUL STANG(cu dimensiuni 29.3 /34.1) :polichistic ;cu 16 foliculi cu diametrul de 3-9 mm
LICHID LIBER SI DOUGLAS
astazi am facut un ecograf endo-vaginal si va rog din suflet sa-mi spuneti...nu sunt pre mici dimensiunile uterului?cat de grav este?se poate trata?o sa pot ramane insarcinata dupa un eventual tratament?
UTER:
contur:regulat
endometru: grosime 7, 3 mm
corp uterin: lungime 59, 2 ; diam.transversal 39.7 mm ; diam.AP:28.9;
canal cervical:lungime 22.4 mm
OVARUL DRAPT( cu dimensiuni 36.9 /41.8):polichistic ; cu 14 foliculi cu diametrul de 4-7 mm
OVARUL STANG(cu dimensiuni 29.3 /34.1) :polichistic ;cu 16 foliculi cu diametrul de 3-9 mm
LICHID LIBER SI DOUGLAS
Buna ziua!am facut un ecograf si as vrea sa aflu cat de grav este diagnosticul dat va rog din suflet!
Uter marit, cu un nodul hipoecogen subseros, de 85 mm, in peretele anterior;andometru hipoecogen, omogen, trilaminar, fara sac ovular;ovare cu dimensiuni si structura normale;Douglas liber.
As vrea sa stiu ce tratament ar trbui sa urmez si daca necesita operatie!
Uter marit, cu un nodul hipoecogen subseros, de 85 mm, in peretele anterior;andometru hipoecogen, omogen, trilaminar, fara sac ovular;ovare cu dimensiuni si structura normale;Douglas liber.
As vrea sa stiu ce tratament ar trbui sa urmez si daca necesita operatie!
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 5radiografie la ovare-uter pentru determinarea virginitatii
- 33anticonceptionale, rana pe uter
- 6Am facut o ecografie abdominala generala si va rog sa-mi explicati rezultatul..
- 18uter fibromatos
- 1sterilitate
- 1singe in uter
- 11Contractii uterine
- 7dupa operatie de extragere a uterului, numai simt cand urinez
- 14Durere de ovare
- 1Cancer ovar !
- 4mi-a fost scoasa trompa stanga, iar cea dreapta era infundata
- 1senzatie de arsura si usturime in zona ovarului drept
- 0Uter cu contur usor boselat, endometru de 7 mm
- 1Uter cu microcalcificari in miometru
- 0ovar stang dureros