Durere gingii la 2 saptamani dupa detartraj
Buna seara!
Pe 1 martie am fost sa imi fac un detartraj, ultimul facut fiind cu 2 ani inainte. Gingiile de jos ma dureau destul de tare, erau inflamate. Ideea este ca au trecut 3 saptamani de atunci si, mi'am simtit dintii curati dupa detartraj si nu am mai avut dureri, de cateva zile durerile au revenit, exact ca inainte de detartraj. E normal? Precizez ca doamna doctor mi'a dat sa utilizez o apa de gura -Corsodyl timp de o luna.
Multumesc anticipat pt raspunsuri.
Pe 1 martie am fost sa imi fac un detartraj, ultimul facut fiind cu 2 ani inainte. Gingiile de jos ma dureau destul de tare, erau inflamate. Ideea este ca au trecut 3 saptamani de atunci si, mi'am simtit dintii curati dupa detartraj si nu am mai avut dureri, de cateva zile durerile au revenit, exact ca inainte de detartraj. E normal? Precizez ca doamna doctor mi'a dat sa utilizez o apa de gura -Corsodyl timp de o luna.
Multumesc anticipat pt raspunsuri.
3 comentarii
Buna seara,
Mergeti la un parodontolog deoarece durerea gingivala poate avea alta cauza decat tartrul.
Mergeti la un parodontolog deoarece durerea gingivala poate avea alta cauza decat tartrul.
Tin sa precizez ca nu am retractie gingivala, nu sint fumatoare. Chiar atunci cand am fost la detartraj, doamna doctor mi'a precizat ca stau bine cu dintii. Am 25 de ani, nu sunt fumatoare..
Buna ziua! Poate este nevoie sa reevaluati tehnica de periaj, sa va asigurati ca folositi ata dentara zilnic. Va recomand sa va programati din nou la dna doctor si sa reevalueze starea gingiilor/ dintilor.Daca nu aveti o radiografie recenta panoramica( Opg ), as indica sa faceti una pentru a de evalua starea osului/ eventual molarii de minte care pot crea presiuni. Numai bine!
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 3gingii inflamate (gingivite).. tratament?
- 147maseaua de minte DOARE
- 43Extraxtie masea, insomnie si gingia umflata
- 4Maseaua de minte si umflatura gingivala
- 15Gingii rosii, umflate si mai si singereaza
- 7Stomatita acuta
- 26ganglion submandibular inflamat
- 7Afectiune gingivala
- 3inflamatie osoasa la masea
- 5maseaua de minte, gingie crescuta peste si inflamata, ma jeneaza cand mananc
- 1gingie arsa
- 1Probleme cavitate bucala, gingii inflamate, saliva vascoasa
- 1gingie umflata dupa extractii