Am uitat sa iau pastila
Buna. Iau anticonceptionale Karissa si am uitat sa iau o pastila din blister. Tin sa mentionez ca mai am 3 pastile pana la terminarea foliei. Cum ar tb sa procedez ? Daca incep imediat o folie dupa terminarea celor 3 fara pauza de 7 zile sunt protejata ?
Este a 2 -a folie de cand am inceput sa iau anticonceptionale
Este a 2 -a folie de cand am inceput sa iau anticonceptionale
13 comentarii
nu esti protejata deloc daca faci asa, nu are nicio legatura pauza cu incepere unui nou blister.deci daca ai luat o inainte de 12 ore esti protejata nu ti fa probleme, daca nu ai luat pastila de mai mult de 12 ore ai nev de prot suplimentara 7 zile/. deci chiar daca nu mai faci pauza si nu ti mai vine ciclul deloc luna asta tot ai nevoie de ink 4 pastile, pt ca ai zis ca mai ai 3. deci in total tresa iei 7 pastile sa fii protejata. acum nu ai specificat, ai luat-o nu ai mai luat-o. da mi un mesaj si explica mi sa stiu ce s aiti raspund eu iau de 5 ani ac si pot spune ca am experienta:D
Deci, duminica la ora 13.00 tb sa iau pastila respectiva insa am uitat folia acasa. Pastila de duminica am luat o astazi la ora 12.30, deci la diferenta de 24 de ore. Si in blister mai am 3 pastile : luni, marti, miercuri. Intrebarea mea era : daca fac pauza de 7 zile, astept sa imi vina si apoi incep o noua folie in ultima zi de menstruatie, sunt protejata pe parcursul administrarii foliei celei noi ? Si daca tb sa iau si celelalte 3 pastile in continuare. Multumesc
si ai luat o si pe cea de luni? trebuia sa o le iei pe embele. ia o i pe cea de azi macar acuma in seara asta.trebuie sa le iei pe toate care le mai ai in blister la ora care trebuia sa le iei. da trebuie sa incepi noul blister sa iei 7 pastile din el si pe urma esti proteata.
Am luat si pastila de luni acum ceva timp.
Dar daca iau normal pastila de marti si miercuri, apoi fac pauza de 7 zile in care trebuie sa imi vina menstruatia si ma apuc de o noua folie normal, dupa 7 zile... La cat timp dupa inceperea noii folii sunt iar protejata ?
Dar daca iau normal pastila de marti si miercuri, apoi fac pauza de 7 zile in care trebuie sa imi vina menstruatia si ma apuc de o noua folie normal, dupa 7 zile... La cat timp dupa inceperea noii folii sunt iar protejata ?
Am inteles ca daca iau o folie dupa alta folie imediat pot aparea dereglari hormonale serioase
ma deci oricum nu e prea indicat sa ai contact sexual cand ai menstruatie. eu stiu ca trebuie sa incepi blisterul nou si sa iei 7 sa fii protejata, eu iau ac de 5 ani.ti am explicat deja. ia 7 pastilute di noul blister si daca chiar nu poti astepta un contact sexual prea mult foloseste prezervativul:) si da, daca nu faci pauza si iei imediat o alta folie nu vei avea ciclul luna asta si luna viitoare va fi mai rau, stiu pe cnv care a facut asa si nu i a mai vnit 4 luni a trebuit sa mearga la doctor. o sa te dereglezi rau, eu nu am incercat asa ceva niciodata
Bun, atunci sa inteleg ca iau astazi pastila, maine si apoi inca 7 dintr-un nou blister, dupa care fac pauza de 7 zile nu ?
nuu ai zis k mai ai 2 acum ia le astea pe urma pauza pana cand trebuia sa incepi normal noul blister sh p urma primele 7 si dupa asta esti protejaa
aaa bun, mersi frumos ! :* mi-ai fost de mare ajutor !!!
buna!saptamana trecuta mi.a venit menstruatia si am facut o saptamana pauza de anticonceptionale, iar pe urma am uitat de ele timp de o saptamana !are ceva daca le iau din nou?
buna raspundetimi urgent.sunt la o prietena am luat ieri la 21:00 anticonceptionalele iar acum la 21:00 trebuia sa iau anticonceptionalele dar leam uitat...maine voi ajunge acasa..cum le pot lua maine...
Am uitat sa iau ultima pastila din blister. Trebuia luata la ora 21, am luat- o a doua zi de dimineata dar este posibil sa fi trecut 12 ore. Dupa o zi am avut contact sexual neprotejat. Exista riscul de a ramane insarcinata? Va multumesc!
Buna,
Folosesc Yaz de un an de zile, dar luna asta am omis sa iau prima pilula din blister - normal trebuia sa o iau seara la ora 22, dar am luat-o dimineata la ora 7 (nu trecusera 12 ore). in prima saptamana nu am avut contact sexual, doar din a doua saptamana. Acum mai am 3 pastile in folie, dar a inceput sa curga un lichid maroniu. Sa imi fac griji? Se poate intampla sa vina mai repede? Nu am mai patit asa ceva...daca ma poate ajuta cineva..
Folosesc Yaz de un an de zile, dar luna asta am omis sa iau prima pilula din blister - normal trebuia sa o iau seara la ora 22, dar am luat-o dimineata la ora 7 (nu trecusera 12 ore). in prima saptamana nu am avut contact sexual, doar din a doua saptamana. Acum mai am 3 pastile in folie, dar a inceput sa curga un lichid maroniu. Sa imi fac griji? Se poate intampla sa vina mai repede? Nu am mai patit asa ceva...daca ma poate ajuta cineva..
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 6Intrebare: cum e corect sa luam o pilula uitata?
- 3pilula anticonceptionala uitata... pot fi insarcinata sau nu?
- 5logest uitat si sex neprotejat.. sunt sanse de sarcina?
- 3Am uitat sa iau o pastila
- 5din greseala am uitat sa iau pastila de luni din blisterul de anticonceptionale...
- 8Pastila uitata luata apoi in 12 ore, dar fara cateva minute!
- 0Prima pastila din blister uitata...sunt insarcinata?
- 0primul blister logest am uitat sa iau a15 pastila
- 3ajutor! aseara am uitat sa iau pastila!
- 1Pastila Karissa omisa. Va rog ajutati'ma!!!!
- 2am uitat 2 pilule
- 0Mercilon uitat
- 02 pilule yaz uitate. Ar insemna sa iau 3 in aceeasi zi?
- 2Doua drajeuri Logest uitate
- 1Sunt insarcinata? rog raspuns urgent
- 3Credeti ca ar trebui sa fac un test de sarcina?
- 0Pastila de Belara uitată.
- 1Pastila uitată
- 2Pastila uitata yasmin
Mai multe informații despre: pilula contraceptiva uitata
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: