Intrebare: cum e corect sa luam o pilula uitata?
pentru a nu aparea riscuri ulterioare stiu ca nu trebuie sa depasim 12 ore de intarziere a pilulei... dar 12 ore de la ora ultimei pilule luate( daca aceasta a fost luata tot cu intarziere de 3-4 ore) sau 12 ore de la ora normala la care luam de obicei pastielele?
Multumesc, daca ma poate ajuta cineva...
Multumesc, daca ma poate ajuta cineva...
6 comentarii
iau anticonceptionale melleva 35 de 3 luni...saptamana trecuta luni am uitat sa iau o pilula...adica am luat-o peste mai mult de 12 ore si pe celelalte le-am luat la timp, iar sambata am avut contact sexual...exista posibilitatea sa raman insarcinata sau eram protejata?...astept un rsp cat mai repede.
Daca uitarea a fost mai mare de 12 ore, dar mai mica de 24, probabilitatea de a fi ramas insarcinata este foarte mica (sub 2 %).
Daca uitarea a fost de peste 24 de ore, atunci probabilitatea sarcinii este semnificativa.
Daca uitarea a fost de peste 24 de ore, atunci probabilitatea sarcinii este semnificativa.
intarzierea a fost de 14 ore.deci pot sa stau cat de cat linistita...va multumesc pt raspuns...o seara placuta tuturor
.as vrea sa imi spunetzi si mie d-le doctor sa inteleg.pot sa iau anticonceptionalele(yasmin)chiar daca nu incep din prima zi al ciclului menstrual?
Buna..Daca am uitat sa iau o pastla yasmin sambata seara..Ultima am luat'o vineri seara si duminica diminieatza am avut contact sexual si doar duminica seara am observat k n'am luat pastilele..Sunt sanse sa fi ramas insarcinata...Am uitat sa iau pastila in a 3'a sapt.apt rasp urgent va rog
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 3Injectabil sau pastile
- 2pot sa reiau contraceptive?
- 6marvelon 28 - am uitat o pastila
- 4de la cat timp se poate face sex neprotejat?
- 7posibil sa raman insarcinata?
- 6este normal sa am o secretie maronie in timp ce iau pastilele?
- 4acneea, rozaceea si anticonceptionalele
- 4Intarzierea ciclului dupa ac..
- 10anticonceptionalele laurina
- 2penultima pastila din folie uitata
- 9sub semnul intrebarii!!
- 8intreruperea anticonceptionalelor
- 3melleva 35 timp de 8 luni, menstruatia imi intarzie
- 0nelamurire Coitus interruptus anticonceptionale
- 0tinctura de lemn dulce pt reducerea pilozitatii + anticonceptionale
- 1Pentru un chist hemoragic mi s-au prescris anticonceptionale
- 0contact sexual in ziua uitarii pastilei
- 0schimbare data ciclu menstrual
- 1Pastila de a doua zi si anticonceptional
- 0Contraceptive.Risc de a ramane gravida daca am uitat pastila dupa contactul sexual.
Mai multe informații despre: Administrarea contraceptivelor pilula contraceptiva uitata
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: