intrerupere roacutane

10-07-2008
sami
Nu este medic/terapeut
sami
Buna ziua,
partenerul meu foloseste roacutane de aproximativ 2 ani dar cu intreruperi.acum ne-am hotarat sa facem un copil si ni s-a spus ca ar trebui sa faca o pauza de 2 ani dupa care sa facem pasul, pentru ca riscurile unei malformatii la copil sunt foarte mari.intrebarea mea este:cu cat timp inainte, el trebuie sa faca pauza pentru a nu exista riscuri asupra sarcinii pe care eu urmeaza sa o port?multumesc
2 comentarii
0
15-07-2008, ora 00:00
danij
Nu este medic/terapeut
danij
roacutane trebuie intrerupt cu 2 ani inainte de conceperea unui copil, (stiam de mama daca ia de roacutane dar nu stiu de tata) se pare ca este un medicament cu efecte secundare grave, (depresie, si chiar au fost cazuri de suicid), exista chiar si o asociatie a victimelor roacutane documenteaza-te mai mult, dar dupa parerea mea tratamentul trebuie intrerupt imediat indiferent daca vreti bebe sau nu.
0
14-10-2008, ora 00:00
MariaMarcM
Nu este medic/terapeut
MariaMarcM
Buna ziua

Sper sa ajungem la un moment in care oamenii sa se INFORMEZE si sa decida in consecinta privind folosirea unor medicamente de pe piata. Tine-ti cont ca MEDICII SUNT STIMULATI SA RECOMANDE UNELE MEDCAMENTE asa ca nimic nu este sigur in ceea ce priveste recomandarile acestora.

cand vi se da un medicament si vi se ZICE CA 2 ANI NU PUTETI FACE COPII NU VI SE PARE CIUDAT?

gasiti comentarii mai jos de la cineva care a folosit ROACUTANE

"Deschideti-va ochii si documentati-va atunci cand vi se recomanda un medicament, mai ales ca internetul ofera atatea si atatea informatii.

Mie mi s-a recomandat Roacutane, de catre unul dintre cei mai buni (cica) dermatologi din Romania. Evident, nu mi s-a zis decat ca trebuie sa ma feresc de a ramane insarcinata un an de zile.

Fetelor, daca vi se recomanda Roacutane, sa stiti ca va distruge ficatul (oricat de sanatos ar fi), veti da in ciroza in cativa ani, si atunci va veti intreba: "dar oare de ce am ciroza, cand am avut o viata atat de echilibrata (asta daca ati avut-o, evident)?!

Efectul Roacutane se manifesta chiar si peste ani de zile, provocand malformatii genitale fatului! Crezi ca poti sa mai fii o mama care se va bucura de sanatatea copilului ei?! Nu, atat tu ca mama, cat si copilul tau, veti purta crucea din cauza ignorantei!

Iar doctorii nostri (si ma refer doar la cei lipsiti de etica profesionala, nu vreau sa generalizez, pentru ca, Slava Domnului, Romania inca mai are doctori foarte buni si sufletisti), cu buna stiinta, de dragul comisioanelor, ne trimit la o suferinta si mai mare!
Si dupa cele zise, mai vreti Roacutane?!"

maria
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.