pierderea simtului olfactiv
in urma cu un an simtul olfactiv a incput sa slabeasca, si in scurt timp a disparut de tot, sunt mai mult de 8 luni de cand eu nu mai am acest simt, deloc...am si o deviatie mare de sept pe ambele parti, ma gandesc ca daca asta ar fi cauza, simtul olfactiv ar fi doar mai slab, nu pierdut de tot...nu fumez, nu consum alcool, am varsta de 24 de ani, nu tin minte sa fi suferit lovituri puternice la cap, care ar putea fi cauza pierderii simtului olfactiv?
5 comentarii
deviatia de sept este cauza principala.. in acst caz// + inflamatia mucoasei nazale.. care nu permite aerului sa ajunga la senzorii olfactivi.
solutiea e 1..
operatie pt. deviatia de sept..
solutiea e 1..
operatie pt. deviatia de sept..
deci chiar daca deviatia nu blocheaza de tot aerul, .
m-am gandit ca ar putea sa fie altceva, dar cel mai bine cred ca e sa fac un control la ORL, si apoi operatia de septoplastie, de care imi este tare teama,..dar daca nu ma operez ce se poate intampla pe parcurs?
m-am gandit ca ar putea sa fie altceva, dar cel mai bine cred ca e sa fac un control la ORL, si apoi operatia de septoplastie, de care imi este tare teama,..dar daca nu ma operez ce se poate intampla pe parcurs?
nu trebuie sa.ti fie teama de interventie.. O faci cu anestezie Totala.. si nu simti nimic.
daca nu faci.. poti pierde de tot mirosul.. se incep.. sinuzite si otite cu pierdere de auz
daca nu faci.. poti pierde de tot mirosul.. se incep.. sinuzite si otite cu pierdere de auz
..ce sansa mai am sa simt mirosul florilor, a fanului, gustul unei prajituri...este cumplit sa traiesti si sa nu te poti bucura de nimic...cred ca ati inteles...nu am miros si gust...acum 3 ani am fost operata de sinuzita polipoasa, usoara deviatie de sept...din acel moment nu am mai avut miros si gust..Anul acesta am revenit la operatie deoarece mi-au crescut din nou polipii.simtomele sunt aceleasi...nu am miros si gust...va rog ajutati-ma sau sfatuiti-ma ce sa fac. Multumesc
simtcateva posibilitati
1. sda se faca o interventie calitativa in nas.. si sa se scoata polipii nazali intotalitate..
2 Stugeron 3 pe zi + mg cu B6 2 pe zi 3 saptamani
3. Ulei Volatil de BUSUIOC ( inhalatii fierbinti, spalaturi nazale, inhalatii reci, aromoterapie)
1. sda se faca o interventie calitativa in nas.. si sa se scoata polipii nazali intotalitate..
2 Stugeron 3 pe zi + mg cu B6 2 pe zi 3 saptamani
3. Ulei Volatil de BUSUIOC ( inhalatii fierbinti, spalaturi nazale, inhalatii reci, aromoterapie)
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 1mia disparut mirosul partial si am vajiituri in urechi
- 5Amigdale marite si deviatie de sept
- 3diane 35, operatie de deviatie de sept
- 4Acum 1 1/2 luna am fost operata de deviatie de sept si rinita hipertrofica
- 2deviatie de sept
- 0deviatie de sept
- 26Am o deviatie de sept maricica
- 4Lipsa mirosului si gustului o problema neurologica?
- 6de 2 luni am nasul infundat (nara stanga)
- 1pierdere partiala miros - cauza neurologica, tratament
- 3Catar tubar
- 8Rezectie septala
- 1Despre rinoplastie
- 4Rezultate CT "SPF-SAF"
- 0Deviatie de sept
- 0Ciudatenie dupa operatie deviatie sept
- 1Operatie de deviatie de sept
- 2Lipsa miros, stranut, mucus, respiratie ingreunata.
- 4Lipsa miros
- 0Lipsa miros la 4 luni jumatate de la covid
Mai multe informații despre: Deviatia de sept nazal pierderea mirosului
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: