Intrebare plomba provizorie - mi s-a inflamat gingia, dar fara sa am dureri
Salut.Am avut o plomba acum ceva timp, mi s-a scos nervul acum ceva timp, ulterior am facut un abces si am fost si mi s-a curatat si s-a pus o plomba provizorie. Timp de 1 saptamana nu am avut nimic, astazi mi s-a inflamat gingia, dar fara sa am dureri. De la ce poate fi ? Saptamana viitoare trebuie sa merg sa mi puna plomba finala. Multumesc.
1 comentarii
Bună ziua,
inflamarea gingiei poate fi cauzată de mai multe lucruri, inclusiv:
Infecție: Gingiile inflamate pot fi un semn al unei infecții. În cazul dvs., aceasta poate fi o reacție a corpului după tratamentul endodontic și poate fi necesar să mergeți la un medic dentist pentru a vă verifica.
Igienă orală deficitară: Dacă nu vă periați suficient de bine dinții sau nu folosiți ața dentară în mod regulat, placa bacteriană se poate acumula la nivelul gingiilor, ceea ce poate duce la inflamație și gingivită.
Reacție alergică: Unele persoane pot avea o reacție alergică la materialele dentare utilizate în timpul tratamentului dentar, cum ar fi plombele. Dacă observați o reacție imediată după ce se pune o plombă, trebuie să discutați cu medicul dentist despre alergia posibilă și să se ia măsurile necesare.
În general, este important să mergeți la un medic dentist pentru a vă verifica dacă aveți inflamație gingivală. Un medic dentist vă poate examina gingiile și poate identifica cauza inflamației și poate recomanda un tratament adecvat.
Cu drag va stau la dispoziție oricând, dvs sau apropiaților dvs, pentru eventuale întrebări sau nelămuriri.
Să ne auzim cu bine,
Dentistul Meu:
Dr. Maier Marius - doctor medic stomatolog
Zâmbim împreună din 2007.
inflamarea gingiei poate fi cauzată de mai multe lucruri, inclusiv:
Infecție: Gingiile inflamate pot fi un semn al unei infecții. În cazul dvs., aceasta poate fi o reacție a corpului după tratamentul endodontic și poate fi necesar să mergeți la un medic dentist pentru a vă verifica.
Igienă orală deficitară: Dacă nu vă periați suficient de bine dinții sau nu folosiți ața dentară în mod regulat, placa bacteriană se poate acumula la nivelul gingiilor, ceea ce poate duce la inflamație și gingivită.
Reacție alergică: Unele persoane pot avea o reacție alergică la materialele dentare utilizate în timpul tratamentului dentar, cum ar fi plombele. Dacă observați o reacție imediată după ce se pune o plombă, trebuie să discutați cu medicul dentist despre alergia posibilă și să se ia măsurile necesare.
În general, este important să mergeți la un medic dentist pentru a vă verifica dacă aveți inflamație gingivală. Un medic dentist vă poate examina gingiile și poate identifica cauza inflamației și poate recomanda un tratament adecvat.
Cu drag va stau la dispoziție oricând, dvs sau apropiaților dvs, pentru eventuale întrebări sau nelămuriri.
Să ne auzim cu bine,
Dentistul Meu:
Dr. Maier Marius - doctor medic stomatolog
Zâmbim împreună din 2007.
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 4infectie...?
- 15Gingii rosii, umflate si mai si singereaza
- 7Stomatita acuta
- 18Gingie ridicata!!!!!
- 5gingie foarte inflamata
- 23Canale curatate - am scos medicamentul din greseala
- 7Afectiune gingivala
- 3gingii inflamate
- 5maseaua de minte, gingie crescuta peste si inflamata, ma jeneaza cand mananc
- 1gingie arsa
- 1gingie umflata dupa extractii