Intrebare despre HIV
1) Daca barbatul ARE HIV, ii face sex oral femeii care NU ARE = Femeia va lua HIV = pe cale orala se transmite HIV
2) Daca barbatul NU ARE HIV, ii face sex oral femii care ARE = Barbatul va lua HIV = pe cale orala se primeste HIV
Atunci de ce prin sarut nu se ia HIV?Care e explicatia?
2) Daca barbatul NU ARE HIV, ii face sex oral femii care ARE = Barbatul va lua HIV = pe cale orala se primeste HIV
Atunci de ce prin sarut nu se ia HIV?Care e explicatia?
11 comentarii
1, 2. Nu este vorba de cale orală. în sensul că secreţiile vaginale, uretrale, sperma, sângele toate conţin HIV. Dacă intră secreţiile în contact cu gura, care ar putea avea o mică leziune, fie sângerare la gingie sau altceva - e posibil să ia HIV, dar sunt şanse mai mici decât prin contact vaginal- când se creează microleziuni prin care poate trece virusul (în general mai des de la bărbatul infectat la femeia neinfectată, invers şi mai greu)
Prin sărut în cel mai rău caz se poate lua doar dacă unul dintre parteneri are HIV, viremie mare, leziuni în cavitatea bucală care eventual sângerează, iar partenera de sărutat la fel are leziuni prin care să intre virusul- dar repet, ar trebui să fie cantităţi destul de mari de virus.
Prin sărut în cel mai rău caz se poate lua doar dacă unul dintre parteneri are HIV, viremie mare, leziuni în cavitatea bucală care eventual sângerează, iar partenera de sărutat la fel are leziuni prin care să intre virusul- dar repet, ar trebui să fie cantităţi destul de mari de virus.
Deci nu faptul ca intra sperma/lichid vaginal in gura si apoi e inghitit transmite HIV... Multumesc de raspuns.. chiar nu stiam.
Atunci deca femeia e infectata si face sex oral barbatului (care nu are vreo rana pe penis), acesta nu ia HIV? Sau se creeaza microleziuni si in cazul acesta?
Atunci deca femeia e infectata si face sex oral barbatului (care nu are vreo rana pe penis), acesta nu ia HIV? Sau se creeaza microleziuni si in cazul acesta?
dacă nu are răni sângerânde în gură, nu are cum să ia HIV
Nunu, Femeia e infectata si barbatul e sanatos. Poate lua barbatul (care nu are vreo rana pe penis ?Sau se creeaza microleziuni si in cazul acesta?
Nu, bărbatul nu poate lua (in principiu bărbaţii iau mult mai greu, chiar în timpul contactului vaginal)
Explica-mi te rog de ce apar aceste microleziuni pentru ca pe net nu am gasit. Din cauza excitatiei.. din cauza frecarii (atunci daca se foloseste lubrifiant, sansele sa se produca microleziuni si sa se ia HIV ar fi aproape de 0).se produc si in timpul masturbarii?
se produc leziuni microscopice pentru că ţesuturile sunt sensibile la acţiunea de frecare şi la tot ce implică actul sexual, chiar cu lubrifiere suficientă- de ce mai toate femeile au papanicolau inflamator fără să aibă şi bacterii? pentru că e o traumă continuă la acel nivel. spunea o ginecoloagă o dată că dacă te freci cu mâna pe obraz atunci obrazul se înroşeşte- dar mucoasa vaginului care e şi mai sensibilă?, da e valabil şi la masturbare = dar e vorba de femei, la bărbaţi nu prea apar astfel de probleme, decât dacă e lubrifierea insuficientă sau altceva... nu prea se întâmplă. de aia am zis că o femeie are risc mai mare să ia HIV decât un bărbat.
Buna Seara Doamna Iulia... am si eu o intrebare in legatura cu rata de transmitere a virusului Hiv de la femeie la barbat si rata de transmitere de la barbat la femei?... am un iubit de 6 ani... in tot acest timp am facut doar protejat... dar bineinteles inevitabil au existat si accidente sa se sparga prezervativul... de fiecare data cand se intampla asta mergeam la spital si faceam testul... pana acum a facut 6 teste... toate au iesit negative... eu stau mereu cu inima la gat.
Ma bucur enorm cand iau rezultatul... acum el ma roaga sa nu mai facem cu prezervativ... ca daca nu s-a imbolnavit pana acuma nici de-acuma nu o sa se mai imbolnaveasca.. asta imi spune el!
Sincer imi doresc si eu asta... mai ales ca de curand am vb cu o prietena care si ea este bolnava si are iubit sanatos... este cu el de 4 ani si au o fetita de 2ani... perfect sanatoasa! de aceea vreau sa stiu cat de mare este rata de transmitere de la femeie la barbat... vreau sa specific ca iubitul meu are o imunitate de fier nu a fost niciodata bolnav, racit... de fiecare data cand avem accidente merge imediat si se spala!
In functie de incarcatura virala este transmisibil acest virus ??? Mie la ultimele analize mi-a iesit incarcatura virala nedetectabila iar cd4 850
Imi doresc sa fac neprotejat cu iubitul meu... ne dorim si un copil!
As dori sa ma lamuriti in acest sens... sa stiu cat de tare pot sa risc si cat de mici sau mari sunt sansele sa-l infestez cu acest virus daca ne lasam de prezervative, in conditiile date???
Ma bucur enorm cand iau rezultatul... acum el ma roaga sa nu mai facem cu prezervativ... ca daca nu s-a imbolnavit pana acuma nici de-acuma nu o sa se mai imbolnaveasca.. asta imi spune el!
Sincer imi doresc si eu asta... mai ales ca de curand am vb cu o prietena care si ea este bolnava si are iubit sanatos... este cu el de 4 ani si au o fetita de 2ani... perfect sanatoasa! de aceea vreau sa stiu cat de mare este rata de transmitere de la femeie la barbat... vreau sa specific ca iubitul meu are o imunitate de fier nu a fost niciodata bolnav, racit... de fiecare data cand avem accidente merge imediat si se spala!
In functie de incarcatura virala este transmisibil acest virus ??? Mie la ultimele analize mi-a iesit incarcatura virala nedetectabila iar cd4 850
Imi doresc sa fac neprotejat cu iubitul meu... ne dorim si un copil!
As dori sa ma lamuriti in acest sens... sa stiu cat de tare pot sa risc si cat de mici sau mari sunt sansele sa-l infestez cu acest virus daca ne lasam de prezervative, in conditiile date???
Buna ziua, am si eu o intrebare. Pot lua virusul hiv daca partenera mea are deja sida de câțiva ani? Cu toate acestea ia isi tine un tratament cu niste pastile. Repet a fost decat sex vaginal neprotejat de vreo 6 ori si 2 oraluri. Va rog din suflet sa-mi raspundeti doamna doctor
Buna seara...cunoaste cineva cupluri el pozitiv..ea negativ?va rog mult..am nevoie de niste raspunsuri
Nina citește studiul lui Padian, poate te edifici...
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 8transmitere HIV
- 36test hiv1-2
- 6mi-au aparut niste chestii pe penis si pe limba... hiv!?
- 3interpretare test hiv
- 4suport ac recoltare
- 9momentul infectarii cu HIV
- 4infectie cu hiv vreau un raspuns
- 1Pot fi infectat cu HIV ?
- 5HIV
- 44hiv sau paranoia?
- 1HIV sau NU !?
- 1939Intrebare tratament HIV - test HIV
- 1Hiv?
- 2Sex oral dar numai cu sotul
- 2Rezultate concludente teste HIV & Sifilis ???
- 3Imi e frica de HIV
- 2Sex oral protejat cu prostituata
- 1Rezistenta virus HIV in mediu extern.Posibila infectare dupa o biopsie cutanata?
- 4Posibil HIV?
Mai multe informații despre: HIV infectia cu HIV BTS prin sex oral
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
- Angiomatoza bacilara
- Infectii cu micobacterii netuberculoase in SIDA
- SIDA
- Infectia perinatala cu HIV
- Manifestarile neurologice ale infectiei cu virusul HIV
- Lipodistrofia asociata HIV
- Esofagita HIV
- Complicatiile gastro-intestinale in HIV-SIDA
- Demenţa asociată infecției HIV (encefalopatia HIV)
- Infecțiile orale transmise prin sex oral
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: