Esofagita de reflux /gastrita

22-10-2018
Woodsman
Nu este medic/terapeut
Woodsman
Bună ziua! In urma unor investigatii facute cu 8 luni în urma mi s-a pus urmatorul diagnostic.:
Esofagita de reflux gr.B (LA)
Gastrita eritemato-eroziva antrala.
Simptomele de atunci erau: Durere in gat la inghitire, senzatie de presiune retrosternala, sughit. Am efectuat investigatiile:
1)Endoscopie - esofag- eroziune de 5-6 mm pe un pliu deasupra liniei Z ;linia z zdrentuita.
Stomac - mucoasa antrala intens eritematoasa cu ulcerații rotund ovalare cu dimensiuni cuprinse între 2-5 mm- se preleveaza biopsie.
Duoden- normal, bila prezenta in lumen.
2) Testare Helicobacter pylory -negativ.
3) Biopsie - Fragment de mucoasa gastrica superficiala prezentand hiperplazie foveolara si in lamina proprie ușor infiltrat inflamator limfoplasmocitar, edem si vase congestive- aspecte sugestive pentru o gastrita cronica usoara inactiva.
Ca tratament am luat nexium 1 pastila de 40 mg seara, motilium, 3 plicuri pe zi, timp de 3 luni..
De atunci nu au mai fost probleme. În schimb de aproape 2 luni ma ustura in gat, limba, am senzatia de un nod in gat ca si cand ar fi ceva acolo, un rest de mancare care nu se duce in momentul cand inghit dar se incapataneaza sa iasa in momentul cand tusesc cu intentia sa iasa. Am gura si gatul uscat mai ales dimineata...Elimin aproape mereu un mucus, sputa care il simp uneori ca vine din gat alteori din regiunea nasului..Uneori imi raguseste vocea de la acel mucus si am tendinta sa tusesc ca sa reglez vocea.Imi simt muschii gatului tensionati, chiar si limba incordata.Aceste simtome nu sunt prezente permanent, dar nu sunt nici usor de suportat.In rest stomacul nu ma doare, nu am greturi, resimt cateodat o presiune retrosternala si ceva mici sughițuri la modul mai discret.Toate simtomele in general sunt localizate la nivelul gatului.Am fost la 4 medici Orl pana acum dar nu au detectat nimic ca ar fi o problema cu gatul si mi-au recomandat sa merg la Gastroenterologie.Am facut o perioada un tratament cu aerosoli, dar prea putin poat sa spun ca am simtit o ameliorare.
Am fost la gastroenterologie la acelasi medic la care am fost cu aproape 1 an in urma.I-am explicat toate simtomele, dupa care mi-a spus sa fac din nou o endoscopie peste 3 sapt.Iar la întrebarea mea daca mai e necesara inca o biopsie, îmi spune ca depinde de cum se prezintă situația in momentul ensoscopiei.
Din momentul ala pt.mine totul devine ca o situatie f stresanta.Stari de panica, deprimare, nopți nedormite, la servici ma concentre mai greu ; gestionez cu dificultate aceste stari.
-Credeti ca ar fi putut aparea niste complicații de la ultima endoscopie si pana acum 2 luni?
Stiam ca termenul de hiperplazie care a aparut si in biopsie reprezinta o stare precanceroasa.E posibil sa se fi produs o trecere de la benign la maling?
O endoscopie +o biopsie care mi-a stabilit un diagnosc, nu sunt suficient de relevante in contextul in care acum am alte simptome, cele pe care le-am prezentat si este nevoie de inca o endoscopie si posibil o alta biopsie?
Credeti ca medicul suspicioneaza ceva grav din moment ce mi-a recomandat ica o endoscopie dupa 8 luni de zile si chiar urmanta de o a doua biopsie?
3 comentarii
0
22-10-2018, ora 11:11
Woodsman
Nu este medic/terapeut
Woodsman
Mentionez ca in afara de medicamente nu am urmat intocmai un regim alimentar adecvat...
0
22-10-2018, ora 17:32
Dr. Adrian Platon
Chirurgie generala, Bucuresti
Dr. Adrian Platon
Bună ziua.
Medicul gastroenterolog v-a precizat corect pașii de urmat. Funcție de ce apare pe monitor, va decide dacă face și biopsie sau nu. In diagnosticul diferențial trebuie incluse și afecțiunile maligne.
0
12-03-2022, ora 09:15
Mada123455
Nu este medic/terapeut
Mada123455
Buna ziua! Cum va mai simtiti?
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
06-06-2023, ora 10:15
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Proctoline
HEMOROIZI? FISURI ANALE? Tratament fără operație și fără internare!
Clinicile Proctoline sunt centre medicale specializate în tratarea eficientă a hemoroizilor și a fisurilor anale. Ne găsiți în 14 orase din țară! Detalii aici
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Medicamentele antiacide asociate cu risc crescut de deces
  • Efectele adverse ale medicației anti-acide la sugari
  • Medicamentele împotriva acidității gastrice pot favoriza apariția bolilor hepatice
  • Diferența dintre ulcer și gastrită
  • Alimente care pot provoca reflux și probleme digestive
  • Refluxul gastric în timpul somnului - cauze, tratament și recomandări
  • Tratament pentru reflux gastroesofagian - medicamente și remedii
  • Tratament gastrită
  • Arsurile gastrice - cauze, tratament, dietă, remedii și sfaturi
  •